Jump to content

Featured Replies

Posted

onda, koje je?

ne mora nishta iskljucivo. valjda ne postoje ljudi koji su sto odsto iskljucivi, ne samo po pitanju muzike, nego uopste za bilo koju stvar (drushtveno prihvatljivu, naravno).

ako podjem od sebe. ehm.

shto najvishe volim jeste neki thrash/speed. i varijacije na temu. rani black, rani death, mada kazem, to jesu varijacije na speed/thrash.

mada je to shto najvishe volim.

za sada.

a shto mnogo volim, shirok je krug, od classic rock stvari, pojedinih heavy stvari (shto u zadnje vreme tek otkrivam da i nije tako ljigavo kao shto sam mislio :), onda jazz pogotovu, mada sam vishe ljubitelj tradicionalnijih formi jazza, poput swinga :da: aj nek dodje i cool ponekad, i naravno latin :-D

i shta josh.. hm.

originalne, autorske stvari. pa da.

od spejs nigrutina, prtija i prijatelja, do ko zna chega josh :)

folklor. ijao, to obozavam, ma i pet sati da pushtaju na TVu, ima da gledam bez da prekidam :)

i tako, mozda sam nesto zaboravio.

kakav je vash izbor?

Da li mislite da je izgled u vezi sa muzikom? Da li to mozda upraznjavate? naravno, mislim na odecu/obucu, duzinu kose, sminku, sta god..

i tako to. uvek zaboravim sta sam sve hteo da pitam.. :-D

Uh, tough topic :? Pomalo srednjoskolski socioloska  :-D

shto najvishe volim jeste neki thrash/speed. i varijacije na temu. rani black, rani death, mada kazem, to jesu varijacije na speed/thrash.

mada je to shto najvishe volim.

za sada.

Hehehe, moj coek! :-D

Elem, sa time sam poceo, onda kad se pocinjalo, a to i sad volim.,

Danas imam politiku da nista ne brisem, pa se nakupilo 100-tinak Gb muzike...

A sta najvolijem ? :-P

mada sam vishe ljubitelj tradicionalnijih formi jazza,

Neki Jazz uvek dobro dodje, pa onda sve forme tradicionalne i lokalne muzike (samo da nisu Tibetanski monasi), a sa sobom uvek imam Balkan random kolekciju koju sam napravio da share-ujem kada putujem...

Volim i muziku za ples, sambu, tango,afro-cuban pa sve forme klasike (jako volim orgulje npr. Bukstehude, Franck, Bach), moze da prodje i neki dobar dub, electro-pop, pa stvari koje ne umem da klasifikujem tipa Amon Tobin, Cinematic Orchestra...

Al eto, uvek volim da uzmem muziku po preporuci.

Ono sto nikako ne dolazi u obzir je Rap, Hip Hop i tzv. RnB, sve ostalo tolerisem manje vise...

:mrgreen:

Predlažem da Acketa na sledeći meeting donese svoje tibetanske monahe (ili, bar, CD sa njihovim pesmicama) da vidimo koliko će vremena proći pre nego što se svi razbeže... mogli bismo to uvesti kao čin inicijacije u klub... ili kao test psihofizičkih sposobnosti... :)

Ja zaista ne umem da definišem kakvu muziku volim. Ali pomenuću nešto što ste zaboravili... tamburaše (na severu) i trubače (na jugu) - ne znam zašto mladi toliko preziru te vrste muzike, a posebno trubače... ja kad čujem trube, sve mi proradi neki karasevdah i žal za mlados'  ;)

A ovako uopšteno... hm paaa... volim neku jaaako staru latino muziku (koja se slušala pre nego što je latino-trend počeo da hara svetom) i good old free jazz i dosta toga od klasike i baš onako... sve i svašta... blues, zatim muziku iz kojekakvih zemalja, sve neke nedefinljive žanrove... uglavnom kad pustim nešto što ja volim ljudi počnu da me preklinju da isključim :)

Nisam vam puštao svoju kolekciju jermenskih tužbalica? Sjajna stvar, morate da čujete :)

• Author

haha, jednom sam imao priliku da slusam neke stare paganske obredne pesme iz nekih jermenskih zabiti, zvucalo je ama identicno kao neka sluzba u pravoslavnoj crkvi.

