Jump to content

Featured Replies

P.S. Ako je neko slu?ao Gogol Bordello ili Taraf de Haidouks, neka se javi na PM da razmenjujemo hvalospeve... :music:

taraf de haidouks sam slusala uzivo i bila je potpuna ludnica :dance: jel imas neki mp3 ili cd ili bilo sta takvo? :ang:

[taraf de haidouks sam slusala uzivo i bila je potpuna ludnica :dance: jel imas neki mp3 ili cd ili bilo sta takvo? :ang:

Iskreno ti zavidim (fali nam ovde neki "zavidni" smajli)...! 

Za sada imam samo prvi album "Musique des Tziganes de Roumanie" (mp3). Kad ga se naslu?am, potra?iću i ostale...  :music:

Javi se kad dođe? u NS, dobi? isti na svoj MP3 plejer, ili na CD-u zajedno sa Kultur Shock i Gogol Bordello, pa :party:

Za sada imam samo prvi album "Musique des Tziganes de Roumanie" (mp3). Kad ga se naslu?am, potra?iću i ostale...  :music:

e, skinula sam (god bless soulseek!) ja ovaj dumbala dumba album pa cemo razmeniti  clap.gif' alt=':clap:'>

Nabavio sam muziku iz Japanskog crtaca Toriton - kralj mora!! Genijalno serenade:dance:klanj::

aaaaaaaaaa...

Obozavala sam taj crtani  :party:

Imas li i crtani?

Zelela bih da pokazem deci nesto sto vredi videti.

ja imam snimak francija kako glumi taj crtani, po mracnim ulicama novog sada, i peva naslovnu pesmicu - turiiiiituuun. :)

• 2 months later...
  • Author

ko hoce da poslusha shta je definicija thrash/speed metala pochev od gitarske distorzije, brzine, vokala, teksta, i kompletnog dozivljaja, nek skine album od Tankard - Zombie Attack, iz 1986. Torrenti su dostupni po netu.

• Author

za razmisljanje..

mislim se nesto na jednu temu. Da li pojedinac, kada kaze da mu od muzike najvishe lezhi to i to, a mislim na pojedinca kome je muzika bitna stavka u zivotu (cini mi se da postoje 2 grupe ljudi, oni kojima je muzika nebitna, i oni kojima je bitna, te tako otkrivaju bendove, skupljaju albume itd itd), dakle kada taj pojedinac odluchi da najvishe uziva uz ovaj ili onaj pravac, da li on to radi zato sto je svoj muzicki ukus predodredio svom karakteru, ili polazi odatle da delimicno ima toga u prici, ali vremenom muzicki pravac/pravci menjaju njegov karakter? Ili je u pitanju kombinacija, uzajamno delovanje obe stvari?

Sta mislite o tome? Da li muzika, konkretno neki pravac, nekim (uslovno postojecim) osobinama moze da deluje da onaj koji ga voli pocne da menja svoj karakter? Da li muzika moze da ima toliki uticaj na coveka? Ili covek prilagodi muziku koju voli necemu sto mu je najblize, sudeci po svom unutarnjem karakteru i psiholoshkom profilu?

Mozda je to sto me zanima skroz zamarajuce da bi iko razmisljao al ajd sta je tu je.

evo da ti psiholog sve lepo kaze  :fool:

harmonija je dominantan princip u prirodi, otud su neke stvari lepe, a neke nisu, neke zvuce kako treba, a neke pak ne zvuce. niko nije siguran zasto je bas to tako, ali postoje neka univerzalna pravila koja cine lepo - simetrija, zlatni presek, tonske lestvice. pretpostavlja se da je takva organizacija opazaja (dakle slike, muzike, bilo cega) "najlepsa" odnosno da se najvise preferira zato sto je covekovim culima najefikasnije tj. najlakse da takvu sliku obradi. to je samo jedna od teorija. deluje tu i iskustvo itd. ali u raznim kulturama i raznim ljudima, obrazovanim ili laicima, kada im das da rasporede tackice po praznom prostoru, gotovo svi ce  napraviti nesto sto podleze zlatnom preseku. a sto se muzike tice, cuven je eksperiment sa pacovima, koji shenberga nisu mogli da podnesu sa njegovim sumanutim lestvicama, dok su iz nekog razloga jako voleli mocarta  :-D ne bih da dajem direktan odgovor na pitanje jer ga ni sama ne znam, ali eto, nekad sam slusala OI (znam, ubij me na mestu  :bag:) a sad je najtvrdji zvuk koji mogu da podnesem satie, pa sad dal sam se ja promenila i kako/zasto, bogapitaj  :-D

Kada gledaš u bezdan, i bezdan gleda u tebe (Nietzsche) Drugim rečima, ne verujem da možeš biti izložen bilo čemu što na tebe ima intenzivno dejstvo (ma šta to bilo, i bez obzira na kom planu delovalo) a da to, vremenom, ne počne da te menja. Romantičnije rečeno, sve što voliš ima potencijal da te promeni, a što više nešto voliš, to više može i da te promeni. smartass

Ako bi se postavilo pitanje zašto te nešto, recimo određena vrsta muzike, momentalno privuče, moj odgovor bi bio da je u pitanju tvoj karakter. Možda je sudbina što si, u određenom trenutku svog života, čuo neku pesmu, ali te karakter tera da je pronađeš i počneš da je slušaš. Tako se sudbina i karakter međusobno nadovezuju, a ti misliš da nešto radiš zato što si tako odabrao :fool:

Ajde ovako...posto ne znam jednostavnije odgovor na postavljena pitanja.

