Jump to content

Featured Replies

E, ja dobijam vizu od utorka (05.08.) a krenuo bih na put onim noćnim vozom za Peštu u ponedeljak... Kad tej voz stigne na granu, jel zna neko? Ako kreće iz NS.a u 22:50, trebao bi da stigne na granicu posle ponoći, a od tada mi počinje viza... tako da bih uspeo?

Aj kad ej već tema Nemačka... Jel neko možda išao skoro autobusom iz Minhena??? Bus iz Minhena kreće u 19h a kažu da stiže u NS u 10:30 ... Jel ima šanse da oni stignu malo ranije? Zna li neko?

E, ja dobijam vizu od utorka (05.08.) a krenuo bih na put onim noćnim vozom za Peštu u ponedeljak... Kad tej voz stigne na granu, jel zna neko? Ako kreće iz NS.a u 22:50, trebao bi da stigne na granicu posle ponoći, a od tada mi počinje viza... tako da bih uspeo?

na sajtu zeleznica pise da voz stize u suboticu u 0:50...... znaci bez brige si ;)

Ljudi HITNO mi je potrebna informacija, stize mi garantno pismo od Nemackog drzavljanina, pored svega onoga sto pise na sajtu ambasade, sta da podnesem kao dokaz o drzavnoj ukorenjenosti jer sam NEZAPOSLEN, a nisam vise ni student?  :cry22::?

Dokaz o stanju na deviznom racunu, o posedovanju nekretnina i slicno. Mozes i da kazes da radis neke honorarne poslice da ne misle da si bas totalno bez ikakvih obaveza. Neki su uspeli da dobiju vizu iako su nezaposleni, ali naravno ne moze se nista garantovati.

Hvala svima na puno korisnih informacija.. ja idem u ponedeljak da cekam za vizu pa me zanima samo jel postoje razliciti spiskovi za tip vize koji se vadi, npr turisticka, poslovna, tzv pridruzivanje porodici.. ili sve to ide na jedan spisak, jer kad sam pre 2 god cekao da predam za austrijsku vizu bila su tri reda..  hvala unapred!!

postovanje

procitala sam skoro sve postove i nisam uspela da pronadjem sitaciju slicnoj mojoj!

septembra mi se salje garatno pismo od strane nemackih drzavljana koji su dobro situirani (stan, 2 vikendice, redovna plata.... ). ostala bih tamo najvise 3 nedelje ako mi se odobri viza naravno :)

e sada, moj problem je sto meni salju garantno pismo roditelji mog decka. posto znam da cu biti pitana u kakvim sam odnosim sa tim ljudima, sta je najpametnije da im kazem? oni nikada nisu bili u srbiji. on jeste! negde sam procitala da nikako ne spominjem da idem da posetim decka...

drugi problem je sto sam ja naravno bez posla, ali oni bi napisali da placaju sve moje troskove. ako sam dobro shvatila, meni je potreban otovren racun i na racunu dovoljno para (sto mogu lako da zavrsim) i potvrda o povratnoj karti

jos jedno pitanje

on dolazi septembra a sa njim i pismo. moze li mi samo neko reci da li je pametno da on zakaze razgovor u ambasadi u ime svojih roditelja?

unapred hvala :)

postovanje

procitala sam skoro sve postove i nisam uspela da pronadjem sitaciju slicnoj mojoj!

septembra mi se salje garatno pismo od strane nemackih drzavljana koji su dobro situirani (stan, 2 vikendice, redovna plata.... ). ostala bih tamo najvise 3 nedelje ako mi se odobri viza naravno :)

e sada, moj problem je sto meni salju garantno pismo roditelji mog decka. posto znam da cu biti pitana u kakvim sam odnosim sa tim ljudima, sta je najpametnije da im kazem? oni nikada nisu bili u srbiji. on jeste! negde sam procitala da nikako ne spominjem da idem da posetim decka...

drugi problem je sto sam ja naravno bez posla, ali oni bi napisali da placaju sve moje troskove. ako sam dobro shvatila, meni je potreban otovren racun i na racunu dovoljno para (sto mogu lako da zavrsim) i potvrda o povratnoj karti

jos jedno pitanje

on dolazi septembra a sa njim i pismo. moze li mi samo neko reci da li je pametno da on zakaze razgovor u ambasadi u ime svojih roditelja?