posle su mi rekli da su valjda u cetvrtom/petom veku grci/vizantinci i ko god, uzeli to od njih kad su smisljali kako ce to hriscanstvo da zvuci po crkvama i tako to :)

mogu da zamislim kolko su jake te tuzbalice :)

Acketa, rap i hiphop mislis na fazonu marchela, edo majke, i slicnih 'brate ocu pare, zene, kola a nista da ne radim  vs.  sad cu da vam kazem sta ovde ne valja, ja znam jer zivim na ulici :)' ?

po meni je to jadno =]

al jesi li slusao ajzaka, Prtija, moskrija (bog da mu dusu narkomansku prosti), sevena i drugare :) haha, Robin Paka i MC Bodezha?

znash, rap je super bio dok je stvarno bio underground. mislim na rane 80te, gledam neke stare spotove sto ih pustaju na VH1, bas je ono.. super. kao neki socijalni bunt, ni nalik na ovo sad :)

a ovi likovi sto te pitam za njih, tolko su originalni da ne mozes da budes ravnodusan kad ih budes cuo :)

omg!  :-D

jao, ja ne znam kako da opisem sve sto volim da slusam....ali, hajde, kratko i jasno, ovako....

-nesto od cega se najezim [prijatno]

-nesto sto me pokrene i od cega budem zaljubljena

hmm...

-nesto sto cujem jednom i ne znam ni ko je ni sta je i onda posle to tako godinama trazim... :roll:

a da bih nesto slusala apsolutno ne moram da znam ni kako se zove izvodjac, ni kako izgleda, ni sta je radio u zivotu, ni tacan naziv pesme.....

ono sta slusam jaaako zavisi od toga kako sam raspolozena, a to znaci od Betovenove meseceve sonate i Weberovog rekvijema do Prodigy i Garbage i Underworld...dakle, sve zavisi od situacije....

a sto se tice oblacenja....ne volim ljude bas da delim.....mislim svi mi menjamo stilove i mp3 liste, ono sto volimo i odluke u zivotu....

ja recimo imam extensive yet limited musical taste..

volim sve shto ima gitaru a nije starije od 1990s..

dakle 1990s - 2006

elem, najvishe volim slushati hard rock, indie, nu metal, progressive metal,

dakle, sve ono shto spada u neki alternativni domen..

naravno tu i tamo neki pop-ic (da, volim shakiru)

volim i reggae i dub..

jazz-ic, ragtime, blues-ic.. iako ne poznam dobro ove zanrove..

klasiku..

ne podnosim hip-hop, rap, narodnjake, trance i techno

drum&bass je ok.. :)

Zanemarili ste ska! Istinaje da ove muzike ima ubedljivo najmanje na TV i radiu, ali ponekad se zalomi svirka u BG ili NS. Bio sam na finim ska svirkama u NS u klubu Gradiliste. Preporucujem spanske i nemacke ska grupe.

da, spanski ska je dobra stvar. hehe, svi spanski bendovi su ska anarhisti raznih ciljeva :)

sad sam nabavio i baskijsku varijantu istih :P

• 3 weeks later...

КАТЯ ЛЕЛЬ - КРУЧУ ВЕРЧУ.mp3

marko, legendo!!! ova pesma je suva genijalshtina  :dance: 

• Author

Kaca i nasha Natasha su zakon, ako mene pita neko =]

dodjavola, nabavih neki lepi Overkill uzivo evo sad mi svira, *ebem ti zivot, hocu u Varnu na leto da ih slusam :)

Morao sam da skinem to sa neta, sa mojom dial-up vezom. Bilo je muchno, ali mnogo bolje nego da se pojedem od znatizelje  :-D

Jest vrh!  :happyyy: uhhh

Cuo sam brdo ovakvih stvari proslog leta, a par sam i doneo kuci, pa ako vam treba jos ...

:mrgreen:

Lazare, a da nisi doneo sa svog mongolskog putovanja nesto od onih tradicionalnih "grlenih" pevaca i pesama? Ja sam to cuo nekoliko puta i malo je reci da sam bio odusevljen.

Sledicu Lazarove i Markove stope opisa muzike koju slusam ili koju sam slusao...

