Jump to content

Featured Replies

ima dosta jeftina spanska aviokompanija plusultra, koja leti samo 3 destinacije, do lime, karakasa i tenerifa...moguce da imaju dobre cene, mada za novu godinu to je tesko..ja sam kupio za februar 540 evra povratna...iz madrida....

takodje, sto se tice letova za limu, najjeftinije kombinacije iz evrope, pored madrida, su milano, minhen i frankfurt...

Nofretete, ako malo pogledas po forumu, ima jako puno informacija i svedocenja o juznoj americi, a ne samo na ovom topiku...treba samo malo baciti pogled i sa strane :)

Hvala vam na informacijama. Da, naravno da ću da čitam, ali ovaj put smo kasno odlučili i počeli sa kombinovanjem i organizacijom, pa nisam stigla sve pročitati, ali hoću, hvala svakako.?

Promena plana- nismo našli karte ispod 1500 eura po osobi plus unutrašnji letovi i sve ostalo...neki drugi put ćemo u Peru. Ovaj put idemo na Tajland, u Kambodžu i Maleziju. Karte kupljene.?

Krećem iz Bg za Limu 16 januara , pa ako je neko u tom periodu na toj ruti možemo se čuti i videti. Okvirni put Lima - Kusko-La Paz-Uyuni-Santjago-Puerto Mont-Punta Arenas-Ushuala-(Antartik )-El Calafate-Puerto Madrin-Buenos Aires-Montevideo-Iguazu-Rio-Bg . Naravno usput šta uspemo da vidimo.

Za Maču Piču idem busom do Hidroelektrika pa pešaka do Aqua Calientesa i naravno pešaka do gore i nazad,

Kao što sam već i napisao , znam samo kada krećem i okvirnu rutu , a ostale detalje šta me tamo čeka znam isto kao i svi vi iz predhodnih iskustava na ovu temu. Kartu Bg -Lima-Rio - Bg sam platio 700 eura  , a okvirno koliko će koštati ne znam , ali se nadam nešto jeftinije od naših forumaša koji su bili jer bih maximalno koristio CS i ostale uštede kao što sam naveo do MP iz Cusko bih platio samo bus 10+10 e, ostalo pešake , što baš nije naivno ali ne i teško u poredjenju sa ostalim mojim pešačenjima. Nadam se u tom periodu da sretnem i nekog od naših jer moje znanje Španskog jezika je 0.

On 12/7/2018 at 6:01 PM, mocart said:

Lima - Kusko-La Paz-Uyuni-Santjago-Puerto Mont-Punta Arenas-Ushuala-(Antartik )-El Calafate-Puerto Madrin-Buenos Aires-Montevideo-Iguazu-Rio-Bg

Ukoliko si planirao 43 dana za ovo i još da bude jeftino, odmah mogu da ti kažem da to nije moguće. :(Kreni da prilagođavaš plan ASAP. Aj' sad možda je i moguće, ali računaj 2-3 dana po destinaciji + jedno 7 noći provedenih u busu... verovatno ćeš kolabirati na 2 nedelje pre kraja i zabosti 5 dana u nekom hostelu na oporavku. :D 

Da sretneš nekog od naših - takođe nije moguće, jedino da ugovoriš nešto unapred, ali nadati se da ćeš nabasati na nekog sa Balkana u nekom hostelu - teško. Bićeš verovatno prvi koji je kročio tamo. :) 

Od ovoga što si nabrojao, mogu samo da ti preporučim da zaobiđeš Montevideo da ne bi gubio vreme. Mali, ružan, prljav i leti potpuno prazan grad. Ni nalik nekoj svetskoj metropoli. Ako ćeš već u Urugvaj produži obalom da se brčneš u okeanu, mada moj ti je savet da poizbacuješ pola tih destinacija i gledaš da provedeš više vremena na onima koje odabereš, da bi ti odmor bio odmor, a ne mučenje.

Za Patagoniju ti je možda najbolje da hvataš odmah avion iz Santjaga za Punta Arenas, ako ćeš da ideš u Torres del Paine. A ako ćeš samo da se smucaš po gradovima dole - bolje odaberi jedan i odvoj nekoliko dana za trekinge u okolini. Od gradova koje sam ja dosad video na kontinentu, mogu da preporučim samo Buenos Ajres, Santjago i Kusko. Ali dobro... ja i nisam neko ko baš gotivi gradove. :) 

Proveri vreme pre nego se zaputiš na konkretne destinacije jer su Kusko i La Paz, a možda i Uyuni u to vreme u kišnoj sezoni. Ne kupuj kartu za MP do dan pre odlaska, tako ćeš verovatno izbeći loše vreme.

