Jump to content

Featured Replies

On 4/7/2008 at 5:15 PM, kika_vts said:

Franzee ... ajmo na bahame! :-)

Franci, ako odesh na Bahame slomicu ti nogu!

jako dobro, jako dobro  lol:::spot:

dakle dileme nema sve je dogovoreno! Drago mi je to cuti. Boze zdravlja pa se vidimo. za prevoz jos nista ne merem reci ali cim iskombinujem javicu se.

pozz

za trece tradicionalno planinarenje Kluba putnika Srbije sam se vec prijavila, a sad se prijavljujem i za prvo tradicionalno kupanje na Bahamima Kluba putnika Srbije  :blob:

Irena ... nek si se ti nama javila postom posle ... 6 meseci? :-) Vidimo se u podnozju planine ... jedva cekam! Vas ... TITO! :-)

Нашао сам аутобуски превоз за 0.75-0.80 еура/км. Могу подробније да се распитам ако смо заинтересовани.  :yok:

• Author

Ajde ako neko naleti na jos neki autobuski prevoz neka javi. Znam da je to moj posao ali sam poprilicno nova u Beogradu pa ne znam gde da krenem da trazim.

Svaka informacija je dobrodosla

;D

Posle okretanja 15ak telefona iz nesretnih "žutih strana" il kako se već zovu, shvatio sam da ima oko 20% pogrešnih brojeva, oko 30% nepostojećih brojeva, a na ostale se uglavnom niko ne javlja. Drugim rečima, dobio sam samo Fudeks i Dragić Trans iz BG-a  i As Tours iz NS-a :)

*** Fudeks ***

minibus - 1,10 evro/km

bus 57 mesta - 1,20 evro/km

bus 68 mesta - 1,30 evro/km

bus 78 mesta - 1,50 evro/km

Ako iznajmljuješ na ceo dan, što je naš slučaj, jedan auto-dan, u sezoni (maj) se računa kao 400 km (bez obzira što si realno prešao samo 200) tako da bi jedan vikend bio 800 kilometara.

+ prenoćište vozaču

Dakle, Fudex, do Vrnjačke Banje i nazad -  min.15 do 17 evra po osobi.

*** Dragić Trans ***

bus 58 mesta - 0,8 evro/km

Jedan auto-dan računaju oko 23.000 dinara, dakle, za našu dvodnevnu rutu gruba procena je "44-46.000 dinara po autobusu"

+ prenoćište vozaču

Dakle, Dragić Trans, do Vrnjačke Banje i nazad - 10 evra po osobi ako je bus pun (s tim da imaju samo jednu veličinu autobusa, tako da za varijantu od, recimo, 80 prijavljenih ljudi, sav višak preko 58 ne može u bus)

*** As tours ***

bus 50 ili 57 mesta - 24.000 din auto-dan

minibus 15 mesta - 15.000 din auto-dan

+ prenoćište vozaču

* moguć i popust

Dakle, dva dana je 48.000 u busu ili 30.000 u minibusu, dakle oko 10 evra po osobi (računam da ih je 57) u busu ili 24 evra po osobi u minibusu.

E sad, fora je u tome što BG-Vrnjačka Banja ima, u jednom pravcu, oko 200 km (kažu ljudi, nisam siguran) a prevoznik će ti naplatiti min. 300 (auto-dan) ako ne i 400. Plus, da mi, koji ni sebi ne plaćamo smeštaj, moramo da platimo smeštaj šoferu :)

Naravno, tu su i planovi B i C, koje treba pomenuti:

1) Vozom iz BG u subotu u 3 ujutru za Požegu, odande ima veza za Kraljevo, i tek iz Kraljeva platiti autobus do Banje i od Banje još 30 km do mesta gde ćemo kampovati

2) Autostopom, ipak je to pišljivih 200 km :)

*) Možemo negde kod Vrnjačke Banje napraviti prihvatni kamp, za one kojima je zgodnije da dođu dan ranije.

Sad, ideja je bila da ko hoće može da ide busom, ko hoće - vozom, ko hoće - stopom... al bus možemo uzeti samo ako ima tačno 57 prijavljenih za njega. Ja bih najradije rekao svima nek se snađu za prevoz kako znaju i umeju... al ima ih koji misle da ipak treba imati taj organizovani bus... nemam pojma.

A da mi ipak nadjemo neku planinu do koje se stize vozom?

Pazi, vozom se može stići do Kraljeva, odakle do Vrnjačke Banje imaš još 25 km + 30ak km do tog sela koje se valjda zove Rogavčina, gde ćemo kampovati. Samo što voz polazi iz BG-a u tri ujutru, i ima jedno presedanje (Požega).

Tako bismo neophodan autobus sveli na 55 km (ako hoćemo da nas čeka u Kraljevu) ili na 30ak km (samo od Banje do Rogavčine). Drugim rečima, vozom može da se stigne dosta blizu.

Evo i detaljnije, za voz:

U 3.15 AM voz kreće iz BG, stiže u 6.49 AM u Požegu

U 8.10 AM voz kreće iz Požege, stiže u 9.32 AM u Kraljevo

Od Kraljeva do Banje (25 km) autobusi idu na svakih pola sata. Dakle voz + voz + bus, moglo bi se stići u Banju, a da onda iznajmljeni bus vozi samo od Banje do sela... to je svakako varijanta za one koji neće organizovano, ili koji ne idu iz BG-a.

Sad samo da vidimo da li je uopšte potreban organizovani prevoz iz BG-a, ili da se u subotu u 3 ujutru nađemo na beogradskoj ž. stanici, pa dalje kako nas sreća posluži :)

Mišljenja?

