Jump to content

Featured Replies

Posted

zdravo drugari,

već dugo vremena u meni sazrijeva ideja o obilasku kraja svijeta, pa riješih da svoj san i ostvarim prije nego odem u penziju :-)

krenuo sam da planiram sa skromnim post-studentskim budžetom i već iz prve se zakucam na cijenama.. čitao sam mnogo blogove i postove ovdje ali sam stekao utisak da su cijene TRansibirske željeznice skočile..ohohoh

skontao sam da se karta mora uzimati nakon svakog silaska sa voza, duže rute su jeftinije ali nikako da provalim gdje mogu naći cjenovnike..ovaj sajt www.rzd.ru me zbunjuje i nemogu naći cijene  :shockkk:

koristio bi direktniji link..

plan mi je trenutno ovakav:

avion do moskve, neki čip flajt

vozić moskva do kraja svijeta ..da traje barem 15 dana, da vidim a ne samo da protutnjim sibirom..e tu je dilema : do vladivostoka ili onim sjeverno bajkalskim ogrankom ..treba mi dooobar savjet ... jer mi se čini da će me oderati od Vladivostoka do Petropavlovska Kamčatskog.  ::crazy: stvarno nemam predstavu o cijenama  shtrumpf

i onda, let nazad do Beograda nakon 2 mjeseca (tu ću da puknem kintu, ali to ne žalim, jer imam obaveze u tom periodu)..

i da li iko ima nešto konkretno iz iskustva reći o Kamčatki ?

sajt www.rzd.ru me zbunjuje i nemogu naći cijene

Nedavno su menjali ceo sajt, i koliko vidim sada samo za neke vozove mogu da se vide cene... možda nisu još dovršili sve. Cene skaču svake godine, a ove godine svakako ne preporučujem transsibirsku, jer će zbog olimpijade biti jako teško naći kartu (a teško je i inače) a mogu misliti koliko će cene otići. Vladivostok je lep grad, ali sem geografske lokacije baš i nema nešto što bi opravdalo odlazak čak tamo :)

Rusi sa kojima sam pričao kažu da je Kamčatka jako skupa, da javnog prevoza gotovo da i nema, nego gde god da kreneš - moraš debelo da platiš. To je egzotična destinacija za turiste sa dubokim džepom... bolje nađi neko drugo, jeftino bespuće. Kazahstan, Mongolija... ili neki drugi deo Sibira...

Lazare,nemoj da nas plasis sa kartama ,valjda ce imati u tvom pravcu,gazicemo tvojim utabanim stazama ;)