Takođe, proveri FlyBondi, lowcost u Argentini, cene su bile jeftinije od busa (bukvalno 20ak€ sa prtljagom!), sad oko praznika nisu, ali u februaru su možda opet. Među destinacijama su Bariloche, Buenos Aires, Iguazu itd.... 

Za CS, nadam se da imaš dosta referenci ili da putuješ sa devojkom/ženom ili da si platio 50$ za članarinu. Solo male, bez referenci, sa 10 zahteva sedmično - računaj na nula odgovora. Surova realnost bro.

Ja ću u to vreme verovatno biti u Pukonu, na jugu Čilea, mada ko zna. :D Uglavnom, ako ti mogu kako pomoći, pitaj ovde ili na PM.

Karta je kupljena, to je najbitnije... Sad su samo finese u pitanju... slatke muke... ovde ili onde, busem ili avionom, sa Kolumbijkom ili sa Brazilkom... ;) 

mocart, a sto se mene tice ja mogu da ti od svih gradova najpre preporucim montevideo...to mi je, posle bga( zato sto je moj) i barselone, omiljeni grad na svetu..cak planiram da se eventualno nekako i prebacim tamo, na jedno godinu dana...ljudi krajnje opusteni, artistic nastrojeni, ima neka energija specificna u tom gradu...

vidis kako se razlikuju preferencije kod ljudi :)

od svih mesta koja si naveo, jedino nisam bio u santijagu, ali po mojim kriterijumima, mozda bi puerto madrin bio najnezanimljiviji...mada, imas i tamo pingvine :)

ako si vec u santijagu, obavezno svrati u valparaiso, makar na jedan dan, i noc obavezno, i jutro :)..

i moj ti je savet da preskocis puerto mont, i krenes direkt za punta arenas..ako nadjes neki jeftin avion, jos bolje...pa se onda tamo motaj po jugu....a sad, znam da ti nije na putu, al moje omiljeno mesto u chileu je ikike ( iquique), zbog surfa i pustinje...pa i ovde da ga pomenem hehe

sto se tice nasih, nema ih nesto puno, ali ja sam imao vrlo cudna iskustva..da sretnem naseg lika u nekoj od zabacenih ulica u predgradju kita, ili da budem u hostelu u kusku zajedno sa nekom ekipom iz crne gore.....takodje sam u buenos airesu sretao na ulici par puta nase ljude...ali svakako nije nesto sto se desava svaki dan heheh

Edited by bam-bam

Hvala vam drugari na sjajnim savetima ,naravno da ću vas poslušati dobrim delom , a ostatak ću improvizovati na licu mesta kako situacija bude nalagala, jedino sam mislio uzeti bar nešto od povoljnih letova koje sam tamo pronašao , ali onda rizikujem da ih vremenski ne uklopim .  Iznenadile su me neke cene od 20 do 70 eura za letove baš dugih distanci. Nadam se da će te cene biti i u tom periodu. A vreme ne mogu uklopiti pa kako bude , mada sam do sada uvek imao sreće. Putujem sam , imam 35 referenci , a vidim i hosteli počinju od 5 do 10 dolara. Pokušaću naučiti poneku reč Španskog mada kad nisam uspeo naučiti ni engleski sumnjam i za ovaj jezik. Navedeni gradovi su samo orjentacija  naravno da ću obilaziti znamenitosti izmedju njih. Nadam se da ćemo popiti piće u Pukonu.

3 hours ago, bam-bam said:

sto se tice nasih, nema ih nesto puno, ali ja sam imao vrlo cudna iskustva..da sretnem naseg lika u nekoj od zabacenih ulica u predgradju kita, ili da budem u hostelu u kusku zajedno sa nekom ekipom iz crne gore.....takodje sam u buenos airesu sretao na ulici par puta nase ljude...ali svakako nije nesto sto se desava svaki dan heheh

Mene neki čiča zaustavi u nekoj uličici u La Pazu i iz vedra neba me upita: Argentino o Europeo?

Ja reko': Europeo.

De donde eres? 

De Serbia.

De donde???

De Serbia.