• Author

Uvek mozemo da organizujemo bus od Kraljeva do sela. Verujem da ce biti mnogo jeftinije nego da se cimamo od Kraljeva do Vrnjacke Banje pa do sela.

A jel neko pogledao red voznje do nazad?

Svi bi da odu tamo... a kako da se vratimo

;D

i da li neko misli na nase drugare s juzne pruge?

a da li postoji mogucnost sredjivanja nekog voza sa zeleznicom koji bi nas nosio direktno do Kraljeva?

smartass

Ima i varijanta BG-Kraljevo direkt, krece u 15.20 i stize tamo u 19.20, karta 530 dinara (bas i nije tako jeftino, a to je jos putnicki voz)... To ne mora biti lose, ako voz ne kasni mnogo, moze se to isto vece stici u banju, pa ondak tamo negde zanociti, ili jos bolje, odma' nekako navatati prevoz do Rogavcine, pa u kamp, pa na pesacenje...

Za povratak mi se cini da nije problem, ima dosta vozova od Kraljeva za Pozegu, a odatle dalje za BG i NS... A ovaj direktni Kraljevo-BG krece iz Kraljeva u 6 ujutro, sto bas nije tako zgodno...

• Author
  On 4/11/2008 at 11:25 AM, np said:

Ima i varijanta BG-Kraljevo direkt, krece u 15.20 i stize tamo u 19.20, karta 530 dinara (bas i nije tako jeftino, a to je jos putnicki voz)... To ne mora biti lose, ako voz ne kasni mnogo, moze se to isto vece stici u banju, pa ondak tamo negde zanociti, ili jos bolje, odma' nekako navatati prevoz do Rogavcine, pa u kamp, pa na pesacenje...

:bang:

to je bash kasno... kad bi bio neki raniji voz... mozda se red voznje promeni do maja  :hihi:

On 4/11/2008 at 11:19 AM, Cruela DeVil said:

i da li neko misli na nase drugare s juzne pruge?

a da li postoji mogucnost sredjivanja nekog voza sa zeleznicom koji bi nas nosio direktno do Kraljeva?

smartass

Rent-a-train, da ne kažem rent-a-voz?

E, to još nisam video, ali ako središ to, osnivam kult tebe...  klanj::

I meni se više sviđa cimanje nego ekskurzijska varijanta sa busom od Beograda... to bi bilo malo više kao klub penzionera. Izem ti ja "putnika" koji ne mož da se doklacka nekako do Vrnjačke banje/Kraljeva... e, a odatle autobus... to već ima smisla...

Južna pruga, šta je s vama?

:mrgreen:

Mislim da bi bilo najbolje da oni ljudi, koji su u mogućnosti, pristignu u Vrnjačku Banju dan pre, jer će biti obezbeđen kamp prostor. A da to bude što je moguće više ljudi, kako bi se rasteretili uobičajeni kapaciteti u putničkom saobraćaju - kako bi ta mesta bila "oslobođena" ONIM LJUDIMA KOJI NIKAKO NISU U MOGUĆNOSTI DA DOĐU DAN RANIJE, do jedino istog dana održavanja manifestacije. Time će se značajno osloboditi i nepotrebno zauzeta mesta u autobusima (koja mogu da se iskoriste i dan pre ko ima vremena da izdvoji još jedan dan za uživanje u kampu, a autobusa ima često u toku dana),.a da svakako se voz koristi najpre jer u njemu mesta ima ponajviše!

Naravno, svi oni koji su navikli na auto-stop (ili se žele novoupustiti u taj način putovanja) značajno bi pomogli ako bi ustupili mesta u regularnom prevozu ljudima kojima je to neophodno.

A za one koji mogu doći dan pre i autobusa ima na pretek, iz svih delova zemlje (obzirom da je Vrnjačka Banja turističko mesto),.i ima i puno popusta za studente, naročito za povratne karte,..

Za povratak,. može istom logikom,..- opet se može ostati ako se ima vremena za uživati, bilo na planini, bilo u Vrnjačkoj Banji - eto ispitaćete i prostor i sugurno će neko poželeti makar i dan da ostane, ..a u maju je tamo NAROČITO LEPO,.priroda je FanTAstIčNa.. 

Ja vas cekam u KV ili u banji ... a kako cu da dodjem do tamo ... videcu vec! Ne znam za ostale! Koliko nas ima sa juzne pruge?

I da,.daleko je jednostavnije i PRAKTIČNIJE i finanskijski, organizovati prevoz tako, recimo, iz Kraljeva ili iz Banje do krajnje pozicije. Iz Kraljeva do VBanje ima autobusa maltene na svakih pola sata i to u njih može stati ljudi podosta,.budu tu i oni duplaci,..ma o'tle ima kolko o'š! Jedino se SIGURNO MORA organizovati iz Banje do gore,.jer za tamo ima 3 autobusa dnevno i to u 5.30h, 10h i 16h,...a to ccc..nikako nam se ne uklapa,..a i treba toliko ljudi potrpati u regularnu liniju,...a putevi su podosta krivudavi, pa se ni ne preporučuje baš prenatrpanost..

To mesto "gore" je selo Rogavčina (ili ćemo Mitrovo Polje,..-još ostaje da se izvidi tačno,.ali u principu, razlika je u 2-3 km..to samo zavisi od staza koje ćemo koristiti za uspon i nispon,.a to će se utvrditi sledeće nedelje).

Jel moze neki veteran da upadne u tu grupu,jel me primate? ;)Ja sam spreman da sacekam taj voz sto ide iz Pozege za Kraljevo naravno u mom Cacku(na pola puta izmedju Pozege i Kraljeva),da vas cetvoro primim u kola i palimo direkt ka cilju?Naravno neplacate nista,ostalo mi jos benzina od sluzbenog put ;)