Jump to content

Featured Replies

Posted

koja je sada procedura za dobijanje vize u holandskoj ambasadi? Nacula sam da se zakazuje termin za predavanje dokumenata za vizu.

Koliko se ceka na taj termin, i koliko se ceka na odluku?

• Author

On 4/1/2008 at 12:21 PM, Dabrica said:

Koliko se ceka na taj termin, i koliko se ceka na odluku?

• 2 months later...

:)  koliko juce sam bila  u Holandskoj  Ambasadi da  predam dokumenta,    od  moga poziva  do zakazivanja  za termin za predaju  dokumenata    cekala sam 3 nedelje, ali    zato sve  funkcionise  super, jako su tacni i ljubazni  :D

i koliko sutra    idem da  podignem  pasos ,  eto za dva dana    daju odgovor  , nadam  se pozitivan po mene  ;D

ja sam se inace jako zabrinula  oko vremenskog perioda za resevanje  izdavnja  vize, citala sam raznih  dogodovstina uglavnom negativnih,    ovako  i ako me odbiju za vizu imam    jos  lufta  da pronadjem destinaciju gde sam dobro  dosla  za  putovanje

uglavnom    ja nosim pozitivno iskustvo    i ako mi izdaju ili neizdaju  tu prokletu  vizu

pohvala za ljubaznost i  efikasnost

• 2 weeks later...

Selma, aj napisi sta ti je od papira tacno trebalo za vizu...mislim, i da li si je na kraju dobila...

Cuo sam sve i svasta od raznih izvora a voleo bih da mi neko napise tacno sta treba...

Konkretno, da li mi trebaju dokumenti tipa izjave roditelja overene hashkim apostilom, potvrde sa faxa na srpskom i engleskom i takve gluposti koje ljudi tvrde da trebaju :shockkk:...

:) Dobila sam vizu  :party:

Od  dokumenata  poneti ono sto je navedeno  na njihovom sajtu da je potrebno, i obavezno fotokopirati svaki od originalnih  dokumenata ( povratnu kartu , osiguranje , radnu knizicu sa time sto svaku od  fotokopiranih strana treba overiti pecatom firme)  I  obavezno da ako ste u ranom odnosu sve potvrde iz  firme moraju da budu na  memorandumu na kome ce se jasno videti  broj telefona i adresa firme.

Sretan  put  i vidimo se u  Amsterdamu  :pivoooo:

• 4 weeks later...

Zvao sam danas za zakazivanje i žena mi reče da gužve nema i da se zakazuje danas za sutra ili najdalje prekosutra....još samo da skupim kofer papira ;)

• 4 weeks later...

Samo da se prijavim da sam dobio holandski šengen i to laganeze.

Ako se ide privatno u Holandiju domaćin u svojoj opštini popuni formular specijalno za tu namenu, kopira pasoš, listing plate za poslednja i pošalje ti na kuću (ne u ambasadu)

Sa svim potrebnim papirima (nisu mi tražili potvrdu o nekretninama i plaćenom porezu) i njihovim kopijama zakažeš razgovor (obično danas za sutra jer nema  gužve) preko sajta ambasade (od 4.08. jedino tako rade) i u roku od 2 dana odeš po vizu.

Osoblje ambasade ljubazno za svaku pohvalu

See you on the road...

On 8/11/2008 at 6:40 AM, Eddy said:

Samo da se prijavim da sam dobio holandski šengen i to laganeze.

Ako se ide privatno u Holandiju domaćin u svojoj opštini popuni formular specijalno za tu namenu, kopira pasoš, listing plate za poslednja i pošalje ti na kuću (ne u ambasadu)

Sa svim potrebnim papirima (nisu mi tražili potvrdu o nekretninama i plaćenom porezu) i njihovim kopijama zakažeš razgovor (obično danas za sutra jer nema  gužve) preko sajta ambasade (od 4.08. jedino tako rade) i u roku od 2 dana odeš po vizu.

Osoblje ambasade ljubazno za svaku pohvalu

See you on the road...

Na koliko si trazio vizu, a na koliko dobio?

Konkretno.. Planirao sam da sledeceg leta odem u Amsterdam, a usput da posetim i Haague, Haarlem, mozda jos neko mesto. U Amsterdamu sam planirao da koristim hostel, ali ukoliko budem otisao u ostale gradove na vise od jednog dana, planiram da koristim CS. Dakle, ako bih doneo potvrdu o rezervaciji hostela na recimo 7 dana, da li mogu da trazim vizu na desetak dana ili dve nedelje koliko planiram da ostanem?

Nadam se da si skapirao sta pitam.. Hvala unapred, i uzivaj u Holandiji.. ;)

Kokota, ako je CS u tvom komentaru "cenntral station" zaboravi to .Stanice se zatvaraju oko 1 ujutro a cak i da nije tako panduro bi te oterali odmah. Nema sanse.Ja zivim u Holandiji pa znam. A ako nije zaboravi ovaj post.

On 8/11/2008 at 2:21 PM, hampi said:

Kokota, ako je CS u tvom komentaru "cenntral station" zaboravi to .Stanice se zatvaraju oko 1 ujutro a cak i da nije tako panduro bi te oterali odmah. Nema sanse.Ja zivim u Holandiji pa znam. A ako nije zaboravi ovaj post.

CS - Couchsurfing :) .. ali hvala u svakom slucaju, korisno je znati, za svaki slucaj..

Ja sam tražio vizu na 18 dana, dobio sam na 21 dan u periodu od mesec i po

• 7 months later...

Jel vadio neko skoro holandsku vizu? koliki su smaraci za obicnu turisticku vizu za zaposlene sa rezervacijom smestaja i kupljenom povratnom kartom?

• 1 month later...

Evo, moram da napisem da sam zaista lako dobio holandsku vizu. Posto sam skupio sve papire za zaposlene koji su taksativno navedeni na sajtu (a ni ne traze nista specijalno), onlajn zakazao danas za sutra, posedeo tamo 15ak minuta, vizu sam dobio za dva radna dana bez problema.

Da li su dovoljni potvrda o zaposlenju sa navedenim primanjima u protekla 3 meseca i radna knjizica ili stvarno trebaju i m1/m2/m3a obrasci kao i potvrde iz banaka i kopije platnih kartica?

Ja sam imao potvrdu o radnom odnosu bez navedenih primanja i kopiju radne knj. (original na uvid), ali sam u banci za minut dobio izvestaj o stanju na racunu u zadnja 3 meseca, gde se vide sve uplate i isplate. Kopirao jednu jedinu karticu koju imam i takodje i m obrazac (koji je u stvari sve jedan obrazac na dve strane)

• 3 weeks later...

Drago mi je da neki dobijaju vizu tako lako...  :)

Ja sam student kojeg su odbili za vizu dva puta.Imao sam sva potrebna dokumenta, ispunjavao sve uslove za sengen i cvrc odbise me. Zalio sam se njihovom ministarstvu,neki poseban odeljak za pitanja viza, ciji odgovor cekam gotovo tri meseca.

Da li je neko mozda zna koliko se ceka na ovaj odgovor?Ovo vec  dugo traje a i blizi se leto...imam sestru i u Austriji pa bi skoknuo do tamo al kad me ovi odbise...zasto ne bi i ovi?

Nije mi stvarno jasno zasto mi ne daju vizu?

Da li je neko imao slicna iskustva,koja bi mozda  zelo da podeli ?

Do sada nisam bio u evropi i voleo bih da je posetim...

Iskreno svaka cast za ljubaznost i organizovanost u ambasadi...i sve pohvale...