Ma jel' me zajebavaš???!!! progovori čiča na srpskom! :D 

Ja kad nisam pao na dupe. Siti smo se ispričali posle... Nabrojao mi svih pet Srba u La Pazu i otprilike još toliko po ostatku Bolivije... :D

Moguce je sresti i nekog od nasih, svakako. Mi smo sreli nase ljude usred nedodjije u Torres del Paineu, evo i dan-danas se druzimo :) Culi smo i neke po Santjagu na ulici da pricaju po "naski", ali, nismo uspostavili kontakt. Bam-bam ti je spomenuo Valparaiso, to je svakako i moja preporuka. Tamo imas i jednu ulicu koja se zove Paseo Yugoslavo i u njoj Palacio Baburizza, sto je danas muzej, a bila je rezidencija Paska Baburice, coveka sa nasih prostora (Hrvatska), koji se obogatio i postao jako uticajan preduzetnik u Cileu u prvoj polovini 20. veka: https://hr.wikipedia.org/wiki/Pasko_Baburica. Pored je i grad Vinja del Mar, u kome vredi posetiti muzej Fonck, gde imas autenticnu figuru Moaija sa Uskrsnjih ostrva, jednu od svega dve koje su van ostrva. U Punta Arenasu imas klub Hrvata, ali, tesko da iko prica hrvatski, koliko su meni rekli, samo konzul Hrvatske. Tamo ces sigurno videti gomilu naziva zgrada, ulica i svasta nesto na poznatom ti jeziku :) Pisao sam dosta na drugim temama o Cileu, pa ako nisi pratio, pitaj sve sta te zanima, od prevoza, jeftinih aviokarata, do detalja o Santjagu, Pukonu, Valparaisu, Punta Arenasu, Toress del Paineu... Setih se sad, ima Pravoslavna crkva u Santjagu, ma da, ne znam da li ces naci nekog ko prica srpski tamo.

Montevideo je i meni bio zanimljiv za obici i imam lepih uspomena odande. Ako te zanima fudbal, valja obici legendarni Centenario, gde je odigrano prvo SP u fudbalu 1930., ima i par fotografija reprezentacije Jugoslavije. Poznato je vino tannat, od istoimene sorte grozdja koja valjda jos jedino tamo uspeva. Bilo bi idealno da budes tamo u vreme karnevala, to je poseban dozivljaj. Tamo karneval inace traje po mesec dana, ali najbolji deo je defile, tzv. Las Llamadas, koji se odigrava 7. i 8. februara, kako kaze kalendar za 2019.

A taman ces i da kacis malo karneval u Riju, tj, ako sam dobro izracunao, ove godine ces ga omasiti jer je pocetkom marta, a ti se vracas negde krajem februara valjda, zar ne? Ali, u Riju je dozivljaj i biti na ulicama i pre karnevala, tako da ces osetiti atmosferu.

Sto se Brazila tice, svakako da ti mogu pomoci savetima i oko planiranja posete Iguasu vodopadima, pitaj sta te zanima. Ja zivim u jednom malom gradu, na pola puta izmedju Sao Paola i Rija, pa ako te put navede, dobrodosao si. Svakako, javi se za bilo kakav savet i pomoc, ako zatreba.

@Wazza, u Puconu svrati u restoran bizarnog imena "La Revancha del Chino Lee Chong", odlicna hrana po pristojnim cenama, dobre porcije i vino (kao i svuda) i mesto gde se okupljaju lokalci. Nadam se da se nisu iskvarili u poslednje 2-3 godine :) 

Edited by Dragance

51 minutes ago, Dragance said:

ima Pravoslavna crkva u Santjagu, ma da, ne znam da li ces naci nekog ko prica srpski tamo.

Priča srpski neka mlađa žena što peva za pevnicom. Jako lep glas ima. Inače, liturgija je na srpskom, ruskom, španskom i verovatno crkveno-slovenskom jeziku. Zanimljiv miks. Imaju i klupe, mož' se odmori.

54 minutes ago, Dragance said:

svrati u restoran bizarnog imena "La Revancha del Chino Lee Chong"

Hvala za preporuku, al' evo upravo ga proverih online i čini mi se da nije za mene - biljojeda. ?

@mocart evo i ja dajem glas za Valpo! Sjajno mesto, doduše malo strmije nego naše Užice, ali sa neverovatnim street artom. Predlažem ti Free Walking Tour (ovo ti je generalno ok za većinu gradova, mada proveri komentare na TripAdvisoru). Vodič detaljno objašnjava priče koje stoje iza nekih kultnih grafita i zna tačno gde šta ima zanimljivo.

