Jump to content

Featured Replies

Moze li mi neko pomoci oko kupovine karte autobuskog prevoznika ALSA na relaciji Msdrid-Toledo povratna je 8,88 evra sto je dosta povoljnije od voza. Voz je definitivno brzi ali nije mi problem da se klackam koji minut duze za 11 evra manje. Meni izlazi da ne mogu da je kupim tj. da ukucam NIF sta god to znacilo.  :? Evo sajta http://www.alsa.es/portal/site/Alsa/

Ja sam isto prosle godine imao problema sa kupovinom karte na ALSA sajtu i na kraju nisam uspeo. Kupio sam na salteru na licu mesta po istoj ceni ali 2 dana unapred jer nisam odmah menjao mesto.

Znaci moguce je da je kupim na licu mesta po istoj ceni? Samo je potrebno dva dana unapred ili koji dan unapred? Jesi li zadovoljan uslugom? Koliko ima da se pesaci od stanice u toledu do centra grada?

Znaci moguce je da je kupim na licu mesta po istoj ceni? Samo je potrebno dva dana unapred ili koji dan unapred? Jesi li zadovoljan uslugom? Koliko ima da se pesaci od stanice u toledu do centra grada?

ALSA, a i RENFE (španska železnička kompanija) su iz nekog razloga onemogućili kupovinu stranim platnim karticama preko interneta, pre mesec dana drugari iz Estonije, Nemačke, a ni ja nismo mogli da kupimo kartu za ALSA autobuse preko interneta dok su španske kartice prolazile bez problema. Cene autobusa se ne menjaju što je bliži datum polaska, osim ukoliko se ne radi o popustima za kupovinu 15 ili više dana unapred ili drugim promocijama, što će reći da nije problem da kupiš kartu na licu mesta ukoliko ima mesta u autobusu.

planiram put u madrid kraj novembra pocetak decembra pa me zanima kakva je klima jel samo hladno ili liju kise bez prestanka ;)

da se ne zeznem...pa odem a napolju poplava?

Sasvim pristojni autobusi i prilicno je lak sistem na stanici za karte (ima aparata gde idu i nase kartice, pa ne moras u red).

• 2 weeks later...

Aaaa kako se dokopati aerodroma od centra oko 2-3-4 ujutru?

Koliko je taxi?

Ima li neka alternativa?

pa kreni ranije..mislim da je zadnji polazak u 12..

a i ovako, ukoliko ne letis sa terminala 4, do kog ide metro, treba ti dobrih 20 min ciste voznje da stignes do ostalih terminala,  to pod uslovom da ne cekas bus uopste..znaci, racunaj tu na gubitak jedno sat vremena, jer je novi terminal 4 bas dosta udaljen od ova prva 3, koji su stari...i do kog idu samo busevi iz grada, ili busevi sa terminala 4...u sv. slucaju, obavezno proveri odakle ti polece avion...

Pa imam let oko 6 ujutru, pa ne bih da blejim 6 sati na aerodromu bezveze.

Ima neki hostel koji ima svoj shuttle do aerdodroma, ali sada ne mogu da pronadjem link.

Zna li neko nesto o ovom hostelu? I da li voze do aerodroma tako kasno?

Ko je spominjao spavanje?

Ja sam imao na umu neke kafane... neke salsa, flamengo... chikite... takos, ljuti nacos...

a posle pravac na let da mogu lakse da spavam u avionu. :ang:

Aaaa kako se dokopati aerodroma od centra oko 2-3-4 ujutru?

Koliko je taxi?

Ima li neka alternativa?

Metro radi do 2 sata iza ponoći, poslednji voz je negde oko pola dva, na aerodrom bi stigao negde oko dvojke...

Do 2 ili do ponoci?

Izgleda da cu, kao i uvek, morati da se uzdam u Dionisa i ostale kafanske bogove da me dovuku od kafane do aerodroma.

Posto krajem Oktobra idem za Madrid nasao sam bus koji ide nocu od i do aerodroma. Imam u pdf formatu u kompu raspored ali ne znam kako da ga postujem ovde.  zvizhd

Ne znam ni ja, ali bi bilo bas lepo od tebe kada bi mogao da mi sibnes taj raspored na mejl.

Kada ides? Ja cu biti tamo 24. oktobra. Mozemo negde da ispijamo pivo taj dan, ako si raspolozen.

Evo jos jedne opcije za transport od aerodroma do centra:

http://www.gomadrid.com/aerocity/

Neki shuttle, sta li je. Deluje OK.

