Jump to content

Featured Replies

Posted

Dobar dan svima. Danas sam se prijavila na forum . Imam pitanje....ako dobijem Madjarski šengen na 6 meseci do godinu dana da li sa njim mogu da otfuram u Grčku na letovanje??? ;D To bi mi u mnogome olakšalo celu stvar sa rezervacijama, agencijama, njihovom ambasadom etc. Molim ako neko ima odgovor neka me oslobodi muka :pivoooo:

U principu da... dokupiš osiguranje za taj period... ali najlakše će ti biti ako obrneš Grčku ambasadu incognito i priupitaš za nekog tamo ;-) Logično, čemu vaditi dva šengena kad već imaš jedan koji važi na celoj teritoriji.

• Author

Hvala na odgovoru . Eh, samo da stupimo već jednom na belu listu svima će nam laknuti. :dance:

Ja bih ipak proverio u ambasadi... carinici uvek imaju pravo da te vrate sa granice, ukoliko do toga dođe bolje je znati da li zaista radiš nešto glupo ili su jednostavno oni glupi, u kom slučaju imaš moralnu osnovu i motivaciju za raspravu :)

• Author

Da , u svakom slučaju ako dobijem madjarski šengen zvaću Gr.ambasadu da proverim.  :party:

Odgovor na pitanje je da mozes ali carinici imaju pravo da te zajebavaju.Oni mogu da te sprece i da udjes u madjarsku sa regularnim madjarskim sengenom ako to zele.

• Author

Gospode, pa ne bi me valjda vratili sa grane a da imam vizu. To bi već bilo teško iživljavanje. Ne prenosim dop ili oružje pa da im budem sumnjiva ,  čak i tada postoji procedura, provera. Do sada sam bila mnogo puta u Madjarskoj, što privatno što poslovno kao i u drugim zemljama EU pre sankcija. Imam od šengena samo Grčku vizu a u Zap. Evropi nisam bila preko 10 godina. Još uvek imam dilemu da li putovati u Grčku na more ili kolima po Evropi......možda čak do Barselone ili Lisabona. Hm, sever me ne privlači previše.  :mah:

Po zvanicnom objasnjenju sengeskog sporazuma ti trazis vizu tvog glavnog boravista ili prvog mesta gde ulazis kad nemas glavno boraviste a posto je u tvom slucaju to madjarska kolko ja kapiram ti si "cista" mislim sigurno neces da trazis jos jedan sengen zato sto ides u grcku...sto naravno ne znaci da oni ne mogu da ti prave probleme na granici...licno ne verujem da ces imati problema

ja sam sa austrijskim sengenom isao u grcku bez ikakvih problema. zvao sam grcku ambasadu i rekli su mi da sa tom vizom mogu da udjem u greece.....na granici je sve bilo ok.....

• Author

hVALA SVIMA NA ISCRPNIM ODGOVORIMA I SAVETIMA. VEĆ SAM U MISLIMA OTPUTOVALA NA MIKONOS......... clap.gif' alt=':clap:'> serenade