To je interesantno Wazza, reci mi kako vegetarijanci prolaze u Juznoj Americi? Cuo sam jako tesko, narocito u Brazilu i Argentini. Kakvo je tvoje iskustvo?

@mocart ja bh ti isto savetovala da preletiš iz Santjaga do Punta Arenasa.

Svi gradovi na jugu Patagonije su jednako turistički sladunjavi i preskupi. Mi smo bili u NP Torres del Paine pre 5-6godina i NP Fitz Roy prošle godine. U oba na višednevne pešačke ture. Parkovi su slični reljefom, a Fitz Roy je za dž tj. ne plaća se kamping mesto, ali i nema nikakvih skloništa-planinskih domova i u njega možeš direktno (peške) iz sela El Chaltén. Ako ideš u NP Torres del Paine moraš da hvataš bus koji ide baš za nacionalni park bilo iz Puerto Natalesa ili Punta Arenasa. NP Torres del Paine je ustvari privatni posed (jedne stare hrvatske porodice) i rečeno nam je prošle godine da dozvolu za posetu parku treba tražiti unapred jer je park postao prebukiran pa pokušavaju da optimalizuju broj turista. Mi smo kampovali i svu hranu, opremu nosili sa sobom ali u NP Torres del Paine smo i dalje potrošili 200usd za dvoje, jer se plaća prevoz (sem busa i prevoz brodom ako ne ideš i ne završavaš kod glavnog i tada jedinog hotela) i kamping mesta. U njemu postoje planinski domovi ali to isto treba rezervisati unapred. U njima postoje i restorani u kojima možeš jesti nezavisno da li imaš smeštaj ili ne.

El Calafate je skup ko đavo i izgleda kao neki super fensi planinski resort. Iz njega možeš u NP Los Glaciares da vidiš Perito Moreno glečer ili da se šetaš po parku. Ali od sela do jezera na kojem je glečer moraš opet busom i plaća se ulaz u NP. Ulaz u parkove je obično oko 25USD, imaj to u vidu. Pre pet godina nas je jednodnevna tura po glečeru Moreno (agencija, oni obezbede prevoz, vodiče i opremu / ne možeš da se po glečeru pentraš samostalno) koštala 80usd po osobi. To neverovatno iskustvo nam se toliko dopalo da smo prošle godine hteli opet, ali su za istu tražili 350usd po osobi. ?

Generalno Patagonija je skupa. Ulaz u Nacionalne parkove se plaća. Oko 25usd (zavisi od parka do parka), proveri na sajtovima tačnu cenu. Karta važi više dana, pa i nije problem ako ćeš ostatu u parku danima. Argentinska strana je skuplja od čileanske. Prevoz autobusom po Patagoniji je dug i naporan i ne postoji autoput koji vodi samo kroz Čile. Da obiđeš sve što si nabrojao prelazićeš granicu 3 puta. Što nije neki problem, samo napominjem, da imaš predstavu. :) Patagonija je jedan od najlepših delova sveta. Priroda je fenomenalna i višednevne pešačke ture izuzetno prijatne. Reljef je kao iz bajke, pijaće vode ima na pretek (ne moraš da vučeš vodu sa sobom), pešačke staze valovite (ne previše strme), fantastično održavane i obeležene. 

Što se tiče dnevnih izleta pešačkih, meni je priroda oko Ušaje bila jedna od najdramatičnijih, najlepših i odnos dostupnosti i odsustva ljudi bio baš po meri. NP Tierra del Fuego je baš izuzetan i u njemu možeš posetiti najjužniju poštansku stanicu na svetu i dobiti cool pečat u pasoš. ?

Možda ti moje fotke malo više dočaraju čileansko-argentinske predele:

Argentina https://gallery.marica.org/argentina 

Čile https://gallery.marica.org/chile

Pisala sam i na svom blogu o pešačenju u NP Torres del Paine https://marica.org/?p=813 i par postova iz Argentine https://marica.org/?cat=14 te ti možda može biti od koristi pri planiranju.

10 hours ago, Wazza said:

Hvala za preporuku, al' evo upravo ga proverih online i čini mi se da nije za mene - biljojeda. ?

