Jump to content

Featured Replies

Vec dve nedelje je proslo kako sam stavio nove informacije vezano za vizu.Molim moderatore ili vec ko je zaduzen da blagovremeno azurira.

Evo da i ja malo pridodam diskusiji. Tiče se Srba koji će da apliciraju u Šangaju, PRC.

Naime, (izgleda) od skoro maležani rešili da se više uopšte ne bakću sa vizama po svojim konzulatima već ovlastili nekakve Kineze koji čak imaju i sajt (http://visamalaysia.org/) da to rade umesto njih. Šta se dešava?

Gubi se dnevnica jer ne može da se sve lepo pošalje poštom. Mora da se mlatiš 300km u jednom pravcu i još toliko jelte u drugom (ako živiš tu gde mi živimo :). Gubiš dva dana svakako. 

Dakle, prostorija (ima adrese na tom sajtu) je pored nekih fancy radnji, bukvalno izgleda kao neka NVO organizacija. Radi od 9 do 12h na apliciranju i od 14-17h na podizanju. Telefonom vam kažu može da dođe drugar da preuzme (telefonom vam kažu iz pravog maležanskog konzulata jer ovu ''NVO'' organizaciju ni puškom ne možete da dobijete) a kad dođete da aplicirate kažu ma kakvi, to vas lažu, ili morate da dođete lično ili da vam šaljemo poštom (naravno, 5x skuplje od realne cene). Slika za formular MORA da bude sa belom pozadinom i dimenzija u milimetar milimetra, verovatno neki međunarodni incident biva ako se ne uklopi u to. Pošto mi kineska viza ističe kad letim na tamo, a mi im priložili karte Kina - Malezija i Tajland - Hong Kong, službenica se zabrinu kao kako će da reaguju ovi iz ambasade kad vide što nemam vizu. Ja kažem za Hong Kong nam ne treba viza. Nema veze, napišite vi na dva odvojena papira kako ćete kopnom da pređete iz Malezije na Tajland (još pita zar nemate avio kartu?!?) & da ćete da aplicirate za kinesku vizu u Hong Kongu. Svako normalan se pitao kakve veze ima Hong Kong sa Malezijom... ali dobro, kao što reče moj drugar Nenad, zdrava logika u ovim krajevima ne stanuje.

Cena, šlag na tortu! 170 rmb je za ''ostale'', 200 za Kineze, 250 za Induse itd itd.... Ja kažem kao mnogo sestro tarifirate, u Guangzhou su Nenad i Maja vadili za 50 rmb pre dve godine, ona pojma nema o čemu se radi. U BG  ona košta 5 usd valjda i još se dobija za par sati? Ovde se, inače, čeka 3 radna dana, a ako hoćete nju ekspresno (a to je sutra!!!) onda doplatite još 100 rmb.

I tako uzmem ja te papire, pristanem na sve uslove (imamo li mogućnost izbora?) i pokunjen izađem napolje... Da bi tek u putu pogledao račun koji su mi dali, koji sve objašnjava: visa fee 50 rmb, processing fee 120 rmb!

I sad nagradno pitanje: za koj moj ste osnovali taj NVO centar kada na kraju dara ispada skuplja od 15 mera, što bi rekao onaj u Porodičnom Blagu: Sa koje ste me to usluželi aghrhahvighajjhfjahhgrrrr???

Prokleta vizna birokratija, uvek sam je mrzeo...

- E vidis Talesu (niska planino) ne mozes se vecito praviti pametan, doticni sajt postoji jos od 2011. I oni su ovlascena agencija od strane konzulata Malzeije. Ne moj da siris hejt jer nisi u pravu. Ni u NEMACKOJ ti ne mozes podnesti zahtev za Kinesku vizu preko konzulata jer ce te poslati u P******,  vec imas ovlascenu agenciju od strane konzulata, apropo ne vredjam te samo spusti se malo dole, ista pravila vaze i za GZ, i HK, I Kunming & etc. Nemas pravo da budes izrevoltiran, Bosancima ne treba viza za Malziju & etc. Tako da oladi, previse si drcan, do pre koju godinu smo imali zabranu ulaska u Maleziju. Ako zelis nekoga da krivis, krivi nasu drzavu, MIP & etc. 

- Komentar ti nije na mestu nimalo.

