Jump to content

Featured Replies

Ili možda da ubacimo sličice sa one kvazi-HC žurke ovde u NS... to je još bolje od emotikona. Mada, čujem da su se nečijom subverzivnom delatnošću već našle na netu... neka, možda bar odvrate mlade od uživanja alkohola :)

Da, daxy je apsolutno sve slike koje sam dao Marini tog dana stavio na sajt HC-a... Chak i onu sa Silom koji se slikao u vojnichkoj uniformi sa brchicima i koji nema veze sa zhurkom ili bilo chim

:lol: :lol: :lol:

Ja sam mislila da ce izabrati neke i staviti ih na sajt ali kao sto se moze videti iz prilozenog desilo se da su sve slike zavrshile na sajtu  :-D

Mada ko zna zashto je to dobro!  :-D

Na primer, to je jedinstvena prilika da vidite Acketu i Lazara sa svim mogucim i skoro svim nemogucim grimasama nastalim pri dejstvu domace rakije :D

Ni sam ni ja bolji  :x

• 11 months later...

Eeeeee, skoro da zaboravim.

Upravo pijem Sake  ;D

Doneo mi drugar sa prakse. Covek Japanac, doneo mi flasu pica i one male casice... Elem, gospoda su ti Japanci, napravili jako pice koje ima neku blagu notu pa se moze piti lagano (bez grimasa), a ukus nesto izmedju vina i neke zestine... Neopisivo za svakoga ko nije probao.

Paaa, Kampai!

:mrgreen:

• 4 weeks later...

Ja sam U Barsi pio sa Ukrajincima neku votku cudne boje(citaj tamno zute) koja je imala ukus biber, i mogu vam reci, przi grlo  :evil: Da je nisu pili pre mene mislio bih da mi daju metil alkohol.

Oni su to pili sa sokom od paradajza, da bi osvezili grlo, valjda..  pijjj

Ja sam takodje probao neku finsku brlju u Helsinkiju, koja je bila domace radinosti, uopste mi se nije svidela, a koliko sam video ni ostalim ljudima na zurci, osim naravno domacinima  :grin:

A tekila? Niko je nije spomenuo  gent

• 5 months later...
  • Author

ta Finska brlja beshe crne boje, sto joj dodaju nekakvu smolu i anis? :) ako je to to, meni to imalo ukus nafte, pa i nije tolko lose...

ko se uputi na Ohrid, na pijaci ima da se nadju lepe domace loze, sa svakakvim aromama, meni se dopala neka sto je zovu Magarev trn, svetlo zelena loza, po boji podseca na bezolovni benzin =] super je, onako blag ukus, dosta ponistena lozina zestina, a opet loza. 

ima i neka loza sa anisom, pa ovi koji vole anis kazu da je dobra.

e da, ima u METRO-u su poceli da uvoze Nemiroff i Myagkov ukrajinske vodke, pa ako neko hoce da proba, preporucujem medovu s percem, i na konjaku, tj. prva je ljuta ko chemer ima paprike po dnu, i pre jedno mesec dana smo se par nas potrovali od samo pola litra :) a ova druga ima neke bobice, rekao bih da su ribizle, zasto je zovu na konjaku ne znam.

• 1 month later...

primetio sam da se ovde slabo pise o pivu.

u svim zemljama u kojima sam bio i pio,primetio sam da sva piva imaju neki standard.npr ono najjeftinije je slicnog kvaliteta kao i najskuplje.dok je kod nas skroz obrnuta situacija,imate dobra piva tipa;lav,jelen....i ona stvarno odvratna kao recimo:old glod,mb,jagodinsko....

u bugarskoj najbolja piva su mi;kamenica i zagorka...ai ni ostala uopste nisu losa kao npr:burgasko,slavena.arijana....

u rep.srpskoj imate nektar koji je ekstra pivo

hrvatska ima karlovacko.

u austriji sam pio gusser koji j**e k**e,popio sam ga ujutru posle cele noci bahanalija i preporodio me.

pilsner urquell je verovatno najbolje pivo koje sam ikada probao,pio sam ga u becu.

u italiji mi je odlicno :birra moreti,tako da sam samo to pio a cuveno nastro azzuro nisam ni probao.