Tokom srednjoskolskih dana sam slusao jazz: uglavnom sredine 50-tih ; bili su mi omiljeni: Donald Byrd, Cannonbal Aderley, Dizzy Gilespie, Charlie Mingus.....pa recimo fantasticni pijanista Phines Newborn, pa vibrafonista Terry Gibbs i njegov fenomenalni big band... pri kraju srednje sam slusao Michael Camilo-a, Picquita D'Riveru i, za jednog trubaca, neizbeznog Artura Sandovala. O njegovom zivotu na Kubi je snimljen film "for love or country". Igra ga Andy Garcia a jednu od uloga ima i GLoria Estefan.... sta taj covek moze da odsvira, ni sam ne zna.... :bang:

nikada mi nije opala paznja za jednim od najpoznatijih protagonista jazz-rocka Billom Chase-om (trubac).... snimio je tri albuma i na zalost poginuo u avionskoj nesreci..... neke njegove pesme se i dan danas vrte kao podloge na nekim radio i tv stanicama

Maynard Ferguson je takodje genije koga vise i ne mogu da slusam jer i u 75. godini jede onu trubu..... :cryy:

negde na prvoj godini akademije sam napravio rez sto se tice jazz-a i poceo mnogo ozbiljnije da slusam klasicnu muziku... poslednjih meseci slusam Schoenberga, Takemitsua, Sofiu Gubaidulinu, Beria itd...... Gustav Mahler i Dmitri Shostakovich su mi omiljeni kompozitori sto se tice simfonijske muzike.... cak mi i oni zvuce kao romanticari pa se time najbolje vidi stepen moje ludosti..... Chaikovski, Stravinsky, Borodin...... Vagner.....

Domacu muziku uopste i ne slusam jer gotovo da nema neceg kvalitetnog..... sve se shtancuje na brzinu.... Recimo Josipu Lisac mogu da slusam i neke stare pesme Massima i jos nekih pevaca uglavnom starijih..... na putovanjima uvek odvojim nekoliko sati da u nekom od music shopova preslusam aktuelne grupe.... retko kad imam para da kupim neki cd i zao mi je zbog toga, ali ne mogu i jare i pare......mislim mogu, ali ne uvek :spot:

A ja volim klasiku? :party:

To jest, svu electronic muziku, od ambienta i instrumentala do trance-a i techno-a. Volim celtic (Afrocelt, Hevia, Riverdance), neku oriental, i cuvenog Hans Zimmera (za koga niko nije cuo).

Mada sam sasvim tolerantan prema svakoj drugoj vrsti. Evo, nedavno sam skinuo sa neta TATU?  :music:

Evo, nedavno sam skinuo sa neta TATU?  :music:

skinuo si TATU s neta!!! :) pa da, to mu dodje kao neki elektro ekvivalent one stare "jednog dana, resio moj tata, za rodjendan da mi kupi brata..."

uf... vec dugo ovde hocu nesto da napisem, ali mi se ne da , jer znam da cu se raspisati...

dakle, slusam svasta  :-D

Tu su ambient, instrumental, lounge - Cafe del Mar, Buddha Bar, Vangelis, Enigma, Deep Forest, Erotic Lounge (strava kompilacija, ako neko hoce), Marc Antoine (ultra, preporucujem!), Chicane, Xaver Fischer... i razne druge chill-out kompilacije...

Pa onda world music, sto je naravno vrlo siroko, ali tu volim celtic, latino - brazil, kuba, ma cela latinska amerika :) - Lilla Downs, Cesaria Evora, brazilski jazz, salsa, pa zatim fantasticne Putumayo kompilacije, tipa "Music from the Coffelands", "Jewish Odissey", "World Groove", "Brasileiro" itd...

Pa tu su onda i neki koje ni ne znam gde da klasifikujem, kao Gotan Project, Madrid de los Austrias i jos stosta

Pop, rock, sve i svasta, ali - Cranberries (all time favourite  :-)  )  , 80's & 70's

pa zatim house & disco, ....redje techno i trance...

Imam i metal izlete, tipa Nightwish

a gutam ponekad i neku mtv komercijalu, osim hip-hopa i rap-a, sto mi je najgora muzika, i to stvarno ne mogu da slusam...