Edited by TMF

Momak,vidim moj si fan ,pratis me na raznoraznim mrezama,lepo je to. Za promenu umesto sto pljujes po nekome ko da tonu korisnih informacija, uzmi nadji curu, popij nesto, opusti se... Ili jednostavno daj i ti neku korisnu informaciju koja ce da koristi drugima. Nije lepo preko foruma siriti mrznju... Ajde prijatan dan ti zelim i vise pozitive.

• 2 months later...

vidim poslednji komentar u ovoj grupi je bio jako dugo.

BTW,

aplicirao sam u Sangaju za turisticku Malezansku vizu.

Sad,

kartu koju imam je povratna za Kinu,ali meni Kineska viza istice tokom boravka u Maleziji.

Tacnije bio sam toliko pametan cekati poslednji dan.

18. "putujem" za Maleziju

19. mi Kineska viza istice

22. planiram t.j. imam kartu za povratak u Kinu ( naravno izvadicu Kinesku vizu u Maleziji)

Naravno, odmah su to provalili kada sam aplicirao za vizu ( ukoliko je nekome bitno , jako ljubazni.... naravno ljubazniji od nasih drzavnih institucija, prilicno profesionalniji od Kineskih institucija i prilicno fluent na Engleskom) , ( takodje ukoliko je nekome bitno , 15. oktobra aplicirao za vizu 09:00/12:00 aplikacije, a sutradan 14:00/17:00 podizanje, sto je naravno fast processing i naravno malo skuplje ,tacnije 270 rmb ,dok je cekanje od 3 dana 150rmb ja mislim) i rekli mi "Decko ,znas kako, jedna tacka potrebna za apliciranje Malezanske vize ,pored avio karte u oba pravca ( hotel reservation ne obavezano,ali ipak bolje imati) je i imati vizu za trecu drzavu za koju je kupljena povratna karta iz Malezije. Sto ja nemam.... tacnije istice mi. Pa su mi rekli ,Ok mi ti mozemo pomoci time sto ces napisati molbu konzulu i priloziti uz ostalu dokumentaciju. Sta ces napisati je , to whom it may concern ....bla bla bla zelim da vidim prelepu Maleziju, imam tamo i ortake , a sto se Vize za trecu drzavu tice, apliciracu u Maleziji .... u ovom slucaju Kinesku. Napisao,predao,platio. Hvala dovidjenja,vidimo se sutra.

A sutra..... 

to cu napisati sutra, ili su me odbili ili odobrili.

BTW,

Sad,

kartu koju imam je povratna za Kinu,ali meni Kineska viza istice tokom boravka u Maleziji.

22. planiram t.j. imam kartu za povratak u Kinu ( naravno izvadicu Kinesku vizu u Maleziji)

Naravno, odmah su to provalili kada sam aplicirao za vizu ( ukoliko je nekome bitno , jako ljubazni.... naravno ljubazniji od nasih drzavnih institucija, prilicno profesionalniji od Kineskih institucija i prilicno fluent na Engleskom) , ( takodje ukoliko je nekome bitno , 15. oktobra aplicirao za vizu 09:00/12:00 aplikacije, a sutradan 14:00/17:00 podizanje, sto je naravno fast processing i naravno malo skuplje ,tacnije 270 rmb ,dok je cekanje od 3 dana 150rmb ja mislim) i rekli mi "Decko ,znas kako, jedna tacka potrebna za apliciranje Malezanske vize ,pored avio karte u oba pravca ( hotel reservation ne obavezano,ali ipak bolje imati) je i imati vizu za trecu drzavu za koju je kupljena povratna karta iz Malezije. Sto ja nemam.... tacnije istice mi. Pa su mi rekli ,Ok mi ti mozemo pomoci time sto ces napisati molbu konzulu i priloziti uz ostalu dokumentaciju. Sta ces napisati je , to whom it may concern ....bla bla bla zelim da vidim prelepu Maleziju, imam tamo i ortake , a sto se Vize za trecu drzavu tice, apliciracu u Maleziji .... u ovom slucaju Kinesku. Napisao,predao,platio. Hvala dovidjenja,vidimo se sutra.

A sutra..... 

ako ti budu odobrili, to ce biti novi momenti u odnosu malezije prema drzavljanima srbije...

bilo bi super

BTW,

Sad,

A sutra..... 

i sta se desilo na kraju?

aj napisi nesto, bitne su nam sve info o malezanskoj vizi :)

Što se malezijske u Beogradu tiče, bio frend 2x u dve nedelje i dobio oba puta bez ikakvih problema, i to u istom danu, čekao par sati, laganeze. :)

Što se tiče Šangaja, pojma nemam.