Svi smo se mi susreli sa strancem koji nije govrio nama poznati jezik,pa smo se koristili svime i svacim da bi se razumeli.E, sad vas pitam, da li ste nekada razgovarali sa maloumnom osobom kod koje ne pali "nasa" pravila o razgovoru (da, mislim na ljude ometene u razvoju koje ni u jednom momentu ne zelim omalozavati)? Jedini nacin da uspete u sporazumevanju, je da imate jaku zelju da ih razumete,bez predrasuda i skrivenog gadjenja.Ako se pitate sta dobiijte od toga,barem jednom cete razgovarati sa neiskvarenom i iskrenom osobom.

Ako se opet pitate o cemu ja bulaznim i kakve ovo ima veze sa muzikom.Ima sa se svime.

Neke pravce muzike odmah odbacujemo bez ikakve zelje da vidimo o cemu se tu zapravo radi,zbog svojih umisljenih razloga ili drustva (sto je najcesci razliog). A muzika, bilo da je svira Filharmonijski orkestar Sidnejske opere ili neko dete udara po kantama u Argentini, samo ako je iskreno izrazava necija osecanja a pri tom je ociscena od nakicenih varijacija, promenice svakoga ili cete makar na trenutak drugacije videti nesto sto vam je do tad izgledalo kao aksiom,sto je samo po sebi promena, ma kakva ona bila.

Birali mi nju ili bili izabrani, trebamo se potruditi da je sto vise upoznamo jer univerzalnijeg jezika nemamo, i da zaboravimo na havljenje i isticanje naseg poznavanja raznoraznih grupa i imena albuma,jer oni dodju samo kao putokaz u prodavnici ploca,a muzika je ta koja je jedina bitna, a pravim muzicarima je to jedina nagrada.

Barem ja to tako vidim...

Izvinjavam se na opsirnosti ili cak i nedoracenosti,samo se nadam da ce barem neko shvatiti sta je pisac imao za reci ?:-)

?

Pozdrav svima. Nov sam a forumu i moram da kazem da sam odusevljen idejom da ovakav sajt i forum uopste i postoje.

Sto se tice mog muzickog opredeljenja, moglo bi se reci "za mene je rock'n'roll nacin zivota" (to podrazumeva bendove poput Floyd-a, Uriah Heep, King Crimsona... kao i domace od Time i Corbe do Direktora i Ritma nereda).

Pozdrav svima. Nov sam a forumu i moram da kazem da sam odusevljen idejom da ovakav sajt i forum uopste i postoje.

:-D lepo lepo...

Dobrodosao!

Hvala na lepim recima i nadam se da ces uzivati...

Btw, dobar izbor muzike, mada se po nicku moglo pretpostaviti nesto drugo,  neki metal... ili si odabrao taj nick zbog nekih ambicija prema Suncu i Svemiru? :lol:

:mrgreen:

Ne, nick je, u stvari, moj nadimak koji sam dobio upravo zbog metal benda koji mi se, inace, nimalo ne svidja. Zasto, to mozda znaju oni koji su mi ga dali.

U svakom slucaju, nadimak mi je gotivan zbog toga sto obozavam vavilonsku kulturu (posebno knjizevnost). A i veza sa Suncem je bitna posto sam lav u horoskopu (he-he).

• 4 months later...

neko je vec pominjao kultur shock ovde, ali evo linkova, ko ne zna, mora da čuje:

Kultur Shock isn't just the name of our band.

It's Balkan punk rock gypsy metal wedding-meets-riot music from Bulgaria, the US, Japan, and Bosnia. Six members, and no two of us really speak the same language.

oficijelni sajt: http://www.kulturshock.com/

myspace, da cujete pesme  serenadehttp://www.myspace.com/kulturshock

ali potrudite se da cujete CELE pesme  :LOLLL:

ovi likovi su bili na b92 negde pocetkom godine (2. ili 3. januar) i stvarno nisu normalni  :spot: koja god da je vrsta muzike skroz je dobro  :dance:

:pij:  :pij:  :pij:

• 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • Author

ja nabavih nekako diskografiju legendarne Slovenachke heavy_metal grupe Peklenska Pomarancha, na nivou ili chak iznad ACDC-a, a iz ranih 80tih. mnogo dobro, ako nishta bar da se shvati na kojoj smo razini bili 80tih bar u muzici. ako neko oce, evo mu =]

(shvatam da je ona druga tema za razmenu muzike nekako poprimila karakter muzike iz sveta, sa putovanja, isl, pa zato postujem ovde)