Jump to content

Featured Replies

Jedan kaže da može a drugi me naziva budalom godine...

Hvala na lepim rečima.

Inače lično sam putovao u Kinu pre jedno 7-8 godina sa dve single entry vize izdate u istoj ambasadi (doduše, bila je njihova greška što mi nisu odmah izdali na dva ulaska, ali svejedno niti sam izašao u New York Times-u niti sam imao ikakvih problema na granici)

Jedan kaže da može a drugi me naziva budalom godine...

Hvala na lepim rečima.

Inače lično sam putovao u Kinu pre jedno 7-8 godina sa dve single entry vize izdate u istoj ambasadi (doduše, bila je njihova greška što mi nisu odmah izdali na dva ulaska, ali svejedno niti sam izašao u New York Times-u niti sam imao ikakvih problema na granici)

izvini, nisam mislio nista uvredjivo, samo sam hteo malo da se nasalim...

al to sto si pitao, svakako da ne moze..pa ne bi pricali o tome kakve probleme imamo sa malezanima, kad bi to moglo...

ni noskich nije napisao da to moze, samo je malo nejasno napisao..da mora vise zasebnih viza, jer ne moze multi..al svakako nije mislio da se to vadi u istoj amasadi, u isto vreme  :)...

uostalom, okreni lepo telefon, imaju ambasadu u bgu, i javljaju se uredno na njega, pa pitaj ako ne verujes  :LOLLL:

• 3 months later...

Planiram da obavim strucno usavrsavanje u Maleziji u trajanju od nekoliko meseci...Hm...da li je to uopste izvodljivo za gradjane Srbije?

Pitam, mislim da sam negde na forumu procitao da gradjani Srbije mogu samo turisticki da borave u Maleziji do 30 dana, a da su duzi boravak i rad u Maleziji zabranjeni.

Pitam, mislim da sam negde na forumu procitao da gradjani Srbije mogu samo turisticki da borave u Maleziji do 30 dana, a da su duzi boravak i rad u Maleziji zabranjeni.

Nije bilo kakav duzi boravak zabranjen, vec koliko sam cuo drzavljani Srbije ne mogu da ucestvuju u nekom imigracionom programu Malaysia second home koji je prevashodno zamisljen za zapadne penzionere. Tebe to sa studentskom vizom ne bi kacilo, mada verujem da bi ti trazili sve i svasta da bi ti izdali vizu.

• 2 months later...

Ja sam u Kuala Lumpuru prosao preko tranzita, mada nisam imao chekirani prtljag, a da naglasim da je razlika izmedju letova bila 10-12 sati, doshao oko 22 casa uveche, poleo sutra oko 9. Imaju oni prolaz samo shto maksimalno zezaju sa tim. U trenutku kada sam doshao prolaz nije radio - to jeste zatvorio se 2 sata ranije, i tu treba koliko se secham neki pecat i air asia osoblje te sprovodi. Uglavnom cekao sam na entry delu sa drugima koji su imali problema sa vizama do ujutru, i nakon molbe nekako su me sproveli do tranzitnog dela.

E sad kako sam ushao u avio je veche pitanje, jer sam leteo Tiger -om rekao sam da imam tranzit i pokazao kartu, pa su me pustili. Mislim da kod tranzicionih letova air asije ovo je manji problem ako recimo sletih oko 12 i poletish do 8 uveche

Imao si srece onda.

Evo, ja imam da ispricam nesto jako NEGATIVNO u vezi sa malezijskom vizom, aerodromom u KL & malezanskom ambasadom u Beogradu.  :cryy:

Putovao sam i ranije u Maleziju i regularno vadio vizu za to. Medjutim, ovog puta je samo trebalo da tranzitiram kroz KLCC aerodrom, ne menjajuci terminal. Let je bio sa Balija, potom 4 sata presedanja u KL i onda sa istog terminala natrag u Kinu.