spanija iako nije pivska zemlja po meni ima odlicna piva pio sam:san miguel koji nije los i estrella damn koje j**e k**e kako je dobro.

efes u turskoj nit smrdi nit mirise....

skopsko i zlaten dab....ok piva.

zao mi je samo sto nikad nisam putovao u zemlje sa nekom velikom tradicijom pijenja piva kao sto su ceska i nemacka recimo...

e da umalo da zaboravim,iako ce me vecina posle ovoga proklinjati,pio sam crni guiness i uopste mi se nesvidja,mozda zato sto nisam navikao na piva te vrste ima neki cudan ukus nesto izmedju kafe i koka kole,slicno kao zrenjaninski porter dok se proizvodio (koji mi je uzgred budi-receno odvratan).

• 1 year later...
  • Author

al smo zapostavili ovu temu.....

ja sam evo jos pod utiskom od pre neki dan od Jim Beam White label, strejt flasha od 0.7L, jes nije jeftin, ~1400din, ali stvarno, stvarno, skidam kapu.

Dodje mi u taj njihov Bourbon County da odem posle ovog chuda

E sada nesto od onih koji se alkohola jos samo prisecaju. Dakle, iako ne pijem vec vise od 13 godina, moram svima da preporucim nesto cijeg se ukusa jos uvek secam. Rec je o italijanskom picu Chinar se zove i pre nekoliko dana sam od jednog Italijana saznala da se pravi od articoke. Najlepsi je kada se sluci uz sok od ananasa, sa mrvljenim ledom. A ukus, neopisiv, prava perverzija.

Takodje je lepo bilo biti Belis (onaj fantasticni kremasti viski cije ime sigurno nisam ispravno napisala) koji sam mogla popiti koliko i vode... Sto je svakako jedan od razloga zbog kojih vise ne pijem  :D

I u to ime  :pivoooo:

Dugo me je "džidžio" jermenski konjak "ANI" koji mi je stajao u bifeu nekoliko godina. Konačno se slomijem i otvorim ga, kad ono - bezveze! Kao oni subotički vinjaci iz doba najveće krize devedesetih, samo puno slađe. Popijem čašicu, što pažljivije vratim čep da liči da nije otvarano, vratim ga gde je i bio, a ja se vratim mojoj rakiji.

Sto se mene tice, ja obozavam Metaxu, neka kao grcka rakija, verovatno su svi culi za nju, al nisam video da je neko spomenuo ranije. Sustina je da je to neka teska zestina, ukusa barem meni, slicnog viskiju, samo malo jace. Meni su rekli da je to u stvari samo veliki procenat alkohola + razne arome u koji je sipana voda da ljudi ne bi pomrli ili jos gore  kiklop Extra je i ima neku kao narandzastu boju....al mi se pije sad....I da, inace, to je prvo pice koje se pilo u svemiru.

Drugo pice - Tuniska rakija (ili whatever) Buka - Boukha. Malo slatkasta, obojena, meni bila ok, iako ja mogu svakakve pomije da jedem/pijem, amoj drug ju je opisao recima: Prvo ima ukus kao omlet od kobasica, a posle toga je odvratna:D Toplo preporucujem  :spot:

Sto se mene tice, ja obozavam Metaxu, neka kao grcka rakija, verovatno su svi culi za nju, al nisam video da je neko spomenuo ranije. Sustina je da je to neka teska zestina, ukusa barem meni, slicnog viskiju, samo malo jace. Meni su rekli da je to u stvari samo veliki procenat alkohola + razne arome u koji je sipana voda da ljudi ne bi pomrli ili jos gore  kiklop Extra je i ima neku kao narandzastu boju....al mi se pije sad....I da, inace, to je prvo pice koje se pilo u svemiru.

Drugo pice - Tuniska rakija (ili whatever) Buka - Boukha. Malo slatkasta, obojena, meni bila ok, iako ja mogu svakakve pomije da jedem/pijem, amoj drug ju je opisao recima: Prvo ima ukus kao omlet od kobasica, a posle toga je odvratna:D Toplo preporucujem  :spot:

Metaxa mu vise dodje konjak nego rakija, i taj ko ti je rekao da sipaju razne arome i vodu da ljudi ne bi pomrli te je zeznuo. Metaxa je vrhunsko pice i u celom svetu ga jako postuju...Po meni, nista nije slabijeg kvaliteta od raznoraznih konjaka koji se mogu naci po Francuskoj.

