Jump to content

Featured Replies

Zdravo svima,

Može li neko da mi preporuči neki dobar (čist i povoljan :P) hostel u Madridu?

Ja sam bila u No Name City Hostelu, koji je u blizini Puerta de Sol-a i glavnog trga, a i stanica metroa je veoma blizu. Hostel je bio ok, cist, osoblje ljubazno, besplatan wifi i dorucak uracunat... ali oni imaju samo visekrevetne spavaonice...

Hotel Sterling...sjajan, placen 25e po noci i osobi...mislim da nema 4 zvezdica samo zato sto je manji i nema dodatne dzidza-bidze (nemam iskreno pojma sta treba da ima hotel sa 4-5 zvezdica)...sve vrhunski i prilicno blizu centra ;)

• 1 month later...

Pa jedino mi je zao sto sam prvo isao u Barsu na 14 dana pa onda tek u Madrid....Prelep veliki grad, ali sam toliko bio impresioniran Barselonom da je mozda i nepravedno da sad pricam svoje utiske, sve u svemu nema price, prelepo!!

Hotel Sterling...sjajan, placen 25e po noci i osobi...

Ljudi po forumu obično prođu fantastično jeftino, a kad pokušam to isto - mućak. U čemu je fora? Gledam sad booking.com za taj hotel, 10. jul 5 noćenja, dvokrevetna soba skoro 100 evra noć. Odem na sajt hotela, najjeftinija opcija je dvokrevetna soba za 66,75 evra i to je sa 25 % popusta za rani booking (doručak je uključen). Da li je tih 50 e bilo nešto mnogo davno ili ste naleteli na neki dodatni popust u sred zime? Ili vi niste dobili korpu sa voćem koju sad daju? ;)

Imas hostel Pacios odmah kod Atoce glavne zeleznicke stanice

jeftin je i solidan, zapravo je stan pretvoren u hostel.

Hotel Sterling...sjajan, placen 25e po noci i osobi...

Ljudi po forumu obično prođu fantastično jeftino, a kad pokušam to isto - mućak. U čemu je fora? Gledam sad booking.com za taj hotel, 10. jul 5 noćenja, dvokrevetna soba skoro 100 evra noć. Odem na sajt hotela, najjeftinija opcija je dvokrevetna soba za 66,75 evra i to je sa 25 % popusta za rani booking (doručak je uključen). Da li je tih 50 e bilo nešto mnogo davno ili ste naleteli na neki dodatni popust u sred zime? Ili vi niste dobili korpu sa voćem koju sad daju? ;)

Prosli jul :( Ne secam se da li je bila normalna cena...

• 5 months later...

Zdarvo svima :) Planirm da posetim Madrid u oktobru pa me interesuje, prema vama koji ste bili, koliko je dana optimalno provesti u ovom gradu? Da se obidju poznate znamenitosti i oseti ta atmosvera o kojoj pricate :) a da ne bude "padanje s nogu"?

Sve zavisi šta te sve zanima, po meni optimalno je 5 dana, ako ne želiš da lomite noge...

oko 5-6 dana, zavisi koliko hoces da se udubljujes i sta volis. ako volis buvljake uklopi da budes tamo u nedelju.

• 4 weeks later...

Jako se slabo snalazim po ovim forumima (ovo mi je prvi u životu). Ono što me konkretno zanima je Španija u globalu. Ako postoji posebna tema, molim da mi je neko prosledi.

• 2 months later...

5dana je dovoljno,grad je prelep, sto se tice smestaja www.wimdu.com rohaccomodation - iznajmili smo sobu muz i ja u stanu gde se izdaju jos 2 sobe sve je vrlo cisto a metro stanica je na minut od stana. do centra metroom treba 10min. cena je ja mislim bila oko 25e za nas dvoje!!nocenje

• 1 month later...

Ljudi jel ovaj bus koji ide od aerodroma do centra 24 h dnevno, u funkciji, jel se neko vozio sa njim skorije? Vidim da je karta 5 eura, i da ima nocne polaske sa Plaza De Cibeles...

Викитравел, који је доста поуздан и редовно ажуриран по питању транспорта у већим градовима у Европи каже да јесте:

http://wikitravel.org/en/Madrid#By_plane

Ljudi jel ovaj bus koji ide od aerodroma do centra 24 h dnevno, u funkciji, jel se neko vozio sa njim skorije? Vidim da je karta 5 eura, i da ima nocne polaske sa Plaza De Cibeles...

Jeste, noćni bus ti je sigurica, kreće tačno u minut, i do aerodroma stigne brženego po danu jer nema gužve. Cena je 5E a karte kupuješ kod vozača.

• 3 months later...

Koja je verovatnoća da samo baneš u neki ekstra jeftin hostel,tj. da ekstra jeftino prodješ ? I koji bi to bio? (pitanje za one koji su bili na licu mesta)  :spot: Meni bukvalno treba na jedno noćenje bez ikakvih ostalih uslova.Period je avgust... :)))))

• 3 weeks later...

I ja sam bio u Spaniji na maturalcu prejako je bilo zaista , putovanje jest malo tesko jer se ide busom mi smo bili u Madridu između ostalog
more jeodlicno toplo dobro puno ljudi fine plaze .
Samo dosta su skupi npr za pozive prema nama ili tako nesto preporucujem Smartgroschen applikaciju jer je jeftina pravo .
hrana je relativno jeftina . piće ako kupujete u super marketima je takođeer pristupacno samo zavisi koliko mozete popit :PPP jhaha

• 1 month later...

ja sam bila u room007 ventura hostelu, osmokrevetna soba mix, 16e noc. odsela sam dvaput i prvi put je bila na drugom spratu i sve je bilo novo i savrseno (imas svoju uticnicu i svoje nocno svetlo,wc i tus u sobi) ali drugi put sam dobila na prvom spratu i bilo je vec malo propalo. drugarica je odsela u Cat's hostelu i taj je jako lep a nocenje je 13e! takodje,hosteli organizuju razne aktivnosti,ali npr za turu po klubovima mnogo je jeftinije jednostavno pratiti grupu i upoznavati ljude i piti ispred kluba a ne unutra :D sto se jela tice,ne propustite churrose sa cokoladom :D

• 1 year later...
  • 3 years later...

Pozdrav :)

Da li neko odavde planira da poseti Madrid za Uskrsnje praznike? Imam kartu za Madrid, ali nazalost grad me ne odusevljava, sa slika mi deluje kao betonski grad bez onog juznoevropskog duha. Kako steci taj osecaj autenticnog spanskog duha u ovako (meni naizgled) bezlicnom gradu?
Molim nekoga ko je posetio ili zivi u Madridu, da me razuveri svojim iskustvom. Zahvaljujem. 

48 minutes ago, Kej said:

Pozdrav :)

Da li neko odavde planira da poseti Madrid za Uskrsnje praznike? Imam kartu za Madrid, ali nazalost grad me ne odusevljava, sa slika mi deluje kao betonski grad bez onog juznoevropskog duha. Kako steci taj osecaj autenticnog spanskog duha u ovako (meni naizgled) bezlicnom gradu?
Molim nekoga ko je posetio ili zivi u Madridu, da me razuveri svojim iskustvom. Zahvaljujem. 

Bio sam više puta u Madridu i imam malo pomešana osećanja prema njemu tako da možda nisam najbolji da te razuverim za to.

Ali mogu da predložim Toledo koji je lepi srednjevekovni gradić na oko sat vremena od Madrida.