Dok sam zavrsavao indonezansku vizu u Beogradu, pozvao sam telefonom malezansku ambasadu. Bili su jako ljubazni. Pitao sam ih da li istog dana mogu da mi zavrse tranzitnu vizu, a sluzbenica je odgovorila da mi uopste i NE TREBA malezanska tranzit viza, jer su mi letovi sa istog terminala. Rekoh OK i krenuh na put. Dok sam bio u Indoneziji, postojao je u meni neki crv sumnje da cu mozda imati probleme s tim, ali sam na ovom forumu procitao nekoliko iskustava nasih putnika da te obezbedjenje na aerodromu u KL "sprovede" do sledeceg leta.

Kad smo stigli na check-in aerodroma u Denpasaru, Bali ... sluzbenica Air Asia nije htela da nas pusti da se ukrcamo u avion! Raspravljali smo se, molili - nista! Razovarali smo i sa sheficom Air Asia u Denpasaru - bila je veoma odsecna i neljubazna. Srbima treba viza i tacka! Pozvali su telefonom aerodrom u KL da pitaju da li da naprave presedan ... na kraju mene i suprugu NISU pustili u avion, tako da smo izgubili dva povezana leta !!!

Sto je najgore, to cimanje nista i niko ne moze da nadoknadi ... a da ne govorim da smo sutra dan morali biti na poslu, pa smo morali da puknemo puno para za let istog dana do Hong Kong-a ...   :bang: :bang: :bang:

Nakon toga, pisao sam zalbu Air Asia-i, ali niko do dana danasnjeg nije na to odgovorio.

Naravoucenije: ne verujte ambasadi u svojoj zemlji  :maddd: ... ako imate srece, stici cete bez vize u KL, ako nemate - nece vas ni primiti na let.  :maddd:

Vec je vise puta ponovljeno na ovoj temi: ko ima bilo kakav drugi pasos osim srpskog neka ga koristi bez razmisljanja za tranzit ili ulaz u Maleziju. Za njih je srpski pasos apsolutno najcrnji odmah posle izraelskog. Izraelski pasos ne priznaju, srpski priznaju, ali im je drugi na crnoj listi.

Ko ima samo srpski pasos, a nije mu Malezija krajnja destinacija bolje neka je zaobidje i ide preko Singapura za koji nam nikada nisu trebale vize.

I jos jedna velika pouka: bolje na putovanjima ne gledati da se ustedi svaki dinar jer ta usteda moze mnogo vise da kosta (viza, zdravstveno osiguranje, prevoz, smestaj...). Naravno ne treba se razbacivati, ali kad se gleda i sitnina onda moze covek vise da izgubi. Njihova viza je cini mi se nesto oko 10 dolara.

Nije tvoja greska, pogresno su ti rekli, ali eto kako je usteda od 10 dolara dovela do gubitka mnogo vece sume.

Pitao sam ih da li istog dana mogu da mi zavrse tranzitnu vizu, a sluzbenica je odgovorila da mi uopste i NE TREBA malezanska tranzit viza, jer su mi letovi sa istog terminala.

Kad smo stigli na check-in aerodroma u Denpasaru, Bali ... sluzbenica Air Asia nije htela da nas pusti da se ukrcamo u avion! Raspravljali smo se, molili - nista! Razovarali smo i sa sheficom Air Asia u Denpasaru - bila je veoma odsecna i neljubazna. Srbima treba viza i tacka! Pozvali su telefonom aerodrom u KL da pitaju da li da naprave presedan ... na kraju mene i suprugu NISU pustili u avion, tako da smo izgubili dva povezana leta !!!

U jednoj od mojih kombinacija bila je neka opcija da letim sa presedanjem Air Asiom. Pošto imam problem s praznim stranicama u pasošu, pisala sam im i pitala da li mi treba viza za tu zemlju jer je presedanje samo 3 sata i sa istog je terminala, ista kompanija, sve. Odgovorili su mi da za sve letove preko Air Asie mora da se ima viza zemlje u kojoj se preseda, bez obzira na dužinu čekanja i terminal. Mislim da sam tu info negde i napisala na forumu i zaista mi je žao što nisi to video a ni ja nisam znala za tvoje putovanje, tj. da ideš Air Asiom i da nemaš vizu inače bih ti prenela ovu info.

