Jump to content

Featured Replies

@bee beep : sećaš li se da je svojevremeno trebalo da leti Pegagus na liniji Beograd - Ist Sabiha Gokcen... Ali se zbog nečeg odustalo.. Sećam se da sam video u wikipediji

@ praguc

Za njihove letove do Beograda stvarno ne znam. Nikada nisam ni cuo. Moguce je da se to desavalo u vreme kada nasa drzava nije ratifikovala Sporazum o otvorenom nebu. Turske kompanije su dosta trpele zbog toga.

Germanwings, na primer, je dobio dozvolu posle pretnje nemackih vazduhoplovnih vlasti da ce ukinuti linije Jatu ka Nemackoj. Germanwings je danas u vlasnistvu Lufthanse

Da, te priče se i ja sećam, mada bi ovo stvarno bilo interesantno da se desi, pošto je cimanje da ako ideš za IST iz BEGa slećeš na Ataturk, a onda ideš preko Sabiha Gokcena... Možda i uvedu nešto za BEG, ipak se Pegasus brzo širi.. Stalno vidim da imaju neke nove destinacije u ponudi...

Od kada su krajem 2002. dosli umereni islamisti na vlast turska privreda je veoma ojacala.

Razvijaju brze pruge, a sto se tice low cost-a sad, na primer, mozes da nadjes kartu od Ankare do Damaska za 60 evra preko AnadoluJet-a (low cost Turkish Airlines-a):

http://www.anadolujet.com/aj-EN/index.aspx

Spominju i Teheran, ali necu o tome. Odavno smo otisli u offtopic.

sa sajta Libanske Bezbednosti:

A free one month valid visas are granted at the airport and the frontier offices, renewable up to three months, to the citizens of the following countries who are coming for the purpose tourism:

Andorra – Antigua and Barbuda – Argentina – Armenia – Australia – Austria – Azerbaijan – The Bahamas – Barbados – Belarus – Belgium – Belize – Bhutan – Brazil – Bulgaria – Canada – Chile – China Rep – Czech Republic –  Costa Rica –  Croatia – Cyprus –  Denmark – Dominican Republic – Estonia – Finland – France – Great Britain - Georgia – Germany – Greece – Hong Kong – Hungary – Iceland – Ireland – Italy – Japan – Kazakhstan – Kyrgyzstan  – Latvia – Lithuania – Liechtenstein – Luxembourg – Macedonia – Macau (S A R) – Malaysia – Malta – Mexico – Moldova – Monaco – Montenegro – Netherlands – New Zealand – Norway – Palau – Panama – Peru – Poland – Portugal  – Russia – Romania – Saint Kitts & Nevis – Samoa – San Marino – Serbia– Singapore – Slovakia – Slovenia  – South Korea – Spain – Sweden – Switzerland – Tajikistan – Turkey (exclusively at airport) - Turkmenistan – USA – Ukraine – Uzbekistan –Venezuela –Yugoslavia.

Da li ima neko sveze informacije da li nam naplacuju turisticke vize (30dana) na granici? I ukoliko da, da li ovaj zvanicni dokumet moze nesto da promeni na samoj granici? U ambasadi u Beogradu ona se i dalje naplacuje 35$, uostalom ovo gore pomenuto se i ne odnosi na ambasade.

Koliko znam neko je prosle godine sa foruma placao oko 15 evra vizu za dve nedelje na libanskoj granici. Tranzitna viza od 48 sati je bila besplatna.

Ja sam u februaru platio libansku vizu na granici. Izdaju ti tranzitnu vizu na 15 dana (1 ulazak) i košta 25 000 njihovih funti što nije ni 15 evra.

• 5 months later...

Pegasus pocinje sa letovima za Bejrut iz Istanbula po ceni karte od 100 $ od 1. septembra 2010.

Takse su ukljucene.

http://www.flypgs.com/en/about-pegasus/news/266/pegasus-launches-flights-to-beirut.aspx

To je, mozda, i najjeftiniji nacin da devojka udje u Liban s obzirom na njihov vizni rezim.

Isla bih na prolece sa drugaricom iz Istanbula do Bejruta, ali bi posle isle kopnenim putem do Damaska; da li bismo mogle imati neki problem?

Pitala sam to zato sto sam citala da Libanci prave problem tj. nece da izdaju vizu neudatim zenama odredjenih godina.

Hocu, hvala! Neki okvirni plani bi bio sledeci: Bejrut i Biblos, zatim Damask, pa Aman i Petra, i povratak preko Sirije i Turske. Naravno, trebace nam i viza za Siriju sa dva ulaska, pitanje je da li cemo je dobiti.

• Author

U Libanu nemoj nikako da propustis Balbek. Takodje, interesantan je i Tripoli, "najarapskiji" grad. Inace, malo ljudi je spominjalo Anjar kao destinaciju za posetu. Meni se vise dojmio od Biblosa a i redak je primer omajadske arhitekture na tlu danasnjeg Libana. I, sve moze lako i brzo da se obidje posto su razdaljine prilicno kratke a povezanost izmedju mesta dobra. Npr. ako odlucite da idete iz Bejruta do Biblosa, najjevtiniji nacin je da iz samog grada uhvatite redovnu minibus liniju i u Biblosu ste za 25 minuta, maksimalno pola sata. 

To bi zaista bilo lepo, ali problem je u tome sto imamo ukupno 13 dana tako da ne znam ni da li je ovo sto sam navela izvodljivo ili da ipak uzmemo povratne karte Istanbul-Bejrut... S tim u vezi, viza koja se dobija na aerodromu vazi mesec dana, ne znam da li podrazumeva vise ulazaka, jer svakako bih htela da posetim i Damask, Aman i Petru?

Mislim da se dobija sa 1 ulaskom, a realno mogla bi da pitaš u ambasadi u Beogradu... Ja sam bio tamo i vizu sam dobio za 15 minuta... Možda mogu da ti pomognu ;) Veoma su fini ;) (samo ako nisi "umetnica" xaxa)

Evo, kontaktirala sam ih danas. Ta free viza koja se dobija na aerodromu podrazumeva jedan ulazak. Najcesce je besplatna, ali mi rekose i da mogu nekad naplatiti tih 35 dolara.  :roll: A sto se tice neudatih zena, kazu da su i oni culi da postoje takve price, ali da su neistinite, smatraju da su ti ljudi imali neki drugi problem pa nisu mogli da udju u zemlju. Da, rekose i da treba imati kod sebe rezervaciju hotela.

Možeš imati problem. Ja sam imao uplaćen aranžman sa devojkom preko agencije i na aerodromu u Bejrutu nisu hteli da je puste jer nismo u braku a oni imaju kako mi je objašnjeno kasnije strah od ulaska prostitutki sa istoka Evrope. Za nas je morao da urgira predstavnik agencije i nije bilo nimalo naivno. Istina to je bilo pre nekoliko godina a sada kakva je situacija ne znam.

Libanska viza se dobija na granici i free je. Sirijsku chesh isto dobiti na granici i free je. Ja sam 2 puta ushao u Siriju. Jedini problem je izlazna sirijska koju chesh 2 puta platiti.