Ponekad volim i klasiku, i to nista odredjeno, vec ono sto mi u tom trenutku lezi uhu...

od domace ...pa uglavnom nesto starije, jer od ovog novog retko sta vredi...

i jos gomila muzike od koje cesato samo po jedna pesma od nekoga ili jednostavno neki one-hit wonders....; ma u sustini bitno je da mi se svidi ono sto cujem, nezavisno od zanra (osim, opet ponavljam, rep i hip-hop  :ll: )

Ovde pogledajte sta sam to slusao u proteklih 3-4 meseca:

www.last.fm/user/Barbados

aj nek se jos neko uclani , zabavno je, pa bi mogli i tamo da oformimo srbijatrevelers grupu  8-)

Mogu ti reci da mi se dopada tvoj music taste? pij.

Ako oces mogu ti bacim listu na mejl, pa ako ti treba nesto, javi, ja volim da podelim s drugima sto imam  :spot:

:banana:

[email protected] (nadam se da su spam-seekeri vec polegali)

Chill-out mi uvek prija, mada ne mogu bas da kazem da se to aktivno slusa, nekako vise kao background... Vangelis je dobar (imam njegovu muziku iz filma Aleksandar) ali ne moze da drzi vodu Hans Zimmeru sto se tice filmske muzike.

I ja volim world music, ali sam se vise okrecem orientu nego latinu. A kad smo kod celtske, jesi li cuo muziku iz Bravehearta? Slicno tebi, od metala i tome slicnom svidja mi se jedino Nightwish i Evanescence. A i komercijala katkad prolazi? :dance:

Evo upravo pustih Zimmera da cujem :) Imam ga od skoro, ali jos nisam preslusao...

Nisam slusao muziku iz Bravehearta....

a zaboravih da pomenem Pink Martini, stvarno su jedinstveni i zanimljivi..., pevaju na nekoliko jezika, ima cak i pesma na srpskom!

lista stize!

E, hvala, primio sam tvoju listu? :LOLLL: Meni ovolka zika ne bi stala ni na hard disk? :-D Bas zanimljivo, malko Ace Lukasa, ali ima malko i Ravela i Straussa, bas kvalitetno? :music: Nista, kad bude neki sledeci skup, razmenicemo ziku i chicha-micha gotova pricha? ?:spot:

Vangelis je dobar (imam njegovu muziku iz filma Aleksandar) ali ne moze da drzi vodu Hans Zimmeru sto se tice filmske muzike.

Prvi put sam čuo za tog cimera ovde na forumu, a sinoć sam gledao "Zavet" sa D?ekom Nikolsonom i vidim poznato ime na ?pici... Muzika je bila odlična, učestvovala je u kreiranju blago jezive atmosfere... Dakle, ako neko iz NS ima njegove muzike, neka se javi. :) Inače ću morati da jurim S&S...  8-)

P.S. Ako je neko slu?ao Gogol Bordello ili Taraf de Haidouks, neka se javi na PM da razmenjujemo hvalospeve... :music:

Vangelis je dobar (imam njegovu muziku iz filma Aleksandar) ali ne moze da drzi vodu Hans Zimmeru sto se tice filmske muzike.

Prvi put sam čuo za tog cimera ovde na forumu, a sinoć sam gledao "Zavet" sa D?ekom Nikolsonom i vidim poznato ime na ?pici... Muzika je bila odlična, učestvovala je u kreiranju blago jezive atmosfere... Dakle, ako neko iz NS ima njegove muzike, neka se javi. :) Inače ću morati da jurim S&S... 8-)

Najpoznatiji filmovi za koje je Zimmer komponovao muziku jesu King Arthur, Gladiator, Pearl Harbour, The last samurai, Batman begins, The rock, Black hawk down... Imam oko GB njegove muzike pa ako svracas u Nis, javi se..

Najpoznatiji filmovi za koje je Zimmer komponovao muziku jesu King Arthur, Gladiator, Pearl Harbour, The last samurai, Batman begins, The rock, Black hawk down... Imam oko GB njegove muzike pa ako svracas u Nis, javi se..

Skoro ni?ta od tih filmova nisam gledao...  :shh:

Ali muziku bih ipak poslu?ao... Čujemo se.  :-)