Jump to content

Featured Replies

Posted

Koliko kosta viza za Jordan na granici? Da li neko zna kolika su davanja za papire (osiguranje, takse) za vozilo u Siriji i Jordanu? Cuo sam pricu da kad ulazis iz Jordana u Siriju ponovo placas osiguranje za vozilo i to debelo. Ima li neko ove info? Koju valutu je pozeljno da ponesem, da li je svejedno EUR ili $!

Vizu za Jordan smo kupili na granici i ako se dobro secam platili smo je 11 evra! Mi smo isli BUSom pa ne znam kolike su taxe za auto ali je tacno da se pri izlasku placa dodatna taxa i ona iznosi 5 evra! PS: Ne mogu da se setim da li su u pitanju evri ili jordanski dolari/lire sta li su vec ali eto ... to su ti okvirne cene. Mislim da je bolje da na bliski istok ides sa $!

Kada ulazis u Siriju treba da platis negde oko 70 evra. Za Jordan je manje. Viza je oko 10 evra, i imas osiguranje za vozilo koje se kupuje na osnovu toga koliko dana hoces da ostanes. 3 dana su oko 10 evra. Ostao sa malo duze u Joranu pa su mi na granici naplatili kaznu. za svaki dan koji sam duze ostao sam platio 5 evra. Velika neugodnost je ponovno placanje raznih taksi kada se vracas kroz Siriju. To negde oko 50 evra. Nije uopste malo para, medjutim kada sve izracunas, niske cene benzina, ne placanje za autoputeve, jeftine hostele i hranu, ispadne ti kao da si bio u Turskoj...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Da li se pri izlasku iz Jordana još uvek plaća izlazna taksa? Stigla nam je informacija preko formulara za izmene podataka o vizama, da se ova taksa ne plaća... meni to zvuči malo verovatno, al možda se plaća samo u slučaju kopnenog izlaska iz zemlje? Ima li neko neku informaciju?

• 3 years later...

Tačno pre tri godine, sada pogledah u stari pasoš, platismo po 5JD za izlaz iz Jordana. Dobiješ zalepljenu markicu crveno uokvirenu fotku Petre.

• 2 weeks later...

Ljudi, da li neko ima informaciju o Jordanskoj tranzitnoj vizi? Mislim, neku najsvežiju info.

Meni je trenutno tu drugarica iz Zagreba. Ona je boravila 10 dana u Jordanu i platila 20 evra ulaznu i 8 evra izlaznu vizu. Ja bih samo protrčao kroz Jordan i otišao na Izrael. Znam da je ranije bila priča da možete dobiti besplatnu tranzitnu vizu ako ih pitate/zamolite i morate napustiti zemlju u 2-3 dana, tako nešto...

Pomoć? Hvala.

PS Na odeljku vize na sajtu su dosta konfuzno date zadnje informacije o vizama, te plaćaju se,te ne plaćaju se...

znaci, udjes, izadjes, 28 eur. pisite ako neko nesto zna za tranzitnu, ako budem samo prolazila, isplativije je. al deru jordanci. tales, kad ides?

Kako 28? Udjes 10JD izadjes 5JD?

Bilo je nesko kao ides u Akabu i ne platis 10JD i izadjes iz Akabe ka Izraelu ili Egiptu i ne platis 5JD.

Kako 28? Udjes 10JD izadjes 5JD?

Bilo je nesko kao ides u Akabu i ne platis 10JD i izadjes iz Akabe ka Izraelu ili Egiptu i ne platis 5JD.

Koliko sam ja shvatio, moras da udjes u Jordan kod Akabe da bi izbegao placanje tih 10JD. Ili ne moras, ali ako izadjes na nekom drugom prelazu, onda ti naplate i ulaznu i izlaznu vizu?

Ja bih samo protrčao kroz Jordan i otišao na Izrael. Znam da je ranije bila priča da možete dobiti besplatnu tranzitnu vizu ako ih pitate/zamolite i morate napustiti zemlju u 2-3 dana, tako nešto...

znaci, udjes, izadjes, 28 eur. pisite ako neko nesto zna za tranzitnu, ako budem samo prolazila, isplativije je. al deru jordanci. tales, kad ides?

