Jump to content

Featured Replies

Posted

Ako imas sve ukupno 400e sta je po vama najbolje opcija?

Samo da nije Ceska, Slovacka, Madjarska, Grcka jer sam ih obisao, a u planu mi je da obidjem sveta  :mah:

Idi na Bliski istok... tamo si sa tim parama bogat, a ima šta da se vidi i radi. Sa 400 evra možeš lepo kopnom do Egipta i nazad, i još da ti pretekne :)

Druga varijanta, Gruzija-Jermenija-Azerbejdžan... treća, Ukrajina-Belorusija-Rusija... zatim, i Rumunija je extra zanimljiva (barem meni)... 400 evra, ihahaj, možeš 'di 'oćeš :)

:yok:

• Author

zju, pa ja sam bogat covek!!!  :dance:

a pod kojim uslovima bih mogao da uradim neku od tih varijanti?

tj, na sta tacno i koliko bih para potrosio?

U tih 400e sam uracunao i dzeparac.. Mada, to nije problem jer sam stedljiv i pametno trosim.

Ja nisam stedljiv i ne trosim pametno a prosle godine sam, doduse auto stopom, bio 28 dana na putu. Bugarska, Istanbul, kajzeri, Kapadokija, Sirija (gde smo cak uzeli i renta car), Jordan, Liban i nazad i potrosio sam oko 400 evra! Zato mislim da je to najbolja solucija. Bliski istok! Ima puno toga da se vidi, cak i Petra, jedno od novih svetskih cuda, da se okupas u mrtvom moru, vidis Istanbul, jedan od najlepsih gradova sveta ... a i za vize ne treba da brines!

Ja sam bila na putu isto tako oko 25 dana i potroshila 300eura... tako da sa Blistokom ne mozesh da pogreshis.

Rusija je malo skupa, Ukrajina i Belorusija su prilicno jeftine tako da su i one opcija. Ja sam za 45 dana u Ukrajini potrosila 400eura a bacala sam pare okolo...

;D

Zavisi kuda ideš... uslovi (koje mi nekako podrazumevamo) su

1) Da ideš uglavnom vozovima (ako već ne stopom) i da menjaš lokalne vozove (umesto da ideš međunarodnim)

2) Da smeštaj pronalaziš preko sajtova couchsurfing i hospitalityclub (ne svuda, al makar u velikim gradovima)

Mada, ako pričamo o Bliskom istoku, ništa od toga ti nije neophodno... ovo ti je varijanta za 200-250 evra za mesec dana :)

Ako imaš do 26 godina, kvalifikuješ se za jeftinu kartu balkan flexipass :)

• Author

Hvala vam puno, retko se nalazi ovako pozitivan forum!  clap Svaka cast.

Mlad sam covek od 19 godina, i najradije bih otisao sam, onako daleko od svih  :roll:

Bliski istok bih uzeo u opticaj, onako, zbog kulture, povoljnosti, SVEGA.

Moze li samo neko da mi objasni kako funkcionisu vize?

Vidim da se spominje period od oko mesec dana, a meni je u planu desetak dana.

Kolike su cene cigareta, hrane, piva?  :pij:

Ja ti preporucujem CEJLON.,imas preko Air Arabie kartu za 280 e iz Istanbula,a trosak do Istanbula moze da te kosta najvise 60 e povratna.Ostalo ti jos 60 e ;),imas hotele od 8 e i to sa doruckom i bazenom a mozes i kod kolonije nasih koje predvodi Ilegalac,primice te valjda kao gosta na par dana ;).Neverujem da za hranu mozes da potrosis vise od te preostale sume,a za sto se cigara tice tamo ti je prava prilika da ih ostavis,joj Srbijo gde ides kad puse od 19 godina :).Uz Cejlon ,za ove pare mozes videti i Indiju,nocenja su tamo od par evra,a karta je ista kao kod Cejlona.

Za Cejlon vizu dobijas na aerodromu i to besplatno,a Indijska kosta oko 35 e i vadi se preko puta muzeja svetskog prvaka ;),hocu reci u ulici LJutice Bogdana. ;)

Druze coAx, ako se odlucis za Cejlon (Sri Lanka) kod nas imas smestaj za DZ! Za kartu do SL vidi na www.airarabia.com

Za pivo ne brini, imamo ratne rezerve za narednih sedam godina  :pivoooo:

Srecno!!

Pozdrav Cejlonu  klanj::

Vidis kakav je lik ilegalac? ;)Imas sansu da jeftino obidjes najlepse ostrvo kugle zemaljske ;)

• Author

Zahvaljujem na mogucem gostoprimstvu ^^  klanj::

ALI, odluka je pala zbog sleda okolnosti!!

Trik je u tome sto nece biti 400e u pitanju, vec 200e koje cu morati da izrintam preko fizikalisanja  :maddd:

Pa eto, za leto, sa ortakom krecem, prvi put, stopom za Tursku!  ::arabia:

ALI, opet ALI, ako me Bog pogleda, mozda i dodjem, nikad se ne zna.

Vi tamo sada zivite, ili sta? :)

I da, kakve su zenske u Turskoj? :D U planu mi je da probam zenski rod sveta za zivota rrr  :banana:

Mi smo se stacionirali u SL. Ostajemo ovde do 2371 godine......

Ako jednog dana doplivas do SL javi se, tu smo.

:mah: