Jump to content

Featured Replies

Auu brate, kakav bezobrazluk...  :x

Vec rekoh-njima se moze a mi, ako hocemo da putujemo, moramo da cutimo i trpimo...

Mislim da to sto je salterusa tako reagovala ne znaci da ti nece dati vizu, jer se za to ipak ne pita ona nego neke vise instance ( neka me ispravi neko ako gresim).

Srecno!  :)

I javi kako si prosla. ( Ja takodje treba da vadim njihovu vizu, pa sve vise postajem nervozna oko toga...)

To je izgleda "normalno" ponasanje tamo i svako ko trazi nemacki sengen kad-tad dozivi tako nesto.

Ja sam tri puta prosao kroz takav tretman, cak i onda kada sam u pasosu imao nemacki sengen od prethodnog puta.

Uvek ista gospodja mi je objasnila da ona nece da gleda tu dokumentaciju i da se pravim pametan sto imam povratnu avionsku kartu jer to ne znaci da cu da se vratim. Ja sam ih uvek bukvalno psovao na mrtvo ime i rekao da nemam nameru da ostajem u toj njihovoj "je...oj, smrdljivoj Nemackoj jer Turke mogu da gledam i u Turskoj" :)

Naravno to sam joj sve lepo rekao na nemackom, ona je samo ucutala, besno me pogledala i rekla dodji tad i tad.

Racunao sam mogu samo da me odbiju i nista vise ali uvek sam dobijao vizu, cak i na duze nego sto sam trazio.

Mada mislim da je fora u tome sto sam ja uvek isao u ono sto je nekada bila DDR, znaci istocni deo Nemacke, u zapadni deo nikada nisam isao. Gospodja verovatno nije imala simpatije za ost Nemce pa me je verovatno uzela na zub he he.

Plavooka tebi je ovo prvi neposredni susret sa sengenom i odmah tako ali nemoj da klones duhom nisi ni prva ni poslednja koja je to dozivela.

Hahaha, care!  clap.gif' alt=':clap:'>

Onda te vodim sa sobom kad budem podnosila zahtev, posto ne govorim nemacki  kiklop

Cula sam svakakve slicne price mada licno nikad nisam imala losa iskustva, a vadila sam njihovu vizu 4 puta, bez ikakvih problema.

Ocigledno da pravila nema...

ja stalno vadim vizu u nemackoj ambasadi, i kad god salterusa pocne da mi kenja, samo joj kazem da upise sve lepo u kompjuter ono sto ja trazim, i da se ne udubljuje u problematiku moje vize, jer je ne odobrava ona nego konzul...

i lepo kazem ovim recima- vase je samo da upisete te podatke u komp, i mislim da je nasa dalja diskusija nepotrebna..... ;D

na to ona uglavnom zacuti, i ljutito ubaci u komp ono sto sam trazio, a ja posle dobijem vizu i na vise nego sto trazim heheheh...

btw, u shengeniju idem samo zbog obaveza, a ne zadovoljstva, da neko sa sajta mozda ne posumnja kako ja rado idem tamo ;D

samo ako bash moram..........

Hehe, carski. Da sam ja dosla u tu situaciju samo bih se pokrila usima  :-[ Sad ste me ohrabrili.

Ja vadim nemacki sengen samo zato sto mi je najsigurniji, inace ne bih prismrdela tamo vise nikad. Pored GSP linije 50, to mi je najomrazenije mesto u Beogradu.

A Nemacka je ( uglavnom) smor sama po sebi...

:) Moram da priznam da ste me malo ohrabrili. Ako nista, nisam jedina koja je prosla kroz torturu...

Javljam vam da li sam dobila vizu ili ne!

Pozz

Naravno tim salterusama moze uvek da se podvikne pa se one smire.

Ali takodje mogu da budu i osvetoljubive tipa "ti meni tako, e sada ces da vidis".

Pa ti lepo skloni nesto od dokumentacije ili ti napravi neku zvrcku samo da ti stvori problem.

Meni se desilo nesto slicno, raspravljao sam se sa tom na salteru, predoa sam dokumentaciju i kada sam trebao

da dodjem po vizu, kazu mi da se javim tamo nekom ispod konzula, njegovom sekretaru ili sta je vec bio.

I on mi pokazuje garantno pismo koje sam predao za vizu a na njemu 5-6 mrlja od kafe, znate one krugove od solje i slicno. I covek me pita kako sam ovo predao, sta sam radio sa dokumentom, itd. Rekao sam da nemam veze sa time, na vazan dokument pazim, to mora da se desilo tu kod njih. On kaze kao moze biti, ove sa saltera su tu nesto zeznule. I onda se ja mislim to mora da je ova salterusa sa kojom sam se raspravljao iskoristila moje garantno pismo kao podmetac za kafu i onako slucajno prosula malo he he.

Tip mi je rekao da dodjem ponovo da oni vide sta ce i kako ce, da li da uvaze to garantno pismo ili moram drugo.

Uvazili su i dobio sam vizu, ali morao sam da dolazim ponovo sto je bilo gubljenje vremena i para plus nerviranje.

Znaci izgleda da me je salterusa zeznula i ipak je njena bila poslednja :)

@ geoplans

Pa ti o nemackoj ambasadi mozes memoare da napises, hahahahaha, genijalno!  lol::

Mi dobismo vize.Trazili 15 i toliko dobili i to multi :D.Da smo znali da trazimo 30 dana.Sad sve ispocetka u Grckoj ambasadi.. :bang:

Sve u svemu nismo lose prosli.

Samo da javim da sam i pored neprijatnosti sa salterskom sluzbenicom dobila vizu! :)))

Pozdrav svima!

Pozdrav svima,

potrebna mi je pomoc, da li je mozda neko aplicirao za turisticku multi vizu na period od godinu dana sa mogucnoscu boravka od 90 dana godisnje?