Ima li neko iskustva sa ovim?

Metro radi do 2 sata posle ponoći, a od nedavno postoji i autobus koji i noću ide do aerodroma, u pitanju je gradski bus, a karta je 2 evra. Ovde se nalaze informacije na španskom i engleskom: http://www.emtmadrid.es/web_emt_babel/files/1a/1adb02c5-836d-4151-a2ff-13e1b1e929bf.pdf

Metro radi do 2 sata posle ponoći, a od nedavno postoji i autobus koji i noću ide do aerodroma, u pitanju je gradski bus, a karta je 2 evra. Ovde se nalaze informacije na španskom i engleskom: http://www.emtmadrid.es/web_emt_babel/files/1a/1adb02c5-836d-4151-a2ff-13e1b1e929bf.pdf

A ova Plaza de cibelis je u centru Madrida?

A ova Plaza de cibelis je u centru Madrida?

Jeste, Plaza de Cibeles je u centru Madrida, između trga Puerta del Sol i parka Retiro, trg Cibeles ćeš prepoznati po fontani koja se nalazi na sredini i prikazuje rimsku boginju plodnosti u kočiji koju vuku dva lava.

Iscitao sam vodice o Madridu ali me interesuje sta po vama nikako ne treba propustiti, i da mi date neki interesantni info u vezi Madrida.  ;)

• 3 weeks later...

Pozdrav drustvo.I ja planiram put u Madrid u nekoj bliskoj buducnosti.Pune ulice u 12 uvece i spanska neposrednost i gostoljubljivost je ono sto svi prepricavaju...

Znam da je o tome vec pisano,ali ako imate neki najnoviju varijatnu,kako najjeftinije doci do Madrida,bio bih vam zahvalan.Nasao sam iz Temisvara povratnu kartu,za nekih 85 era.Takodje ima wizzom povratna BG Rim za 30e,pa trazim nesto iz Rima za Madrid za nastavak puta,ali nikako da uklopim datume.

Neki savjet ljudi?

I ja isto trazim nesto bas jeftino za Madrid ali obrni okreni sve opcije  izadju oko 100EUR. Ima li neko neki predlog pa makar bio i sa dosta cimanja?

najgospodskije 188$ iz Beograda do Madrida Lufthanzom. To je ispod 140e. Nema kombija za Temisvar i gubljenja vremena... i doplata za torbe ako cete u shoping.

najbezbolnije 01.12.  bg-brisel 1690din, brisel-madrid 9eur to je oko 35eur u pravcu sa savrseno uklopljenim letovima

povratak 08.12. madrid Brisel 12,99 (20 ukupno) i brisel-bgd 1690 ...ukupno 40tak e

Tamo i nazad iz Bgd-a za 75e bez mnogo cekanja i cimanja.

Skoro sam se vratio iz Madrida i putovao sam avionom preko Brisela. Povratna Beograd-Brisel me je kostal;a 25 evra a Brisel-Madrid povratna 36 evra tako da sam ukupno Beograd-Madrid prosao za 60 evra! Inace, grad je super, ima sta da se vidi. S obzirom da sam bio na ogranicenom budzetu nisam posecivao skupe restorane vec sam se hranio u Muse de Jamon gde je koroasan sa prsutom 1 evro! Super povoljno! Metro je 1.5 evro a dodatak od i do aerodroma jos 1  evro, ukupno 2.5 evra. Grad je prepun ljudima uvece. Imam lose iskustvo sa sporazumevanjem sa Spancima s obzirom da skoro niko ne prica engleski. Grad je cist a metro mozes da liznes od cistoce. Preporucujem odlazak u Toledo, ja sam koristio bus do tamo i nazad za 8 evra. Prado me je odusevio svojom postavkom, inace usao sam za dz jer sam ''student iz Slovenije''. :) Ista fora je prosla i u Reina Sofia. Postoje tokom dana i termini kada je besplatan ulaz u ove muzeje. Obisao sam Santiago Bernabeu, odrali su me 16 evra. ;) Bilo mi je interesantno u muzeju Real Madrida pored svih trofeja, kopacki i dresova i mapa fanova Real Madrida sirom sveta gde, kada sam se pribliio da nadjem Srbiju video da je Kosovo zasebna drzava na mapi. Eh, Spanija nije priznala al' zato Real jeste.  8-) S obzirom da su mi sveze informacije sve sto vas zanima pitajte.  ;)