Jump to content

Featured Replies

Posted

Par kratkih pitanja:

-da li si usao u Liban sa vec izvadjenom vizom u Beogradu, ili si je vadio na granici?

-da li je na samoj granici uopste potrebna viza, ili se ulazi bez nje?

-ako je ipak potrebna, da li kosta famoznih 35 USD, ili je besplatna?

Hvala na odgovorima!!!

Odgovor na ova pitanja dacu 28 ovog meseca kad se vratim.Planiram tamo da izvadim vizu ,na granici.

48 casovna viza je za gradjane Srbije besplatna i dobija se na granicnom prelazu! Govorim iz iskustva! Bili smo tamo prosle godine! Za duzu vizu ... ne znam ... ali mislim da se placa nesto, ali sam gotovo siguran da se i ona moze dobiti na granicnom prelazu! Mi smo imali mali problem pri izlasku iz Libana jer BUS nije hteo da nas ceka na granici, a granicari su nas bas dugo zadrzali jer nam je na pasosima pisalo "SR Jugoslavija" a ne "Srbija"! Eto ...

Viza za Liban za 48 h - besplatna na granici, ko što reče Kika. I ja se sećam da na granici može da se dobije i viza na duže bez ikakvih problema - samo se ne sećam koliko košta, dal 35, dal 50 dolara, nisam upamtio. Al sećam se dobro da je na zidu visio cenovnik :)

• 3 months later...

Ljudovi, salam aleykum, potreban mi je savet od vas: imam sirijsku sa dva ulaska, i ako idem u Liban bice mi tad treci. Cuh da na toj granici ne racunaju kao izlazak iz zemlje. Da li da se upustam u to?? Da li ce me najposle Sirijci pustiti nazad u zemlju?

I jos jedno pitanje: da li se moze kupiti Balkan flexipass u bilo kojem turskom gradu (recimo, Gaziantep), i da li je ista cena kao kod nas?

Nas su pustili nazad u Siriju iako nam je to bio treci ulazak. Prvo su nam rekli da je viza iskoriscena, ali posto smo im odgovorili da smo mislili da se odlazak u Liban ne racuna kao izlazak iz Sirije i da su nam to rekli u ambasadi u Beogradu, pustili su nas da udjemo. Sta ce tebi reci, ne znam... :)

Ljudovi, salam aleykum, potreban mi je savet od vas: imam sirijsku sa dva ulaska, i ako idem u Liban bice mi tad treci. Cuh da na toj granici ne racunaju kao izlazak iz zemlje. Da li da se upustam u to?? Da li ce me najposle Sirijci pustiti nazad u zemlju?

Ja sam išao iz Sirije u Liban i nazad sa vizom sa jednim ulaskom. Ništa mi nisu rekli.... kad razmislim, ja sam izašao iz Sirije, dobio izlazni pečat, al nisam ušao u Liban jer je drugarica koja je putovala sa mnom bila iz Kine, pa je nisu pustili u zemlju. Onda sam se vratio u Siriju, i sutradan ponovo došao - sam - i opet izašao iz Sirije i ušao u Liban... i dva dana kasnije se vratio u Siriju. Eto, viza sa jednim ulaskom, a dva izlaska iz Sirije i povratka u istu.

Odlazak u Liban ne bi trebalo da se računa kao izlazak iz zemlje, ali šta će konkretnim Arapima biti u glavi u konkretnom trenutku, to ni Alah ne zna.... ::crazy:

I jos jedno pitanje: da li se moze kupiti Balkan flexipass u bilo kojem turskom gradu (recimo, Gaziantep), i da li je ista cena kao kod nas?

Znam samo da može da se kupi u Ankari. Kad sam ja kupovao, cena je bila ista. Čak su i karte bile naše, štampane u Subotici :)

• 1 month later...

Do 48 sati je besplatna, za pet dana je 15 dolara, a za mesec dana 35.

• 5 months later...

Jel' zna neko koliko dana se čeka na libansku vizu, ako se vadi u ambasadi u Beogradu?

Hvala.

mozes uvek u amanu vizu za izreal, pa fly back home ;)

salim se..

sto se tice balkan flexi, znam da je u mekedoniji cena bila dupla..

Da li si siguran da se u Amanu moze izvaditi viza za Izrael? Mislim negdje sam citao da je to iskljucivo ambasada za Jordan i njihove drzavljane....

Libansku vizu dobijes za sat vremena ili najkasnije u toku radnog vremena ambasade.

Ali ovo mahom pali za one koji nisu iz BG, slicno kao u sirijskoj ambasadi.

Za one koji su iz BG mogu da kazu "dodji za 2-3 dana".

Naravno u ambasadi gledaju adresu u pasosu pa ako neko privremeno zivi u Bg a u pasosu adresa iz

drugog grada onda se brzo dobije viza.

Inace bitno je da se viza uzme unapred jer sa novim srpskim pasosem tesko da moze da se dobije viza na libanskoj granici.

mozes uvek u amanu vizu za izreal, pa fly back home ;)

salim se..

sto se tice balkan flexi, znam da je u mekedoniji cena bila dupla..