Jos jedan ovde koji bi da protrci kroz Jordan :D Pocetkom septembra, najverovatnije sletanje u Amman 6. ili 7. popodne i izlazak kod Akabe 2-3 dana kasnije.

Liban-Jordan-Izrael

Nataša, ja idem zapravo na sever Turske, posle u Gruziju i Jermeniju, pa u Mesopotamiju (jug Turske oko Dijarbakira), pa sam tek na kraju kontao da uđem u Siriju pošto nam ne trebaju vize (tj. besplatne su za građane Srbije), prođem odmah kroz nju, prođem kroz Jordan i odem do Izraela na 2 nedelje. Start putovanja je oko 15.avgusta, u Izraelu bih valjda bio oko 15.septembra.

Ako neko zna sveže informacije, neka baci ovde. Jordan postaje nepoznanica sa tim.

Inače - ulazak naravno preko Dere, iz Sirije, nikakva veza sa Egiptom.

Meni je moj pobra pričao (išli su prošle godine u Jordan pa zna nešto o tome) da su mogli da izbegnu plaćanje jordanske vize za 2-3 dana... kad ga nađem i ispitam proslediću šta znam.

Što bi, upravo mi je gošća tu koja je bila tamo 20 dana, kaže da nije tako kao što pričaju.

Dobro, ima malo pucnjave ponegde, malo mrtvih, ali ništa na šta se mi Srbi zadnjih 1500 godina nismo privikli!  ;)

http://www.visitjordan.com/visitjordan_cms/GeneralInformation/EntryintoJordan/tabid/61/Default.aspx

Ajde da prodiskutujemo kako vi shvatate ovo što pišu Jordanci?

Tj. zadnji pasus.

Ako sam dobro skontao, na granici (sirijsko-jordanskoj) im kažeš kako ideš u Akabu, oni ti ne naplate vizu, ti dođeš dole, prijaviš se i šta onda, možeš na Alenby bridge da pređeš lepo u Izrael i vratiš se nazad kao free entrance, samo platiš izlaznu taksu od 8 evra kad ideš nazad u Siriju?

Ili to znači da možeš sa tom besplatnom akabskom vizom ići samo po Jordanu?

Meni je moj pobra pričao (išli su prošle godine u Jordan pa zna nešto o tome) da su mogli da izbegnu plaćanje jordanske vize za 2-3 dana... kad ga nađem i ispitam proslediću šta znam.

Evo, da ti pobra i odgovori  ;)

Ja sam nažalost za ovo saznao tek kada sam se vratio iz tih krajeva. Kako je Akaba neka specijalna, povlašćena trgovinska zona, za njih postoji i neka takva posebna ASEZ viza. funkcioniše tako što na granici tražiš tu Aseza vizu i ona je kao besplatna (ni takse se ne plaćaju), ali je zonfa u tome što valjda u roku od 48h treba da se prijaviš policiji u Akabi i posle toga imaš vizu za mesec dana u Jordanu.

Kucaj u searsh ovde na forumu ASEZ ili ASEZA, ima nekih postova koji opisuju iskstva putnika.

A ima i nešto na ovom linku http://www.visitjordan.com/visitjordan_cms/GeneralInformation/EntryintoJordan/tabid/61/Default.aspx

Pozdravi mi Sirijce i Bašara  :)

http://www.visitjordan.com/visitjordan_cms/GeneralInformation/EntryintoJordan/tabid/61/Default.aspx

Ajde da prodiskutujemo kako vi shvatate ovo što pišu Jordanci?

Tj. zadnji pasus.

Ako sam dobro skontao, na granici (sirijsko-jordanskoj) im kažeš kako ideš u Akabu, oni ti ne naplate vizu, ti dođeš dole, prijaviš se i šta onda, možeš na Alenby bridge da pređeš lepo u Izrael i vratiš se nazad kao free entrance, samo platiš izlaznu taksu od 8 evra kad ideš nazad u Siriju?

Ili to znači da možeš sa tom besplatnom akabskom vizom ići samo po Jordanu?

Po onom linku gore ispada tako - ono sto sam ja procitao o naplati ulazne vize pri izlasku iz Jordana izgleda vazi samo ako se nisi registrovao u Akabi u tih prvih 48h.

