Jump to content

Featured Replies

Apsolutno treba legalizovati! Zasto?

Da ne duzim, moje misljenje je prilicno slicno ovom:

Zasto trpati novce kriminalcima u dzepove kada se to moze urediti zakonski, ko gde i kako moze uzivati. Da ne spominjem podsticaj turizma. Sto se tice negativnih strana, ima ih... ali svega cega ima u izobilju i dostupno je, vrlo brzo prestaje da bude interesantno.

Sultan Murat IV je za svoje vladavine u 17. veku u Turskoj zabranio kafu i duvan (pod pretnjom zatiranja kuće). Pa, jel mu zabrana opstala posle njega?

Dobro je poznato koje su društvene strukture imale najviše koristi od prohibicije alkohola u SAD 30ih godina prošlog veka.

I ko se sad bogati na trgovini raznih opojnih sredstava i u svetu i kod nas.

A svako "zabranjeno voće" je slatko!

Zato bi to trebalo da je stvar izbora, kao alkohol. Neka mi neko kaže da alkohol nije štetan! Ali u nekim situacijama alkoholisanje je poželjno društveno-socijalno ponašanje (svadbe, proslave...)

Naravno, to ne znači da "nacvrckan" sednem za volan, ali kad nikoga to ne ugrožava, što da ne?

E, isto tako je moguće pravno regulisati korišćenje marihuane, pa po slobodnoj volji: ko hoće - eto mu, ko neće - ne mora! Uz strogo neugrožavanje drugih osoba. I uz korist državi, a ne kriminalcima!

• 1 month later...

Nebi to valjalo... Ako bi to narod poceo da uzima kao sto uzima duvan ili bensedine onda bi svi u gradu bili naduvani... Pa bi se grad vrlo brzo pretvorio u haos...

Nebi to valjalo... Ako bi to narod poceo da uzima kao sto uzima duvan ili bensedine onda bi svi u gradu bili naduvani... Pa bi se grad vrlo brzo pretvorio u haos...

Ti mislis da je opasnije uzimati marihuanu nego bensedine?

Od bensedina mi se samo prispavalo a od trave mi nije bilo dobro celi dan. Imao sam halucinacije... nie dobar ni bensedin i njega bi trebalo zabraniti ali ako bi mene pitali bensedin bi pre uzeo nego pusio travu.

Zbogom "marihuana turizmu" , 13.09.2009

"Holandija, nezadovoljna u šta se pretvorila njena politika tolerancije prema lakim drogama, namerava da ograniči prodaju kanabisa na lokalnu klijentelu, dok će dve opštine koje se graniče s Belgijom potpuno zabraniti prodaju..."

Ostatak teksta je na izvornom linku www.e-novine.com.

Od bensedina mi se samo prispavalo a od trave mi nije bilo dobro celi dan. Imao sam halucinacije... nie dobar ni bensedin i njega bi trebalo zabraniti ali ako bi mene pitali bensedin bi pre uzeo nego pusio travu.

au...

Da se ja pitam zabranio bih cigarete i alkohol (izuzimajuci vina i piva sa manjim procentom alkohola), a poostio bih kazne za konzumiranje narkotika i uveo bolje sprovodjenje kaznene politike u praksi. A posto bih ja u tomm slucaju bio proglasen za diktatora i na osudi velikog broja gradjana nasao bih kompromisno resenje: povecao bih porez na pomenute prozivode, tako da bih i udesetostrucio cene, a konzumacio ogranicio samo na ona mesta gde se ne ugrozava zdravlje drugih ljudi.

Smatram da bi se legalizacijom marihuane, znacajno omasovio broj onih koji konzumiraju, jer bi bila dostupna, a klinci koji jos nemaju izgradjenu licnost poceli bi duvati na svakom mestu u svrhu dokazivanja pred drugima.

Konzumacijom ovih proizvoda znacajno se smanjuje sposobnost gradjna da skoncentrisano i produktivno obavljaju poslove, time se umanjuje konkurentnost privrede i razvoj drustva, a sa druge strane dobili bi bolestu naciju prouzrokovanu jako stetnim delovanjem duvana i opijata, cime bi bila drzava i drusto osteceni za novac koji bi davali za lecenje obolelih. Desetostrukim povecanjem akciza, omogucilo bi se pravo svakoga da bira kakav zivot zeli, ali bi se tim novcem kasnije placalo njihovo lecenje i drugi poreski obveznici koji nisu konzumenti ne bi snosili troskove.

Glasajte za mene! :)

Uaaaaaaaaaa, Dule diktator. Bice nesto od tebe, vec imas izgradjeni stil:

"Konzumacijom ovih proizvoda znacajno se smanjuje sposobnost gradjna da skoncentrisano i produktivno obavljaju poslove, time se umanjuje konkurentnost privrede i razvoj drustva, a sa druge strane dobili bi bolestu naciju prouzrokovanu jako stetnim delovanjem duvana i opijata, cime bi bila drzava i drusto osteceni za novac koji bi davali za lecenje obolelih. .."

I sreca da je nacija jos uvek zdrava.

Ja sam travu vec legalizovao. :) I nemojte glasati za mene, pridruzite mi se.

Ko ima vremena neka pogleda dokumentarac The Union na istoimenom sajtu. Da se sve to lepo stavi pod zakon, oporezuje, odrede grupe koje mogu da konzumiraju i eto love koliko oćeš. No bre mi smo još uvek stali kod Golfa III, koji je izmišljena tehnologija u nas :-).

Порез, јашта. Али није фора у томе, већ је фора онда спречити црно тржиште тј. шверц. shtrumpf

Kada sam letos razgovarala sa tri Holandjanke koje su unele u Hrvatsku podosta hasa kako ne bi bile bez istog na petodnevnom odmoru, objasnile su mi da je u Holandiji najstroze zabranjeno gajenje marihuane i da onoga koga u tome uhvate samo sto ne zigosu, ali i da se ne zna odakle dolazi marihuana koja se prodaje u dobro poznatim radnicama za tu vrstu robe.

Holandjani pretpostavljaju da je rec o necemu sto bismo mi nazvali drzavni kriminal na visokom nivou, ali navodno niko to ne cacka jer je vecini, barem do skora to odgovarao tzv. "marihuana turizam".

Па ми већ имамо нешто подједнако неморално и огавно, а зове се "београдски сплавови". Поред тога се може легализовати и хероин, друштвена опасност је мања. ;D

Па ми већ имамо нешто подједнако неморално и огавно, а зове се "београдски сплавови". Поред тога се може легализовати и хероин, друштвена опасност је мања. ;D

clap

clap

• 2 months later...