Jump to content

Featured Replies

da promene za poslednja 3 meseca? malo verovatno. valjda :\

http://www.mfa.gov.rs/Srpski/konz/prema_RS.pdf

ja sam gledala taj informator jos u junu, ali ne mogu da se setim sta je tad pisalo za jordan. pitala sam ih danas kad su update-ovali informator i naravno ne znaju

https://www.klubputnika.org/vize/22-azija/65-jordan

ovde je dat telefon ambasade jordana u grckoj (i  u ministarstvu su mi dali isti broj i rekli da zovem, za svaki slucaj). "birate nepostojeci broj". sta sad? :\ da odem i molim se bogu da ce da mi daju vizu na aerodromu? nema veze, hvala na informacijama ._.

Ja sam skinuo taj PDF 6. novembra 2011. i 6. februara 2011. i u obe varijante stoji ovo:

ЈОРДАН

www.mfa.gov.jo

Дипломатски и службени пасоши

Потребна виза

Визе се могу добити у ДКП и на граничним прелазима.

Обични пасоши и друге путне исправе

Потребна виза

За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

E sad, moje iskustvo mi kazuje da je viza potrebna, ali da se dobija na granicnom prelazu [aerodromu].

Sad se setih se i gde sam proverio - na sajtu ambasade u Londonu.

Evo ga PDF u kome pise i Srbija na listi zemalja koje mogu da uzmu vizu na aerodromu.

http://www.jordanembassy.org.uk/forms/visaformAAA.pdf

• 1 month later...

Nadam se da nije kasno za info sa terena.

Viza se dobija na granicnom prelazu (aerodrom, luka, ili kopneni prelaz). Kosta oko 10e ili ako trazis ASEZA vizu 0e. Fora kod Aseza vize je da ako je uzmes na bilo kom prelazu osim u Akabi (luka ili kopneni prelaz sa Izraelom ili S.Arabijom) imas 2 radna dana (bez petka i subote) da dodjes u Akabu i da se prijavis u ASEZA ofice.

Sve vize vaze 30 dana. Moze da se produzi za jos 60 dana opet za 0e. Izlazna taksa od 5JOD ili 20JOD se placa ukoliko si u Jordanu proveo duze od 24h. Taksa od 20JOD je na aerodromu i ukljucena je u cenu avio karte (osim ako je charter, onda placas sam), a 5 JOD je na ostalim prelazima. Ako prekoracis vizu kazna 1,5JOD dnevno. 1JOD=1,1e Valjda je sad jasnije. Jos nesto u vezi Jordana, Egipta ili Izraela?

ako trazis ASEZA vizu 0e. Fora kod Aseza vize je da ako je uzmes na bilo kom prelazu osim u Akabi (luka ili kopneni prelaz sa Izraelom ili S.Arabijom) imas 2 radna dana (bez petka i subote) da dodjes u Akabu i da se prijavis u ASEZA ofice.

Meni na aerodromu u Amanu nisu hteli da daju ASEZA vizu jer nisam isao direktno dole nego nekih 20 sati kasnije, isto avionom...

to sa ASEZA van Aqabe ume da bude komplikovano. Arapska birokratija je na nivou nase. Moras da budes uporan i da trazis. I malo da lazes, kazes da ides pravac Aqaba i da znas da je besplatna viza i da nemas nameru da placas nesto sto je besplatno. I mene su hteli da izvacare, ali nisam se dao.  :yok: Posle 45min ipak je moglo.

Inace danas u policiji se lepo ispricah sa sluzbenikom na srpskom. Bio covek mirovnjak u Vukovaru.

Inace danas u policiji se lepo ispricah sa sluzbenikom na srpskom. Bio covek mirovnjak u Vukovaru.

pun jordan "nasih".. i ja ih sretala, od lekara, do poslasticara!!