• 2 months later...
2 minutes ago, dalib0r said:

Ukinute vize za Maleziju na godinu dana, za boravak do 30 dana. :)

Guglah po netu, ništa ne nađoh na ovu temu. Odakle ti ovo?

Vidi, vidi, neverovatno! Ovo je super. Što to nije bilo prošle godine majku mu... :)

Čeka se još Tajvan da upotpuni taj deo! :)

Otkud ovo od Maležana iz neba u rebra? Niti neke najave, ništa... tek tako, bum? Poučen prethodnim iskustvima, finalizacija procesa ukidanja zna da traje ''tričavih'' od 3-33 meseca! ;D

Ja ovog meseca idem tamo, nadam se da neću čekati 3-33 meseca na granici! ;D Svakako javljam kako sam prošao. :)

Edited by dalib0r

Srećan put i lepo uživanje tamo! I obavezno napiši kako si prošao ovde, da se potvrdi da je informacija na mestu. ;)

Ovo je jako velika stvar zbog Air Asia i centralne pozicije Malezije u tom regionu. Alal vera. Srpski pasos je sada sa ovim dodatkom prilicno jak za putovanja.

Šuška se šuška o ovome! :gossip:
I ja sam načuo isto to .... :party: Srbija je jednostrano u Junu 2015 razmišljala ukidanje vize gradjanima Malezije, Jermenije i Azerbejdžana. Možda je to odgovor na to!
Čekamo da neko to proveri "na terenu". Isto se čeka i za Indoneziju ....

Nadam se da će Filipini da ukinu vize u dogledno vreme. Sad sakupljam dokumentaciju potrebnu za apliciranje za turističku vizu u Guangdžou, Kina... i neverovatno je koliko nam mnogo papira treba! :shockkk:

11 minutes ago, Nightwatcher said:

Šuška se šuška o ovome! :gossip:
I ja sam načuo isto to .... :party: Srbija je jednostrano u Junu 2015 razmišljala ukidanje vize gradjanima Malezije, Jermenije i Azerbejdžana. Možda je to odgovor na to!
Čekamo da neko to proveri "na terenu". Isto se čeka i za Indoneziju ....

Nadam se da će Filipini da ukinu vize u dogledno vreme. Sad sakupljam dokumentaciju potrebnu za apliciranje za turističku vizu u Guangdžou, Kina... i neverovatno je koliko nam mnogo papira treba! :shockkk:

indonezija nam je ukinula, tj. imamo visa on arrival, od kraja decembra...mislim da je obicno problem prvih mesec dana, dok sve informacije ne stignu do svih imigracionih odeljenja, aviokompanija itd....na sajtu Iata-e vec je ubacena info za maleziju, da nam ne treba, ali za indoneziju nije, i ne pise nista za visa on arrival, vec i dalje stoji samo- visa required..

za filipine uvek trebalo brdo papira, mislim da smo mi jedna od vrlo malog broja zemalja sa tim statusom za filipinsku vizu

Ustručavaaa sam se da opalim jedan offtopic, ali kad vidim da ste i vi krenuli... :D Indonezija, otkud ti info? Da li je neko već upadao? Ta VOA da li je platežna?

Filipini... Jbg, neko to odradi iskusno u BG. :D

Ali dobro, da ispoštujemo duh teme, pa da kažemo - super što su ukinute vize za Maleziju! :D

• 2 weeks later...

Ja sam usao u Maleziju 16. januara bez vize. Malo su me cimali kulturno jer nisu znali da viza vise nije potrebna ali sve je rijeseno u roku od 5 min.

• 1 month later...
On January 20, 2016 at 11:34 PM, Stole85 said:

Ja sam usao u Maleziju 16. januara bez vize. Malo su me cimali kulturno jer nisu znali da viza vise nije potrebna ali sve je rijeseno u roku od 5 min.

Odlicno! Drago mi je da to cujem! Nadam se da cu uskoro i ja proveriti na licu mesta!

• 2 weeks later...

Dva puta sam usao u Maleziju i poslednjih nedelju dana.
Oba puta su me zadrzali 5 min. na granicnom prelazu (KLIA airport), jel im nije "u sistemu" ovo novo pravilo bezviznog rezima, pa su morali da provere sa nadredjenima. Nikakvih problema, sve je OK.

Pre 5 dana sam usla u Maleziju (Langkawi) i cekala sam sigurno 10 min dok su poverili, jer im je u sistemu jos uvek Srbija i Crna Gora koja ne moze bez vize al samo Srbija moze :)