Ih, steta, nisam na to racunao. Ostaje kao predlog za Mocarta i ostale koje put nanese tamo :) 

3 hours ago, marica said:

Možda ti moje fotke malo više dočaraju čileansko-argentinske predele:

Argentina https://gallery.marica.org/argentina 

Čile https://gallery.marica.org/chile

Pisala sam i na svom blogu o pešačenju u NP Torres del Paine https://marica.org/?p=813 i par postova iz Argentine https://marica.org/?cat=14 te ti možda može biti od koristi pri planiranju.

Citam deo o Torres del Paineu i uvidjam neverovatnu slicnost u razmisljanju i planiranju, vremenu tokom puta, kao i dozivljaju svakog pojedinacnog mesta :) A svidja mi se i ovo pisanije iz Argentine, gde ne odoh ni sad, iako vec dugo pratim karte za tamo, doduse, iz Brazila :) Nekako mi sve neopravdano preskupo, ali, ukazace se vec prilika. Htedoh da pitam da necete mozda u Brazil po sunce u skorije vreme, ima i ovde dobrih planinarskih (avan)tura, ali sad vidim da si u Singapuru, pa vam toplog vremena barem ne fali :D 

omiljeni muzej moderne umetnosti mi je u montevideu, museo del arte conteporaneo, blizu ulice arenal grande koja ide na trg na kome je parlament- palacio legislativo....nalazi se u starom zatvoru...mnogo istripovan prostor..

valparaiso ima fantastican street art, ko sto rece wazza, samo picis ulicom otvorenih usta..a i stanovnici, narocito mladje generacije, su u tom artistickom  fazonu....ali klabing im je stvarno dobar....imaju cak i dnevne zurke, nedeljom u warehouse-ima blizu mora...dodju cele porodice, ko na piknik :)...ma valpo je zakon, obavezno da odes..kad se popnes gore na brdo gde je kuca pabla nerude, i taj stari kraj, kreni desno ka delu grada playa ancha...ima prelepo setaliste sve uz more, i njime se vratis do centra grada..imaju i nekih 30 starih eskalatora , drvenih liftova kojima mozes da se popnes na brdo, i neki od njih sljakaju vec vise od 100 godina..odma pored valpa je vinja del mar, spojeni su oni, ko bg i zemun...vinja ima lepu ogromnu plazu, pravo letovaliste...jedan dan i noc mozes oboje da  obidjes ....

@dragance hrvatski dom u ikikeu se nalazi na centralnom gradskom trgu, slicno kao u punti arenas....velika je iseljenicka zajednica iz hrvatske , pa i crne gore tamo....jos s kraja 19, poc. 20og veka....

Edited by bam-bam

Sjajne informacije, sigurno će mi koristiti mada sam iznenadjen visokim cenama ulaznica u NP - ove kao i turističke ture po njima. A vidim da nema alternativa da se neka od tih mesta obidju ako nisu organizovana preko agencija koje baš deru sa cenama.

Dragance koliko km si udaljen od Ria i kakvi su prevozi do tamo ? A karneval sam namerno izbegao jer se većina slaže da atmosfera može da se oseti i u danima ranije , a sam karneval sa sobom pored lepote nosi i dosta drugih negativnosti.

On 12/7/2018 at 10:01 PM, mocart said:

Krećem iz Bg za Limu 16 januara , pa ako je neko u tom periodu na toj ruti možemo se čuti i videti. Okvirni put Lima - Kusko-La Paz-Uyuni-Santjago-Puerto Mont-Punta Arenas-Ushuala-(Antartik )-El Calafate-Puerto Madrin-Buenos Aires-Montevideo-Iguazu-Rio-Bg . Naravno usput šta uspemo da vidimo.

Za Maču Piču idem busom do Hidroelektrika pa pešaka do Aqua Calientesa i naravno pešaka do gore i nazad,

ako ides u uyuni sa dzipom moze te dzip pred kraj ture izbaciti na cile granicu(tako sam ja uradio),jel pred kraj ture ni nema nesto posebno za videti, pa onda na granici uzmes neki bus to atacama pustinje koja je kul videti  a i ima neki konji da se iznajme pa se mozes konjima muvati okolo,ne treba da znas nista o konjima jel ti uvale neku mrcinu ako kazes da nemas pojma o jahanju,to je po meni najpametnije resenje prelaska u cile,pa od tamo za santiago,od santiaga nagore su uglavnom samo gluposti,a do santiaga,atacama i valparaiso su jedino zanimljivi,za juznije nemam pojma

A Maricine slike su fantazija , nije ni čudo što su svi oduševljeni i fascinirani Patagonijom.

