Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svim Serbian Travelersima, odlican sajt i forum.  :spot:

Nego, planiram za leto putovanje u Lisabon i ostatak Portugala, koliko stignem. Isao bih vozom do Milana, a odatle easyjetom do Lisabona (pocetkom i sredinom jula povratna je neverovatnih 68 eura). Ima jos nekoliko aerodroma u Evropi sa low cost letovima do tamo, ali ovo je ubedljivo najjeftinija varijanta. U Lisabonu bih ostao 7 dana i jos npr. toliko za ostatak Portugala: jug (Faro, Albufeira), centar (Evora, Coimbra) i sever (Porto, Guimaraes, Braga). Portugal sam planirao da obidjem vozom, ali citajuci forum, sada mi ni autostop ne deluje kao tako losa ideja.  ;)

Sada, dobro mi doslo par saveta od ljudi koji su vec bili u Lisabonu (Portugalu), a idealno od onih koji su neko duze vreme proveli tamo. Ali ne mislim na savete koje mogu uvek iskopati na netu ili u bilo kom tourist guide-u, nego nesto manje poznato a sto je must-see, must-taste, must-try... Takodje i neke kul gradice po Portugalu koji su dobri da se posete usput za jedno popodne npr. Hvala unapred svima na odgovorima. :)

BTW Planirao sam da idem solo, ali ako jos nekom ovo zvuci kao dobar trip, moze da se javi pa da iskombinujemo nesto.

Pozz

Cao,

Samo da se prijavim kao neko ko moze da ti pomogne jer sam proveo nekoliko meseci u Portugalu i vratio se pre 3 meseca. Trenutno nemam vremena da ti napisem jedan detaljniji opis, ali obecavam da cu to uraditi cim budem uhvatio malo vremena.

Pozzzz

Na tih 68€ treba da dodas jos 15€. Easyjet je poceo da naplacuje taksu za prtljag koja je u pocetku bila 4,50€ a sada je 7,50€ po letu.

kul gradice po Portugalu koji su dobri da se posete usput za jedno popodne npr.

Najkul gradic u Portugalu je AVEIRO, blizu porta... gradic na kanalima, reci i okeanu :)