A koliko sam shvatila, tranzitne vize zavise mnogo više od aviokmpanije nego od viznih pravila neke zemlje. U mom slučaju isto su mi bil rekli za tu zemlju (ne sećam se koju) da mi za tako kratko zadržavanje na aerodromu ne treba viza. ALi sam za svaki slučaj pitala na ovom forumu jer isam smela da dozvolim da mi neplaniran viza zauzme još jednu. I neko mi je savetovao da proverim sa aviokompanijom jer je to jedino sigurno. Ispostavilo se da je to najbitnije a i tvoj primer to potvrđuje.

Da i potsetim na jedan svoj post.

Leteo sam Air Asiom iz Kuala Lumpura za Colombo i osoblje AA nije htelo da me pusti u avion dok im nisam poazao kartu od Colomba do Istanbula. (Sreća da sam je imao otštanpanu jer je sledeći let bio tek za mesec dana).

• 3 months later...

Pozdrav svima!

Vidim da ima bas problema sa ovom malezijskom vizom  :) Da li je neko mozda vadio vizu na Baliju u skorije vreme, kakva su iskustva, koliko traje procedura i da li je potrebna ta tkz potvrda boravista u Indoneziji koju je neko vec spominjao?

Hvala

• 4 weeks later...

Cao i ja sam nova ovde:)

Zivim u Kini vec godinama i imam njihovu radnu dozvolu (residence permit). U Maju treba da idem na Bali i posto mi zbog vize za Indoneziju treba karta i rezervacija hotela ja sam kartu kupila preko AirAsia-e i let je Sangaj-KL-Bali i nazad. Indonezijsku vizu vadim sledece nedelje.

Po internetu nalazim oprecna misljenja u vezi aerodroma i tranzit vize u Kuala Lumpuru, pa me zanima da li ja moram da trazim malezijsku vizu cak i ako NE nameravam da napustam aerodrom? Jer sve sto uspevam da nadjem za Srbiju je da nam trebaju vize ali ovaj detalj ne uspevam da iskopam.

Hvala!!

S obzirom da se radi o transveru preko istog terminala (terminala Air asie) nebi trebalo da imaš problema tj vizu.

Ali najbolje je da pitaš baš AirAsiu, jer oni su prvi koji te neće dopustiti ukrcaj ako po njihovom pravilu treba i u tom slučaju viza.

• Author

Kada smo mi pisali AirAziji, kažu treba viza u svakom slučaju (pretpostavljam da su dobili ospice na reč Srbija). Sa zadovoljstvom smo išli preko Singapura ;)

Poslala sam mejl konzulatu Malezije u Sangaju i oni su mi ovo odgovorili(mada i dalje ne shvatam da li to znaci da mi bilo sta treba ako samo ostajem na aerodromu):

Dear Sir/Madam,

You may apply for a transit visa at KL International Airport provided that you have valid ticket to third country. This transit visa allow you to stay in Malaysia up to 120 hours (5 days).

Thank you and regards.

(IMMIGRATION ATTACHE)

VISA SECTION

Consulate General Of Malaysia

Likovi u officu Air Asia ovde su blago receno malo 'specijalni' - ja sam mu stajala iznad glave dok je pravio reservaciju jer je dva puta promasio datum i pogresno napisao ime. Pokusacu da nadjem telefon da zovem nekog sefa da vidim sta ce da kazu.

To je rešenje, ili odlazak do najbližeg konzulata.

Zar nije jednostavnije  (i jeftinije) kartu kupiti preko site AirAsie?

Pa meni nije bilo jer nemam ovde karticu za online placanje, a posto im je prodajni office na 5 min od moje gajbe onda sam tako uzela karte.

Saljem i njima mail, a cim izvadim Indonezansku vizu mozda lepo odem i uzmem i ovu za Maleziju (kad je bal...)