Hvala superpera na super savetu

1 hour ago, mocart said:

Dragance koliko km si udaljen od Ria i kakvi su prevozi do tamo ? A karneval sam namerno izbegao jer se većina slaže da atmosfera može da se oseti i u danima ranije , a sam karneval sa sobom pored lepote nosi i dosta drugih negativnosti.

Nekih 230 km, oko 3-4 h voznje, ima redovnih buseva. Ne znam koliko ces se uopste zadrzavati u Brazilu, ali ima tu oko Rija dosta stvari za videti. Ako hoces na plaze, imas Ilha Grande, Paraty, tu bi mozda i mogli da se nadjemo, ako ne budem bio u nekom velikom poslu tad.

Za Torres del Paine, mozes i sve sam da organizujes. Vazno je da rezervises smestaj online, postoje 2 sajta gde se to radi:

https://www.fantasticosur.com/

http://www.verticepatagonia.cl/home

Ima i opcija za neki zvanican "drzavni" kamp smestaj, mislim da je on besplatan, ali u tom kampu uglavnom nemas nista, neki ekoloski toalet i bez tuseva i tople vode. Zapravo, svi podaci o smestaju u Torres del Paineu su ti ovde:

http://www.parquetorresdelpaine.cl/es/sistema-de-reserva-de-campamentos-1

Vazno je dobro isplanirati i rezervisati unapred sve tamo, jer je moguce da ne bude mesta. Smestaj je prilicno skup, kao i hrana, najpovoljnija opcija za nekog ko nema svoj sator i vrecu, je da iznajmi smestaj u satoru, gde se dobija i podloga i vreca, ali treba proveriti da li je dostupno u svim smestajima. Topla i vodonepropusna obuca i odeca su obavezni zbog vremenskih (ne)prilika tamo. Hranu je takodje vazno poneti, jer ako ces negde da je kupis usput, em ces jako malo sta naci, em je papreno skupo. Mi smo, za put od nekih 5-6 dana, nosili liofilizovanu (dehidriranu) hranu, koja je dosta lagana i ispostavilo se dobra opcija za duze kampovanje po divljini. Samo se zagreje voda i prelije i imas gotov i topao obrok.

Koliko se secam, bus od Punta Arenasa do Puerto Natalesa i kasnije do Torres del Painea nije bio nesto jako skup, ali, po Argentini, koliko sam guglovao bas jeste papreno. Uglavnom, mozes obaviti sve to busevima, Punta Arenas, pa dalje za Torres del Paine, pa odatle za El Calafate i kasnije El Chalten. Moze i dalje, za Bariloche, ali to je vec oko 24 h sata put. Avioni su takodje skupi, mozda nesto ipak upecas preko Flybondija, ili Norwegiana, koji je usao na tamosnje trziste.

Vazna napomena, kad budes ulazio u Cile, strogo vodi racuna da nemas nikakvu vocku u rancu ili nesto mesno ili mlecno, jako su rigorozne kontrole i kazne velike, tako da zbog jedne zaboravljene jabuke u rancu mozes debelo da platis! Prilicno su zatvorena i izolovana zemlja, u smislu da imaju Ande na istoku i Pacifik na zapadu, kao i pustinju na severu i lednike na jugu, pa u skladu s tim i ekosistem u koji ne dopire puno stetocina i zele da tako i ostane. Sasvim logicno, jer bi im u protivnom citava poljoprivredna proizvodnja otisla u propast. A poznato je, npr., da su tu jedino opstale neke sorte grozdja koje je filoksera poharala u Evropi i ostatku sveta.

Edited by Dragance

Dragance to bi bilo sjajno oko Ria bih bio od 20 do 26 februara pa ako ne budeš u gužvi bilo bi sjajno da popijemo neko pićence na plaži, e sad ni sam ne znam gde jer i na  Ila Grande i oko Paraty ima prelepih mesta i plaža.

Hvala za informacije i sajtove ali sigurno ću se dobro organizovati da vidim što više pogotovo posle Maricinih predivnih fotografija koje prosto mame na šetnju po onoj netaknutoj prirodi.

Hvala i na upozorenju mada sam već jednom hapšen izmedju Meksika i Usa zbog voća.

A za skupe ulaznice sam često imao alternativu da ih izbegnem (što mi nije na čast) , ali ovde vidim da će biti teže jer su veći i rizici zaobilaziti staze kuda idu svi turisti,