A neko egzoticno pice koje sam ja imao priliku da probam u Makedoniji je rakija od biljke koja se zove "Magareci trn" a mozda i "Magareci rep", ne mogu tacno da se setim. U svakom slucaju konobaru u nekom nacionalnom restoranu smo bili simpaticni pa nas je castio iako ovo pice nisu imali u standardnoj ponudi. Ima svetlo zelenu boju (kao Absinth) i nenormalno veliki % alkohola ( oko 60%) tako da sam jedva popio jednu casicu...Nagovestio je da ima efekat afrodizijaka u sta sam se kasnije to vece i uverio mada je to mozda samo bio placebo efekat....Sta  god je bilo-hvala mu ;D

Metaxa mu vise dodje konjak nego rakija, i taj ko ti je rekao da sipaju razne arome i vodu da ljudi ne bi pomrli te je zeznuo. Metaxa je vrhunsko pice i u celom svetu ga jako postuju...Po meni, nista nije slabijeg kvaliteta od raznoraznih konjaka koji se mogu naci po Francuskoj.

A neko egzoticno pice koje sam ja imao priliku da probam u Makedoniji je rakija od biljke koja se zove "Magareci trn" a mozda i "Magareci rep", ne mogu tacno da se setim. U svakom slucaju konobaru u nekom nacionalnom restoranu smo bili simpaticni pa nas je castio iako ovo pice nisu imali u standardnoj ponudi. Ima svetlo zelenu boju (kao Absinth) i nenormalno veliki % alkohola ( oko 60%) tako da sam jedva popio jednu casicu...Nagovestio je da ima efekat afrodizijaka u sta sam se kasnije to vece i uverio mada je to mozda samo bio placebo efekat....Sta  god je bilo-hvala mu ;D

Mastika ima slican ukus,a i boju.Poreklom je iz  Makedonije,da se ne radi mozda o ovom picu??

Интересантно је да Македонци, Бугари, Грци и Турци пију исто пиће и другачије га зову. У Македонији је то мастика, у Турској раки, у Грчкој узо, а за Бугарску нисам сигуран за име. :)

Nisam verzirana pošto mi sam taj ukus ne prija, ali mi se čini da je francuski pastis takođe iz ove porodice pića. Ili barem, ima vrlo sličan miris na anis.

• 2 months later...

Meni je smešan Turski Raki.

Kombinacija sa vodom.

Popio sam 5 čaša i ništa.

Trebalo bi oni da probaju moju raćiju iz Pirot.

Vidimo se na planinarenju, pa si mozda i ponesem. :kamp:

Najbolje piće koje sam probao u klasi jeftino je Albanski Skenderbeg.

Kombinacija sa vodom.

Poprilicno je i skup taj raki. Litra izadje oko 10 eura, ustvari to je mozda i normalna cena za alkoholno pice samo sto u Srbiji ima stvarno jeftinih.

Sto se tice albanskog konjaka svi su mi pricali da je to mnogo dobro, ali i skupo pice tako da kad sam ga video na pijaci u Ohridu za neke  sitne pare nisam hteo da ga uzmem misleci da je neki fals, jesam bio u pravu?

ja mogu da se mesam samo u evropska pica...

Nisam verzirana pošto mi sam taj ukus ne prija, ali mi se čini da je francuski pastis takođe iz ove porodice pića. Ili barem, ima vrlo sličan miris na anis.

i pastis, i uzo, i raki... i sve moze da se pije sa vodom. samo sto, na primer, ja uzo obozavam, a raki ne podnosim. yaaackkk

bio je pre jedan post o salmiaki-ju :P imam ja kod sebe pakovanje lakerol salmiaki, finskih bombona, ako zelite da probate, tu sam. vecina ljudi ih ne voli, ali uvek se nadje neko ko je odusevljen. pa srecno.

a spisku ovaj put dodajem vana tallinn, fantasticno estonsko pice.

mozete da ga pijete kao cist alkohol - i nije naivan, ima ~45% alkohola. a moze i kao liker da se kupi, ili napravi mesanjem alkohola sa mlekom. pa kako se kome svidja. neko kaze da ga podseca na bejlis, ali to su bogohulne reci.

