Jump to content

Featured Replies

Posted

Drugari, ima li šta novog za Azerbejdžan?! Planiram u Oktobru... pa treba li viza (pre nije trebala) ili ne?! Zahvaljujem  klanj::

Ja sam se raspitivao pre dvadesetak dana u njihovoj ambasadi u Ankari. Mislim, telefonom. I, ljubazni lik mi je rekao da je viza potrebna, da kosta 50 USD i da ne treba nikakvo pozivno pismo ili rezervacija smestaja. Izneo mi je i jos jedan interesantan detalj. Ako im u ambasadu donesem pismo preporuke od naseg konzula iz Ankare, viza se dobija besplatno!!!

Nisam dalje proveravao, ali mi se nekako neodoljivo namece da i to pismo preporuke kosta slucajno 50 USD zvizhd.

Sve u svemu, to je ono cime ja raspolazem od informacija, pa ako moze da ti bude od koristi, drago mi je.

Treba,i tu nesme biti zabune oko toga jel treba il netreba,dezinformacija je stigla od meni dragog casopisa Travel,kad je neki lik spomenuo da netreba viza za nase drzavljane.Vizu mozes dobiti na aerodromu po ceni od 40 s popunices formular i da ce ti za nas jeftinu vizu ,jer za Amere i Engleze je 100 dolara.Vizu mozes uzeti i u Gruziji tj Tbilisiju,po istoj ceni za jedan dan,al moras doci pre podne ,nikako posle podne ako mislis uzeti za jedan dan.Velika je guzva ,i ako ti se desi da zakasnis a treba sto pre da odes ,onda ti je alternativa avion za 80 s u jednom pravcu.Mi smo zurili na tekmu pa smo avionom otisli jer smo dosli posle podne sto je vreme kad dele vize koje su podnete u prepodnevnim casovima.Imas marsutke iz Tbilisija ka Baku,mislim da se putuje oko 8 sati a cena je oko 30 s.Ambasada se nalazi u glavnoj setackoj zoni ,tj bulevaru al zaboravio sam joj ime,tu je bezbroj agencija ,banaka,skola.

• Author

Netjem moci preko Turske i ostalih ex soviet republika, jer imam low cost let iz Rige za Baku.. Da ne ispadnem ko u filmu 'Terminal' sa pasošem zemlje koja ne postoji (ko zna kad će novi...).. Znaci 40$ tj oko 20 i nešto E i slikice... Pa dobro, nije toliko loše, ionako smo navikli da plaćamo te vize.. HVALA  :mah:

Odlicno znaju odakle dolazimo,znaci na aerodromu dobijas vizu po ceni od 40 s,popunjavas formular i jednu sliku dajes.Pazi da ti nenaplate vise,za nas je ta cena,pitace te gde ces spavati,i gledace dal imas u pasosu Jermensku vizu,nevole kad je vide al mi smo im objasnili da pratimo nasu reprezentaciju.Ima dosta nasih fudbalera koji igraju tamo,pa znaju kakav pasos nepostojuce zemlje imamo.

• 4 months later...
  • Author

Malo pitanjce... Jali je viza Azerbejdžanaca jedan ulazak ili više? Tj, ako skoknem do neke susedne republike, hoćem li moći da se vratim sa istom vizom, ili moram da iskeširam još koju svoticu $$$$?!

Sad si me pitanjem natero da pogledam u najruzniju vizu ovog sveta i videh da sam dobio na 7 dana a pola rublika na vizi je prazno tj crta samo ;).Znaci pise samo datum ulaska,kolko dana ostajem i potpis sluzbenika.

Nije mi sasvim jasno, koliko zapravo traje viza koja se dobija na aerodromu u Bakuu i moze li se produziti?

• 8 months later...

Imam jako loše vesti u vezi dobijanja vize za Azerbejdžan. Pre nekih mesec dana, tačnije 6. aprila su naprasno odlučili da pooštre viznu politiku, tako da je sada neophodno pozivno pismo za azerbejdžansku vizu. To pozivno pismo, poznato kao LOI može vam srediti neka od ovlašćenih azerbejdžanskih turističkih agencija po ceni od 75$. Slično kao i za iransku vizu.

Cena je tako visoka jer sada usluga slanja pozivnog pisma uključuje i slanje dopisa Ministarstvu spoljnih poslova Azerbejdžana, nakon čega se zahtev šalje ambasadi u kojoj ćete aplicirati za vizu a koja košta u najboljem slučaju još toliko, a mislim da je za nas i nešto više.

Mi smo tu još i dobro prošli što se cene tiče s obzirom da će ta usluga sirote Azijate i Afrikance koštati neuporedivo više: "For citizens of China, India, Indonesia, Malaysia and Philippines – $350 USD ; For citizens of Bangladesh and Pakistan – $650 USD ; For citizens of most African countries visa support is $1000 USD"  :bang:

Izgleda da je najbolje ići preko agencije www.azerbaijan24.com, koja na žalost prihvata samo klasični baknarski transfer ili Paypal koji mi valjda ne možemo da koristimo tako da ću ja aplicirati preko Stantours-a, koji isto naplačuje 75$ za LOI.