Pokusala bih da dobijem ovu vizu, na osnovu rezervacije hotele za dva perioda u toku godine,i ostalim papirima za zaposlene+osiguranje+izvod iz banke.Izvadila sam i novi pasos .  :)

Na sajtu u delu sa odredbama o olaksanoj procedura za dobijanje viza pise da je uslov da u pasosu imas bar jednu vizu,

ja imam Grcku, pa se pitam da li ce je uzeti u obzir.

Zaista bi mi pomoglo, ako neko ima kometar, za ovaj tip vize ,de je vadio istu u period od pocetka ove godine , na osnovu rezervacija hotela.

HVALA UNAPRED

• 1 month later...

Izvor: B92

03. jul 2009.

Ambasada Nemačke u Beogradu saopštila je da će zbog tehničkih problema doći do zakašnjenja u izdavanju viza.

"Ambasada SR Nemačke u Beogradu trenutno nije u mogućnosti da izdaje vizirane pasoše podnosiocima zahteva," navedeno je u saopštenju.

Zahtevi za vize se, kako je precizirano, i dalje mogu normalno podnositi, ali će zbog tehničkih problema doći do zakašnjenja u podizanju viziranih pasoša.

"Izvinjavamo se građanima zbog nastalih teškoća i molimo za strpljenje. Ambasada će putem saopštenja i na internet stranici www.beograd.diplo.de, informisati javnost čim problemi budu otklonjeni", navodi se u saopštenju.

To je izgleda "normalno" ponasanje tamo i svako ko trazi nemacki sengen kad-tad dozivi tako nesto.

Ja sam tri puta prosao kroz takav tretman, cak i onda kada sam u pasosu imao nemacki sengen od prethodnog puta.

Uvek ista gospodja mi je objasnila da ona nece da gleda tu dokumentaciju i da se pravim pametan sto imam povratnu avionsku kartu jer to ne znaci da cu da se vratim. Ja sam ih uvek bukvalno psovao na mrtvo ime i rekao da nemam nameru da ostajem u toj njihovoj "je...oj, smrdljivoj Nemackoj jer Turke mogu da gledam i u Turskoj" :)

Naravno to sam joj sve lepo rekao na nemackom, ona je samo ucutala, besno me pogledala i rekla dodji tad i tad.

Racunao sam mogu samo da me odbiju i nista vise ali uvek sam dobijao vizu, cak i na duze nego sto sam trazio.

Mada mislim da je fora u tome sto sam ja uvek isao u ono sto je nekada bila DDR, znaci istocni deo Nemacke, u zapadni deo nikada nisam isao. Gospodja verovatno nije imala simpatije za ost Nemce pa me je verovatno uzela na zub he he.

Plavooka tebi je ovo prvi neposredni susret sa sengenom i odmah tako ali nemoj da klones duhom nisi ni prva ni poslednja koja je to dozivela.

Izgleda da je ta gospodja svima problematicna. Sve mi se cini da ona namerno provocira isti je problem imao i moj kym. Ja sam prosao sasvim ok sa nekom gospodjicom :) nisam se zadrzao ni 30 sekundi.

Ambasade SR Nemačke obaveštava građane da su tehničke smetnje pri izdavanju viziranih pasoša otklonjene i da se podnošenje zahteva i  izdavanje viza od ponedeljka 06.07.2009 odvija po uobičajnoj proceduri. Još jednom se izvinjavamo građanima zbog nastalih teškoća.

Prvi put vadim shengen i skinuo sam sve onformacije sa sajta nemacke ambasade, zanima me samo da li ove formulare koje treba popuniti na sajtu pise da treba na nemackom jeziku, da li to znaci umesto nemacke pisem deutschland, srbije serbia i slicno. Istampao sam i vidim da pise i na nasem i na njihovom pa me to buni, jer na sajtu kazem opet pise na nemackom, i jos nesto verovatno nekome glupo pitanje :) jel bi ja trebao da lepim ili kacim ove fotografije sto kaze da mi trebaju 3, a vidim da na ovom sengen obrascu ima mesto da se prikaci. Planiram da putujem 3.avgusta, pa me interesuje koliko dugo traje ta procedura, posto jedino iskustvo sa vizama sam imao za americku gde se ceka malo duze. Hvala puno na pomoci

• 3 weeks later...

Ju! Treba mi hitno neki link gde mogu da skinem obrazac za izdavanje vize... ne mogu da ga nadjem! A idem sutra

Je l' traze u nemackoj ambasadi index na uvid, ili je samo dovoljno odneti fotokopije indexa i potvrdu o studiranju?

Znao sam, Nemci su to. Ja cu uskoro da diplomiram, upisace mi ocenu u index, ali formalno cu diplomirati tek u septembru kad proradi studentska sluzba i lupe mi onaj pecat na prvoj strani indexa. Ne znam sta da radim, da li da petljam kao student ili da apliciram kao nezaposlen? Da li mi to umanjuje sanse za dobijanje vize? Imam vec 3 sengena od razlicitih zemalja (nijedan nemacki), nikad nije bio problem.

Znao sam, Nemci su to. Ja cu uskoro da diplomiram, upisace mi ocenu u index, ali formalno cu diplomirati tek u septembru kad proradi studentska sluzba i lupe mi onaj pecat na prvoj strani indexa. Ne znam sta da radim, da li da petljam kao student ili da apliciram kao nezaposlen? Da li mi to umanjuje sanse za dobijanje vize? Imam vec 3 sengena od razlicitih zemalja (nijedan nemacki), nikad nije bio problem.

pa sta ako ti upisu ocenu?!

nigde ne pise da si diplomirao....nemoj sad i ti da zezas ;D:roll: