Jump to content

Featured Replies

Posted

Poz svima!

Sustina je da sam ove godine planirao da obidjem ili Poljsku ili Cesku, a ne mogu nikako da nadjem nekog ko bi isao! Moram naglasiti da imam 19 godina i da ce mi ovo biti najduzi raspust u zivotu, pa razmatram mogucnosti. Isao bi negde sredinom Jula ili bilo kad, slobodan sam od tada pa do kraja Septembra.

Rano pisem, ali moram da znam odmah, posto ako ne nadjem nikog, odoh u Varsavu volonterski. *solo*

Preko oko dve nedelje bio sam u Pragu na maturskoj ekskurziji. NAJBOLJIH PET DANA MOG ZIVOTA! Moj savet ti je da odes u neki hotel gde su maturske ekskurzije. Nas hotel se zvao Opatov, 18aet spratova, sve nacionalnosti! Klopa je nesto sitna pa ti ne bih preporucio. Obavezno idi, ako odlucis, u diskoteku Karlovy lazne koja ima 5 spratova, a na svakom se pusta razlicita vrsta muzike, od   ::arabia: do  :mrgreen:

Moju ortaci nisu imali herca da odemo u jedan od najpoznatijih kabareta (iskoristio sam pristoju rec  :psuje: ) koji se zove Darling. Proveri na youtube, kucaj darling cabaret pa oceni. Ulaz i nije nesto skup, oko 1000 kinti, a mozes i da se dogovoris sa izvodjacicama  :ang:

Pazi se oko razmenjivanja eura!! Za jedan evro trebao bi da dobijes oko 25 kruna, a oni u menjacnicama nevidjeno klepaju jer stavljaju na izlog premali kurs. Tipa 18-19.

Eto, to ti to, sa svim ribama koje sam upoznao sam i dalje u kontaktu preko MSNa.

Pored CS-a i HC-a ne treba ti hotel u Pragu... narocito ne onaj u kome su maturske ekskurzije. ;D I bez tog luksuza cesh upoznati gomile ljudi i provesti se mnogo dobro.

inace Prag je poznat po skupom smeshtaju ali sam Prag nije toliko skup koliko pricaju. Prag je prelep kao i cela Ceska. Ja definitivno preporucujem Cesku.

Diskoteka Karlovy Lazne je poznata kao najveca diskoteka u centralnoj Evropi ali isto tako u poslednje vreme radi samo za turiste i prepuna je dece koju agencije dovlace u istu. Bez uvrede coAx, ipak si ti ishao na agencijsko putovanje koje je imalo svrhu da vi potrosite sto vishe para na sve najvece gluposti u Pragu.

Prag je lep u bilo koje doba godine, isto tako prepun turista pa moras da se zavucesh u nepoznate krajeve da bi sreo Ceha i da bi upoznao pravi Prag i nashao odlicne klubove i pabove.

Sto se tice kursa istina je da klepaju, napisu da je kurs 24 ako menjate iznad 40000kruna sto dodje vishe od 150eura ali retko ko to vidi ali u hotelima menjaju za pravi kurs (ukoliko ostajesh u hotelu) i u centru grada na izlazu iz metro stanice Mustek u jednoj maloj ulicici ima menjacnica ciji je vlasnik Turcin i koji ima kurs od 24.5 bez obzira koliko para menjas. Garantovano isprobano proshle nedelje.

Moji drugari nisu hteli da cekaju da odemo kod Turcina da zamenimo pare pa su srecni i zadovoljni zamenuli pare kod nekog ulicnog dilera i dobili kurs 28 i kasnije kad su hteli da plate pice i izvadili 2000... ali madjarskih forinti... Lik im je uzeo 170 eura i dao im oko 20 eura u forintama i nesto malo kruna... nisu gledali i zeznuli su se.

Ako odesh negde "solo" to ne mora da znaci da cesh biti sam. Evropa je leti prepuna putnika sa svih strana i vec u vozu iz Beograda cesh upoznati gomilu ljudi ... a do Varsave, ako krenes tamo, cete biti najbolji drugari... ja cesto putujem sama... a kad putujes, ne mozes biti sam,  nikako

Ako ti je ovo najduze leto u zivotu iskoristi ga maximalno, proputuj sto vise. Volonterski kampovi ce cekati i bice ih uvek za onih nekih 10-tak slobodnih dana koje cesh imati izmedju ispita.

;D

Ako ti je ovo najduze leto u zivotu iskoristi ga maximalno, proputuj sto vise. Volonterski kampovi ce cekati i bice ih uvek za onih nekih 10-tak slobodnih dana koje cesh imati izmedju ispita.

;D

Molim, molim.... ako je najduže leto, to je razlog više da se uklopi i jedan volonterski kamp u planove za putovanja!  :dance:

Prava kombinacija je otići prvo na kamp, tokom kampa iz prve ruke prikupiti korisne informacije o zanimljivim mestima u bližoj i daljoj okolini i onda sa drugarima sa kampa nastaviti putovanje na 5, 10, 15... dana.  :hihi:

• Author

Ja sam za to da mi banujemo ove volontere... bar sad dok je sezona

:hihi:

jimmy and panonski  :maddd:

:hihi:

I MENE, ko sto rece Panonski mornar.

Ma ja sam u oktobru bio u Budimpesti 4 dana, a moja gimnazija je slovacko-srpska. Koji raj! Isla nas samo 5orica iz razreda i SVAKO VECE smo "ucili slovacki". Uf.....da mi je vratiti tih nekoliko meseci nazad.....