Onda cu sve to da odstampam i da nosim na aerodrom (to mi je praksa jer mi i dalje svaki put prevrnu pasos kad idem za Hong Kong i drze me na check-in counteru po pola sata dok ne provere da mi stvarno ne treba viza za HK)

Samo ako se vraćaš istom putanjom, onda ti trebaju dve ili sa dva ulaska što nama, običnim smrtnicima sa srpskim pasošima, ne daju. :bang:

S obzirom da se radi o transveru preko istog terminala (terminala Air asie) nebi trebalo da imaš problema tj vizu.

Ali najbolje je da pitaš baš AirAsiu, jer oni su prvi koji te neće dopustiti ukrcaj ako po njihovom pravilu treba i u tom slučaju viza.

Nama nisu dali da se ukrcamo u avion, a isto nismo trebali da menjamo terminal ...

Letovi su bili vezani Bali - KL - Nanning (China) ... Ostali smo na aerodromu u Denpasaru.

Ili vadi vizu u nekom od malezijskih konzulata u Kini ( ako je moguce sa 2 ulaska) ili zaobidji Kuala Lumpur !

Kakvi komplikatori.... nista probacu da uzmem i vizu, ili da vidim da promenim celu kartu.

A jel' samo Air Asia pravi probleme ili i ostali prevoznici? Po cenama i vremenu koje mi odgovara Malaysia Airline ima ok kartu ali je opet preko KL :bang:

ne pravi probleme air asia, nego drzava malezija...ako ikako mozes, bolje idi preko bilo koje druge zemlje...takodje, izvadi malezansku vizu obavezno, da te ne bi vratili sa leta, cak i ako letis sa KL international, i ne napustas tranzit zonu...

takodje, trebace ti i viza za povratak, jer malezani nama daju samo sa jednim ulaskom...sto znaci, da ces morati da je ponovo vadis u indoneziji...ja sam je vadio u dzakarti, i ceka se 3 dana....ne znam kako je u denpasaru, i da li ima konzulat malezije uopste..ima u surabaji, to znam...a to je blizu balija, samo preko puta, na javi :)

Zasto rizikovati kada je viza samo 9 dolara i lako se vadi, treba samo popuniti formular i predati sliku?

Problem je definitivno Air Asia. Konzulat tvrdi da viza samo za tranzit kroz isti terminal ne treba, ali u Air Asia su mi rekli da me definitivno nece pustiti u avion bez vize, i to zato sto je rezervacija napravljena tako da su letovi odvojeni na dva itinery-ja. Kao da je spojena, bilo bi ok?!

Ja sad dizem dzevu jer mi kreten koji mi je prodao kartu nije nista rekao iako je video pasos, i pritom je on taj koji je napravio takvu rezervaciju. Oni tvrde da ne mogu da otkazu kartu ili da vrate lovu, al ja cu da nastavim da se svadjam...u medjuvremenu cu da kupim drugu kartu preko HK.

Opcija vadjenja vize za Maleziju je ok kad bi mogla da uzmem odjednom i za odlazak i za povratak. Na Bali idem zbog svadbe prijatelja, ostajem samo nedelju dana i nemam nameru da se drndam do Dzakarte zbog idiota.

Pa pitaj ih, objasni situaciju i vidi sta kazu. Ko zna, mozda ti daju dve vize sa jednim ulazom.

I ja sad 5-og letim za KL i ocekujem da ce situacija biti napeta kao struna zbog palog aviona. Malezijska vrhuska je po pitanju dizanja sebe u nebesa gora cak i od srpske, Srbija je `lider na Balkanu` a Najib, njihov lider se nije ustezao da izjavi na primer da su malezijski univerziteti bolji od engleskih. Tako da ce sada da otvore desetoro ociju kako im se ne bi desio jos jedan kiks. Evo Maleysian airlines krenula sa rasprodajama, niko nece da kupi karte. Ogroman los publicitet su dobili, a Air Asia im je najveca firma koja takodje trpi taj los publicitet.

Tako da sam veoma srecan sto ovog puta ulazim sa australijskim pasosem, a ne srpskim. Vama sto ulazite sa srpskim zelim da nemate problema.