unapred hvala :)

evo samo jedan savet :) ne pominji NIKAKO da ti je decko odma ce utripovati da ides tamo da ostanes pogotovo sto si nezaposlena . ako je on vec bio smisli neku dobru pricu kako sta i gde ste se upoznali  (tipa u vozu iz bga za novi sad) :)

koliko sam upucen pozivno pismo je sasvim dovoljno u njemu sve pise i oni se bas i ne bave razgovorima sa ljudima koji garantuju :)

Ljudi moram jos malo da vas smaram, garantno pismo je stiglo, prikupio sam i ostala dokumenta, e sad me interesuje sta da stavim kao odgovor na pitanje ko finansira moje putovanje (pitanje 35. u sengen zahtevu). :?

Ljudi moram jos malo da vas smaram, garantno pismo je stiglo, prikupio sam i ostala dokumenta, e sad me interesuje sta da stavim kao odgovor na pitanje ko finansira moje putovanje (pitanje 35. u sengen zahtevu). :?

Pa istinu.

ako u garantnom pismu pise da oni snose onda stavis "osoba koja poziva" ako ne onda ja sam (ili roditelji)

Sad se nesto razmisljam. Da li da trazim multi vizu na 6 meseci, recimo, sa pravom boravka do 30 dana? Gledao sam na sajtu, pise da treba da izvadim osiguranje za taj period i da pripadam jednoj od navedenih kategorija, a jesam student, formalno, jos uvek. Imam 3 sengena za privatna putovanja od 3 razlicite zemlje (nijedno nije Nemacka), 2 u poslednjih 12 meseci. Sta mislite, da li bih mogao da dobijem tako nesto? A da im prilozim samo rezervaciju hostela i povratnu avionsku kartu za ovo putovanje od 9.-16. septembra?

Sad se nesto razmisljam. Da li da trazim multi vizu na 6 meseci, recimo, sa pravom boravka do 30 dana? Gledao sam na sajtu, pise da treba da izvadim osiguranje za taj period i da pripadam jednoj od navedenih kategorija, a jesam student, formalno, jos uvek. Imam 3 sengena za privatna putovanja od 3 razlicite zemlje (nijedno nije Nemacka), 2 u poslednjih 12 meseci. Sta mislite, da li bih mogao da dobijem tako nesto? A da im prilozim samo rezervaciju hostela i povratnu avionsku kartu za ovo putovanje od 9.-16. septembra?

ne znam ali svakako mi javi sta si uradio :) ne znam koliko blagonaklono gledaju na to.....ja sam kod njih trazio pre 2 godine vizu na 3 meseca i dobio sam na 42 dana koliko mi je tacno i trebalo - ali to mi je bila prva sengen viza tako da mozda zbog toga....u svakom slucaju mozda da prilozis rezervaciju ho(s)tela za januar pa kao icices opet.......

Zvao sam ambasadu, tetkica me pitala, po kom osnovu bih ja trazio takvu vizu, rekao sam joj da sam student i da volim da putujem, pa, kao cesto bih putovao. Ali, ona je izgleda skontala da hocu da ostanem 30 dana odjednom tamo, nesto pocela da prica i pustila mi automat koji govori o vizama, bla, bla, ono sve sto sam vec i procitao na sajtu. Jednom recju, odj****a me! Kao, kako ja mislim da toliko putujem, valjda imam i obaveze na fakultetu. Ne znam koliko je ona uopste merodavna i da li da ipak pokusam. A student sam samo formalno, dok ne uzmem diplomu u septembru kad proradi studentska sluzba. Nije mi jasno ni da li traze fotokopiju stranica sa ocenama iz indexa.

Zvao sam ambasadu, tetkica me pitala, po kom osnovu bih ja trazio takvu vizu, rekao sam joj da sam student i da volim da putujem, pa, kao cesto bih putovao. Ali, ona je izgleda skontala da hocu da ostanem 30 dana odjednom tamo, nesto pocela da prica i pustila mi automat koji govori o vizama, bla, bla, ono sve sto sam vec i procitao na sajtu. Jednom recju, odj****a me! Kao, kako ja mislim da toliko putujem, valjda imam i obaveze na fakultetu. Ne znam koliko je ona uopste merodavna i da li da ipak pokusam. A student sam samo formalno, dok ne uzmem diplomu u septembru kad proradi studentska sluzba. Nije mi jasno ni da li traze fotokopiju stranica sa ocenama iz indexa.