Kombinacija sa vodom.

Poprilicno je i skup taj raki. Litra izadje oko 10 eura, ustvari to je mozda i normalna cena za alkoholno pice samo sto u Srbiji ima stvarno jeftinih.

Sto se tice albanskog konjaka svi su mi pricali da je to mnogo dobro, ali i skupo pice tako da kad sam ga video na pijaci u Ohridu za neke  sitne pare nisam hteo da ga uzmem misleci da je neki fals, jesam bio u pravu?

Pa ako ima original markicu onda je u redu.

Skenderbeg u Srbiji ti je oko 600 - 700 RSD, ima ga u vecim marketima, mada svi pricaju da nije isti kao sto je pre nekad bio.

Slovenci inace vole Rubinov vinjak.

A ja takodje da ne zaboravim Makedonsku mastiku. uuu batke clap.gif' alt=':clap:'>

Alkoholi svih zemalja ujedinite se. pijjj

• Author

aprila 2008. nasao sam Skenderbeg u Nishu za oko 350din 0.7L, previshe je atipican za konjak, ima neke arome limuna i nekih trava, vise me je podsetio na nashu Stomakliju nego na neki vinjak

Najopasnije sto sam ja pio u zivotu je verovatno indijski arak pakovan u providne kesice od 1 deci. Pravi se od pirinca, i kao slaba rakija je, nesto oko 30-35%. Pio sam ga po raznim selima sa lokalnim alkosima koji sebi jedino takav jeftini otrov mogu da priuste. Ukus za divno cudo i nije tako odvratan mada malo smrdi. Inace i od njega se mozes komirati naravno. Cesto se desi da ga prave ilegalno pa se tu i tamo desi da citas u novinama da je u mestu A riknulo 10-15 ljudi zbog trovanja metanom. Ja sam imao srecu i sve godine koje sam proveo u Indiji i pio ovo njesra nije mi se ama bas nista desilo.

Inace i pivo od kokosa, bele boje, iz juznoj drzave Kerale je kao specijalitet, ali je odvratnog ukusa i gusto. Stvar navike pretpostavljam.

Nema mi druge no da si donesem raćiju iz Pirot na planinarenju  :kamp: sledeći mesec.

I vurdu.  :eat:

• 3 weeks later...

Ne mogu da vam ne pomenem neka portugalska pica. Od kako zivim ovde shvatila sam da njihovu hranu bas i ne mirisem - slatki hlebovi, smrdjivi bakalar i zelene corbe, ali pica su, definitivno, za moj ukus.

Pocecu sa tri, moja omiljena

- ginginha - /zinzinja/ - liker od zinje, sto mu dodje kao neka visnjica. Dakle, podseca dosta na cherry liker, ali je po meni ukusnije i manje "industrijskog" ukusa. Jos ako vam je serviraju sa nekoliko visnjica u casi, ova rakijica nema premca. Kazem rakijica, jer sam u Srbiji sama pravila nesto slicno od rakije, visanja i secera  :hihi:

- liker Beirao - tip pica kao jegger recimo, dakle neka mesavina biljaka i ko zna cega, malo slatkasto doduse, pa ima i notu onih sirupa sto smo pili kad smo bili klinci za grlo. To je toliko ukusno da svaki put kad u kuhinji prodjem pored flase dodje mi da gucnem malo :D

- vino porto - definitivno nije tipicno vino vec pojacano vino sa viiiiisookim sadrzajem secera i alkohola :). ako se zadesite u Portu, tj preko puta, u Gaji, ne zaboravite da obidjete poneki vinski podrum (ima ih na desetine). Ispricace vam kako se pravi, kako se pije, i naravno ponuditi 3-4 vrste da probate  :party: Postoji nekoliko tipova porta - tawny, ruby, beli porto, a sad kad sam bila poslednji put, probala sam i pink porto :) mislim da je to relativno novo, nisam sigurna.