Da li si siguran da se u Amanu moze izvaditi viza za Izrael? Mislim negdje sam citao da je to iskljucivo ambasada za Jordan i njihove drzavljane....

upoznao sam neke backpackere koji su to radili, ne secam se iz kojih zemalja..

inace, ima neki granicni prelaz (jedan od 3, onaj gde ulazis u zapadnu obalu), gde ti jordanci ne lupe izlazni pechat jer smatraju zapadnu obalu delom svoje teriotorije, a od izraelija trazis da ti lupe pechat na papir.. doduse nama treba viza, tako da nista od toga, ali ok je ako se ima neki pasos za koji ne treba (jel bese hrvatima ne treba?!)

Bio sam u Libanu 3 puta do sad, kao vodja puta ragbi liga reprezentacije Srbije...

2003 smo bili 10 dana u Tripoliju i Bejrutu...isli smo autobusom kroz Bugarsku, Tursku i Siriju...za ne poverovati :)

spavali smo na pola puta u Turskoj u Antakiji, tada je trebala viza...kostala je 35 dolara

2004 smo bili ponovo, kada je JAT imao liniju Beograd - Bejrut i ostali smo takodje 10 dana i tada je trebala viza, ali smo je tada dobili gratis...

U oktobru 2008 smo bili poslednji put, u ambasadi Libana u Beogradu su hteli da nam naplate vize 35 dolara po coveku, ali ja sam proverio preko sajta Libanske sluzbe bezbednosti i konataktirao ih i oni su mi rekli da za drzavljane Srbije, tj. ljude koji poseduju pasos SRJ Jugoslavije turisticka viza je gratis...tako je i bilo i usli smo u Liban bez problema i bez viza...i bili smo tamo 4 dana...

Niko u nasoj grupi od 20 sportista nije imao novi crveni pasos...ne znam da li se ta odluka odnosi i na ljude koji poseduju novi pasos...

Sajt Libanske sluzbe bezbednosti, njihova BIA :)

http://www.general-security.gov.lb/English/Entrance+Visas/visa4/

I jos nesto isli smo Alitalijom i doziveli neprijatnosti...tako da tu kompaniju ne korsitimo ni pod razno... :psuje:

Sa novim crvenim pasosem je problem da se dobije viza na granici.

Obrazlozenje je da je novi crveni pasos nepoznat ili tako nesto.

Verovatno zabrljala srpska vlada koja je specimen pasosa poslala samo odredjenom broju zemalja

(EU) a ostalima nisu jer racunaju da tmao niko ne ide. Tu spada i Liban.

Da se podsetimo da za liban TREBA viza. Do sada se dobijala (besplatno) na granici.

Sada je to izgleda problematicno tako da je preporucljivo da se viza uzme unapred u ambasadi.

U ambasadi viza nije besplatna vec kosta (barem je toliko kostala) 35$ za jedan ulazak, 50$ za dva ulaska i

70$ za vise ulazaka.

Rok trajanja vize je 90 dana ali u ambasadi moze da se zahteva sam boravak od 30 dana, 90 dana ili 6 meseci.

Za ovih 6 meseci viza mora da se produzi u Libanu za dodatnih 3 meseca.

Kod popunjavanja formulara u ambasadi mora da se navede adresa boravka u Libanu.

Recimo neki hotel ili slicno. Ne proveravaju, ali traze da se to navede.

• 2 weeks later...

Pretpostavljam da si mislio po nekoM, a ne da saljes pasos po nekoG, pa sam ispravio. Ako je to ispravno po niski dijalekat, izvinjavam se :)

ja sam dobio libansku vizu za bukvalno 15min u ambasadi, tako da ne mislim da je nikakav problem... Nemaju oni uopšte toliko zahteva....

da jesam, plaća se 35 dolara, i važi mesec dana za 1 ulazak.

A jedan moj drug nemac s kojim sam išao je na granici to vadio, i na granici je 15$ za 10, ili 15 dana, tako nekako, ili 35 za mesec, sad sam zaboravio, znam da je jeftinije na granici, al ne vidim zašto bi rizikovao zbog 15, 20 dolara;)

• 1 month later...

Pozdrav drugari, zamolila bih vas za informaciju, prilicno je hitno.

Naime, moj decko i ja planiramo da idemo u bejrut na 4 dana, iz amana, rezervisali vec karte. Problem je sto on ima novi pasos a ja stari, a sad se odnekud pojavljuje informacija da ne moze na granici da se sa crveniom pasosem dobije viza.

Stvar dodatno komplikuje to sto je on u iraku i nema sanse da dodje ovde i izvadi vizu.

Koga da kontaktiram? Da li je moguce na aerodromu ipak dobiti vizu? Da li mozda ici u ministrastvo da salju dopis? Vec me hvata frka..

Hvala unapred

Da li si razmotrila mogucnost da te kao neudatu, do tridesetak godina, nece pustiti u Liban? O tome je pisano na ovom forumu.