Jeste preskupo i mislim da Azerbejdžan ne vredi tolikog cimanja, ali baš sam se zainatio.

650$, 1000$ sta je to bre pozlacena ploca ili nesto.

Azere pritisli Rusi, Nabuko projekat propada pa sada resili da se obogate preko viza.

Kako dobiti azersku vizu za neke male pare?

Treba da se bude u Moskvi a onda se proseta malo po onim pijacama gde su Azeri glavni prodavci.

Kazes bilo kome tamo da ti treba viza za Azerbejdzan i neko ce vec da ti sredi pozivno licno ili eventualno preko nekog svog tamo u otadzbini. Imaju i formulare i pecate i sve sto treba, 10$ dolara je tipicna cena usluge ili da nesto pazaris kod toga ko ti sredjuje pozivno pismo. U ambasadi nema problema sve je to uhodana ekipa, diplomatska mafija, itd.

Iskreno receno zabrinuo bih se da se radi o Indiji, Siriji, Turskoj a za Azerbejdzan me boli uvo. Pa sta su to oni umislili molim te.... ni USA viza te ne dodje toliko para...  :yok:

Viza kosta 40-150$ dolara u ambasadi a ovaj visa support bas deru.

Verovatno taj biznis neko iz porodice Alijev. Otac bio predsednik, sada je sin predsednik a verovatno se tu ubacio i neki rodjak da i on uzme neku kintu. :)

Ja sam planirao letos da odem do Azerbejdzana i bas sam aktivirao drustvo u Turskoj da mi nadju nekog Azera da mi sredi pozivno.

Ja sam na njihovom MFA sajtu nasao da izdaju vize sledeceg tipa:

- singl do 15 dana (aerodromska varijanta)

- singl do 90 dana

- double do 90 dana

- multi na godinu dana.

Na zalost ne pise nista o cenama.

Inace, na njihovom MFA sajtu se moze naci i link licnih sajtova predsednika i prve dame Azerbejdzana... Imaju lepu cerku, nema sta. :D

• 1 year later...

Samo da obavestim zainteresovane da se viza za Azerbejdzan dobija na aerodromu bez ikakvih problema uz popunjen formular, dve fotografije i 40 dolara. Nema nikakvog ispitivanja i dobija se na mesec dana! :D Sinoc izvadjena! Interesantno je da ti prvo lupe pecat za ulazak u zemlju, pa tek onda stajes u red za vizu, sto znaci da nikog ne odbijaju...

• 2 months later...

Ne znam sta je razlog za ovo:

Visa restrictions in place when travelling to Baku, Azerbaijan

We would like to apologise to our customers because with immediate effect (affecting travel from 15 October 2010 and beyond), the Azerbaijan authorities have suspended the Visa On Arrival facilities at Baku airport.

All customers, with the exception of citizens of CIS countries and Turkey, will require a pre-issued visa when travelling to Baku, Azerbaijan, unless an official invitation by governmental authorities was issued beforehand.

Tickets issued to Baku on or before 15 October 2010 can be rebooked free of charge for travel before 31 December 2010, otherwise normal fare restrictions apply.

Unfortunately, customers not in possession of a pre-issued visa will not be permitted to travel. For this reason, the airport kiosk and online check-in facilities have been temporarily suspended for the London to Baku services.

• 4 weeks later...

Danas sam bio u ambasadi Azerbejdzana i evo najnovijih informacija: ambasada se nalazi na adresi Mali Radojica 20, a uskoro se sele na novu adresu Pere Velimirovica 25. Viza je ranije mogla da se nabavi direktno na aerodromu u Baku, a sada mora da se izvadi u ambasadi. Sve sto je potrebno je novac (oko 65 EUR), 2 slike, pasos i popunjena aplikacija...

Jeee, lepa vest clap.gif' alt=':clap:'>

Bila bi jos lepsa da nema cekanja i da cena nije €65 umesto $40.

Aerodromska viza ukinuta zbog parlamentarnih izbora koji su bili valjda 7. novembra.

Alijev izjavio da postoji mogucnost "ulaska stranih elemenata sa ciljem destabilizacije zemlje" :)

Mozda ce ponovo davati vize na aerodromu. Cene viza i vreme boravka evo sta su mi odgovorili iz MIP-a

Azerbejdzana krajem oktobra:

Transit single entry (up to 3 days) - $20 US dollars

Transit double entry (up to 3 days) - $40 US dollars

Single entry (up to 90 days) - $131 US dollars

Double entry (up to 90 days) - $131 US dollars

Multiple entry (up to 1 year) - $250 US dollars

Mrzelo me da prevodim svi znate sta znaci.

Takodje su mi napisali i sledece:

- vreme izdavanje vize 10 dana

- svi stranci koji borave duze od 30 dana moraju da registruju pasos kod zvanicnih vlasti

- ambasada zadrzava pravo izmene cene vize i vremena izdavanja :?