A ako planiras, kao ja, da izadjes iz Jordana u ASEZ zoni, onda nema ni izlazne takse.

Sto je cinjenica koja me raduje, pogotovo kad svaki put otvorim neki link sa Petrom  :x

Čekaj, a kako bi onda bilo u mom slučaju?

Ja odem u Akabu, uzmem taj ASEZ, da li onda mogu da pređem u Izrael kod Alenbija bez problema, onda se bez problema vratim u Jordan i izađem sa samo 8 JD plaćene izlazne takse?

Da li sam to dobro razumeo?

U teoriji da, jer Jordanci ne naplacuju izlaznu taksu na tom prelazu jer racunaju da ne izlazis iz Jordana.

E sad, da li tako radi i u praksi, treba naci necije iskustvo.

Da li je neko video info gde je ta viza kancelarija u ASEZ zoni i kada radi?

Nije iskustvo sa terena, ali sam planirajuci put na netu nasla sledece:

Note that many taxi drivers in Aqaba are completely unfamiliar with the term "ASEZA". Ask them to drive you to the "Acleem" office, this meaning something like "Regional Authority".

http://www.jordanjubilee.com/genjord/hardfact.htm

The ASEZA offices incidentally are a little way out of town on the road leading to Amman and the airport. I should be hard put to it to give an exact address, ask a taxi for the "acleem" offices, few of them seem to know the abbreviation ASEZA. It's a little bit further up from the Arab Bridge Maritime offices and very close to the Safeway Supermarket, but on the main road beside a roundabout. If you need your visa registered for a stay of more than 3 months you can have it done here if you are in Aqaba. I warn you, that at the moment, you still need a bloodtest to show that you do not have AIDS. The phone number of ASEZA is 03.209.1000 and the visa office extension number is 3515. This is not in the main office building, but just on the other side of the road and is open from 8am to 4pm.

http://www.jordanjubilee.com/visitjor/aqaba.htm

Hvala zainfo, mada ovo mozda mi pokvari stvar :(

is open from 8am to 4pm.

Ali citam dalje na linku:

Passports are not checked at the ASEZ control point leaving the Economic Zone.

pa mozda nece biti mnogo problema.

• 5 months later...

Ja bih isla u jordan avionom (beograd-istanbul, istanbul- aman). interesuje me da li je 100% sigurno da cu dobiti vizu kad sletim u aman? ne idem preko agencije i ne idem kod prijatelja, nego u sopstvenom rezimu. jel treba ista drugo za vizu (neke potvrde ili papiri) osim para?  jel se nekome desilo da su ga odbili tamo? :\

Ja bih isla u jordan avionom (beograd-istanbul, istanbul- aman). interesuje me da li je 100% sigurno da cu dobiti vizu kad sletim u aman? ne idem preko agencije i ne idem kod prijatelja, nego u sopstvenom rezimu. jel treba ista drugo za vizu (neke potvrde ili papiri) osim para?  jel se nekome desilo da su ga odbili tamo? :\

Ja sam u septembru sleteo u Aman iz Bejruta, nisam isao kod prijatelja, ni preko agencije - i dobih vizu bez problema. I nije trebalo nista za vizu osim kinte.

Ja sam u septembru sleteo u Aman iz Bejruta, nisam isao kod prijatelja, ni preko agencije - i dobih vizu bez problema. I nije trebalo nista za vizu osim kinte.

Sad sam zvala ministarstvo spoljnih poslova. Receno mi je (a i pise na sajtu) da jedino za diplomate moze da se vadi viza na granici. Onda su mi rekli da zovem ambasadu jordana u Srbiji pa se ispostavilo da ona ne postoji, pa su mi dali broj ambasade jordana u grckoj posto se to kao radi preko njih. Uzas zivi. Da nisi ti mozda dobio vizu jer si dolazio iz libana? (mozda ako si imao vizu za liban mozes odmah da dobijes i za jordan) Zasto bi ovi u ministarstvu dali pogresnu informaciju? :( Ili mozda su to promenili skoro...

Da nisi ti mozda dobio vizu jer si dolazio iz libana? (mozda ako si imao vizu za liban mozes odmah da dobijes i za jordan)

Vizu za Liban sam isto dobio prilikom sletanja u Bejrut - ne znam, mozda se nesto promenilo :?