Traze i kopije ocena.

ja mislim da se viza na 6 meseci ne moze dobiti kao "profesionalni turista"......mislim da oni to nemaju kao kategoriju.....znaci moras da imas dobar razlog vizu na duze ili dobru vezu :)

Ok, pomirio sam se sa sudbinom, apliciracu samo za 7 dana i kopirati im i ocene. Samo cu se pomoliti da im ne zasmeta to sto je poslednje medju ocenama upisano - diplomski ispit :)

• 1 month later...

Pozdrav svima sa foruma...

Nova sam u svemu ovome,a zaista mi trebaju neke informacije i vase misljenje.

Situacija je sledeca: nezaposlena sam,a trazila bih nemacku vizu na 3 meseca.Imam 19 god i ne studiram.Moje dve prethodne vize su francuske i dobila sam ih bez problema,iako se nigde ne spominje kakva dokumentacija je potrebna za nezaposlene.Spremila sam sve moguce papire i prevode za francuze,garanciju,potvrdu gde radi keva i visinu njenih primanja,potvrdu sa biroa itd...prvo sam dobila na mesec dana,a drugu na tri meseca.Nikakvih problema nisam imala,a pored svega,vracala sam se iz nemacke... :) I sada planiram da podnesem svu tu dokumentaciju za nemacku vizu,garancija je ok,vec je imam.

Da je neko podnosio kao nezaposljen i kakva su iskustva?!

Unapred hvala...

• 1 year later...

Molim za pomoc.

Dobio sam posao za jednu namacku recnu kompaniju.Oni treba da mi posalju ugovor i pismo s kojim ja treba da idem u nemacku

ambasadu da podnesem zahtev za radnu vizu.

Stim sto ja imam problem jer sam osudjen na uslovnu,da li ja upste mogu da dobijem nemacku radnu vizu,da li upste da pokusavam

ili ne???

Molio bih vas ako bi ste bili strucni da mi odgovorite.

Hvala

• 5 years later...

Ljudi dobri, recite mi sta da radim, treba da mi stignu papiri od burazera, da sam primljen u njegovoj firmi, on je meni rekao,da mi je odobrena radna dozovla, i da moram da zakazem razgovor u Konzulat u BG!!! Kad mi stignu papiri, sta jos moram od svojih papira da prevedem, da ponesem sa sobom i dali moram da zakazujem termin za cekanje, da li mogu direkt da odem tamo!!! Neko mi rece da imaju agencije koje pomognu u sredjivanju papira, ja ne znam odakle da krenem, i gde moze da se nadje onaj formular za popunjavanje obrasca!!! Hvala puno odg

• 1 year later...

Cao svima htela bih da pitam,zavrsavam za 2 nedelje A1 Kurs nemackog jezika pa me zanima da li moram da radim test u beogradu na Goethe institut da BI mi priznali sertifikat?

1 minute ago, Bojanaa said:

Cao svima htela bih da pitam,zavrsavam za 2 nedelje A1 Kurs nemackog jezika pa me zanima da li moram da radim test u beogradu na Goethe institut da BI mi priznali sertifikat?

I Jos nesto Imam verenika mada BI SE vencali da li BI  mogla da ostanem u nemackoj da SE ne vracam svakih 3 meseci,on IMA papire,i sta je meni sve potrebno da ostanem tamo i uzmem papire?

cao svimaimam neka pitanja pa ako znate molim vas da mi odgovorite jer bi mi mnogo znacilo.

upisala sam kurs A1 NEMACKI jezik u smederevkoj palanci pa me zanima da li njihov sertifikat vazi u nemackoj ili moram da radim ispit u beogradu na goethe institut da bi mi priznali?

imam verenika pa treba da se vencamo da li cu onda ja preko njega da dobijem papire,ili kako da ostanem u nemackoj duze od 3 meseca da se ne vracam,pretpostavljam da mi treba viza e sad koja dokumenta mi sve treba za vizu da ne moram da se vracam.hvala unapred na odgovorima.