Jump to content

Featured Replies

Posted

pre par meseci sam se upoznao sa jednom devojkom preko interneta.ona zivi u kaliforniji,ja sam iz beograda.dopisujemo se,cujemo se telefonom,pismima.zaista smo odlucili da pokusamo nesto vise,jer se u svemu totalno podudaramo.jedino,nismo se licno upoznali-ja imam ovde problema za vizu,traze dosta toga,a znam da za sitnicu odbijaju.i ona i ja zelimo da ovo uspe,zvala me je da zivim sa njom.da li ona i kako moze da mi pomogne u vezi vize?

Možda da ona dođe ovde i da se venčate :) Šalu na stranu, pretpostavljam da može da ti pošalje pozivno pismo. Pogledaj na stranici o vizi za Kanadu šta ti je sve potrebno, vidi šta ti nedostaje, i šta mora da ti pošalje onaj koji te poziva.... i onda je zamoli da ti sve to pošalje.

Ameri nisu birokratski nastrojeni, najbitniji ti je razgovor u ambasadi, i ako tu procene da si ok, dobices vizu bez problema. Samo bez stresa :) Naravno, nije zgoreg imati i viska dokumenata, tipa pozivno pismo itd.

Da li studiras ili si zaposlen, nezaposlen...?

Lazare, otkad je Kalifornija u Kanadi lol::

Ако ви већ нагласио реч "љубав", нек она прво дође 'вамо.  Много јој је лакше него теби, а ти ако си спреман већ да идеш тамо, а претпоставимо да си издвојио новаца, дај јој пола кинте за пут, или целу своту, ако она нема. Тако обоје нудите жртву: она пут у несврстану Србију да јој турају ћевапе у уста, где мора да виче да су добри, а ти жртвујеш паре, које овде доста вреде. Нарафски,  не треба гледати овако материјално, ал' свака жртва се цени. ;D

Чуо сам разне приче неких мени блиских људи, који су ишли у разне крајеве света, а и разни су им долазили овде, где се људи виде, привате, ал' виде на није то то. Да не баксузирам.

Дакле, искомбинујте нешто, ипак љубав је у питању, а она не познаје (административне) границе, као нпр. ветар, земљотрес, епидемије разних болести, сунце, киша, рецесија... ;D

Ej pa mozete da se verite.

Ako se verite dobijas odmah vizu .Imas tri meseca prava da ostanes u americi i da je ozenis.Ako je ne ozenis u tom periodu moras da napustis USA.

Zovi me za kuma posto je moja ideja !

Aj kume nek je sa srecom  :pij:

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

i sta bi na kraju sa tom pricom

jel devojcia decko,jel dosla u nesvrstanu srbiju i ko je bio kum a ko stari svat? pijjj

Da,ljubav .. i ja sam se tako jednom zeznuo ;)

a sta se potom desilo stoji delimicno na ovom sajtu,u pismenoj formi ..

Da dugu pricu skratimo,otisao sam tamo-peske (sreca pa izmedju nema okeana ;) )

Nego,ako je cela stvar ozbiljna,onda imas par opcija:

- verenicka viza,tj. kao vi se verili,iako se nikada niste i sreli,ali boze moj,interent je danas bolji od prave stvari ..

I onda kao ona treba tamo da ude u neku kancelariju imigracione sluzbe,i podnese peticiju za verenicku vizu.

Sto u prevodu znaci da te ona sponzorise,i dolazak i boravak (finansijski i stambeno sposobna za tako nesto)

i kad oni to tamo odobre,onda te lokalni konzulat kontaktira,i ides na intervju.

Posto se vi niste u stvarnosti upoznali,a i ti predpostavljam nisi milioner koji usa vizu moze da dobije i bez svega ovoga,

sanse da dobijes pozitivan odgovor su veoma male ..

Zasto ? zato sto je to vec provaljena fora.Kao fol ides da se zenis,a onda nestanes sa lica zamlje i zivis tamo ilegalno sve dok ti ne bude zgodno da svoj status legalizujes.

Dakle teoretski moguca opcija,ali sto se prakticne strane tice,pogotovo u konzulatu u srbiji,ja toj opciji ne dajem mnogo sanse ..

- druga opcija je da ta mlada dodje ovde,ili da se nadjete bilo gde drugde gde je moguce zakljuciti brak koji se zvanicno priznaje od strane junajted stejts od amerika

Tada ides u konzulat,i trazis useljenicku vizu po osnovu clana tog i tog,

tj. na osnovu toga sto si supruznik ameriskog drzavljanina.

Prisustvo supruznika nije neopohodno,koliko mi se cini,

ali sigurno je pozeljno,te se preporucuje da mlada dodje ovde,

da se ovde vencate u opstini,i onda zajedno u konzulat,

i ona tamo drito do nekog "ovoj moj muz,i ja njega voditi u amerika"

i onda se zavrsi papriologija i mozes da putujes.

Onda dalje tamo sredjues zelenu kartu i sve ostale potrebne papire,sto ne prolazi bez detaljnihi provera valjanosti tog vaseg braka ..

Naravno postoji i opcija da ti lepo zapucas tamo,pa da vidis kako i sta.

Ako si jedan od onih koji ispunjavaju vecinu uslova za dobijanje vize(a takvih je malo),onda ne znam stvarno sta cekas i zasto jos uvek gledas u ovaj ekran!  ;D

Naravno,ja nisam neki imgracioni advokat ;) nego sam samo imao prilike da se upoznajem sa delovima imigracionog zakona sjedinenjih amer drzava ..

Kao kod da okrenes,ili obrnes zakon,u svakom clanu kao zakljucak stoji da je imigracioni ofiser,

tj ona Indijka sto radi na salteru,i jedva prica engleski,a srpski da ne pominjemo,

ona o svemu odlucuje,i ako ona proceni da ti imas neke skrivene namere,

sa ciljem da izvrdas zakon,ili da menjas svoj status kada stignes u usa,

ili da kao odes kao turista,a onda nestanes i ostanes (jer ovde nema zasta da se vracas,a tamo znas,koke nose zlatna jaja,i svaku zamlju i svaki zivot je vredno napustiti radi sanse koju pruza ta obecana zamlja..)

itd itd .. razloga za odbijanje je bezbroj,i ako nece da ti da,mozes da subis na glavi,ali vizu ences dobiti,a kome da se zalis nemas,jer na vizu i kretanje po usa nemas apsolutno nikakvo pravo.gospodja na salteru odlucuje o tebi,i tvojoj sudbini,samo ona,i niko vise.

I ako neko sad pomisli "ma sta ona/on umusljaju da su bogovi?" neka se ne zavarava,oni to stvarno i jesu! surovo,ali istinito  :maddd:

Zato ti lepo nagovori tu mladu da dolazi ovamo,ako su joj namere ozbiljne,

jer to je jedini nacin da ti dobijes vizu,i sa njom zivis zajedno tamo.

Pa sad,ako se volite ..

Cao drugari,mene ne interesuje shengen zona(zena) ;D,al me interesuje britanski muz lol::da li neko zna kakva je tu situacija sa vizama bracna-verenicka i kakva su  moja (ne)prava  ako dobije vizu,da li mogu da radim,osiguranje i sl.

pozdrav