Jump to content

Featured Replies

pre par dana sam pricao sa nekim likom koji radi u agenciji za prodaju avio karata, i oni su bas specijalizovani za to..kaze isto sto i ti, ako je jedna karta, onda ne treba viza...medjutim, ako su dve odvojene karte, tipa da si imao kartu kupljenu preko air asije Shangaj-KL, pa onda posle 2 sata imas let-  kartu za KL- Hanoi, iako je isti terminal, npr. KLIA2, ista avio kompanija,samo tranzit kroz bescarinsku zonu, ponovo ti treba viza...

Upravo je to što ti je lik rekao slučaj Nenadov, tako njega i Maju dušmani vratiše prošle godine... Logiku ne treba tražiti po ovim zemljama. :)

Mislim da nisi dobro procitao. Sad kada sam se vracao pre nedelju dana pokazao sam australijski pasos. Australijski drzavljanin koji se vraca u Australiju i zbog mesta rodjenja me zaustavljaju i traze dodatna dokumenta kao dokaz.

@noskich setih te se juce i danas za ovo. Verovatno zavisi najvise na koga naletis - udjoh juce iz Singapura u Maleziju (JB ) i danas predjoh nazad - i niko nije pominjao mesto rodjenja.

Dali 90 dana, bez ijednog pitanja.

Edited by jms_uk

@noskich setih te se juce i danas za ovo. Verovatno zavisi najvise na koga naletis - udjoh juce iz Singapura u Maleziju (JB ) i danas predjoh nazad - i niko nije pominjao mesto rodjenja.

Dali 90 dana, bez ijednog pitanja.

Mislim da su ostriji sa proverama kada mogu da snose penale, na primer troskove repatrijacije - povratni let. A za Singapur trosak autobuske karte bas i ne opravdava istresanje iz gaca. Mada opet tacno, zavisi na koga naletis. Ja imam obicaj da se ne brijem kada putujem pa mozda i to ima uticaja (na fotografiji pasosa sam obrijan).

Edited by noskich

• 4 weeks later...

Treba mi savet sta da radim, sto pre. Kupujem kartu za Australiju. Letim iz Budimpeste do Kuala Lumpura. Odatle letim sa Air Asia, znaci kupicu posebnu kartu, do Adelaida, AU. Na koje terminale slecem, polecem i sta d radim za vizu? Da li mi treba ili ne, gde je vadim? Ovo mi je najjeftinija opcija. U pitanju je povratna karta, ceo put trajace 5 nedelja. Hvala vam.

Molim ako neko moze da mi pomogne sto pre oko ovoga, prvi put idem u taj deo sveta. Imam AU vizu koja je sada bez nalapnice u pasosu, i naravno, srpski pasos.

U Beogradu ćeš lako za 5usd izvaditi jednokratnu vizu za Maleziju. Probaj i multi ili ćeš morati da vadiš u Australiji za povratak.

U Beogradu ćeš lako za 5usd izvaditi jednokratnu vizu za Maleziju. Probaj i multi ili ćeš morati da vadiš u Australiji za povratak.

pa sto puta je napisano do sad da za srpske pasose multi ne moze da se dobije...tj. moze pod specijalnim uslovima, i porcedura traje 3 meseca...

Како могу визе да зависе од авиокомпанија?

Авиокомпаније ако се не варам морају, ако доведу неког ко нема визу, о свом трошку да врате путника одакле је дошао, и зато контролишу ко има какву визу или пасош, не одлучују они о визама.

Treba mi savet sta da radim, sto pre. Kupujem kartu za Australiju. Letim iz Budimpeste do Kuala Lumpura. Odatle letim sa Air Asia, znaci kupicu posebnu kartu, do Adelaida, AU. Na koje terminale slecem, polecem i sta d radim za vizu? Da li mi treba ili ne, gde je vadim? Ovo mi je najjeftinija opcija. U pitanju je povratna karta, ceo put trajace 5 nedelja. Hvala vam.

nov putnica, nemoj da si lenja, procitaj predhodne postove, sve je vec detaljno napisano bas za tvoj slucaj, kao i sve ostale... :LOLLL:

Ma, znam ja to za multi, ali sve se nadam da su promenili. 

Ništa je ne košta da pita.:(

pa sto puta je napisano do sad da za srpske pasose multi ne moze da se dobije...tj. moze pod specijalnim uslovima, i porcedura traje 3 meseca...

Pa sad, nije baš tako striktno. Doslovno pre nekoliko dana sam izvadila maležansku vizu. Žena koja radi tamo, zove se Ljiljana ako se ne varam, izuzetno je ljubazna, kao što su i ostali potvrdili. Bila je spremna da mi izboksuje multi vizu ali sam ja na kraju rekla da mi ne znači mnogo jer nemam pojma kada ću napustiti Indoneziju pa bi mi verovatno istekao boravak sa maležanskom multi-entry vizom.

Dakle, vredi pokušati. Ja sam objasnila svoj "slučaj", poslala joj stranicu bloga i još neke stvari da bi ona njima tamo predočila da nemam nameru da ne znam šta radim u Maleziji, i žena je htela da se založi za mene. Cenim da je presudna dobra volja ali i da bi trebalo sve na vreme pokrenuti (jer sam ja to uradila gotovo pred sam polazak).

Pratim sve, ljudi hvala vam. U principu nisam lenja, uvek citam, ali sad sam shvatila ovo za vizu, a u frci sam jer moram brzo da kupujem kartu za AU, a sad vidim ovaj problem. Ako putujem oko 15.12. da li je kasno za multi vizu? I da li moram imati kartu kupljenu za AU da bih uopste u BGD trazila vizu za Maleziju?

Pozovi ambasadu, to samo oni mogu da ti kažu. Objasni im svoj slučaj, S tim što mi se čini da i multi viza za srpkse državljane važi svega 30 dana. Ne znam, proveri, ali meni se čini da mi je pomenuta Ljiljana tako nešto rekla.

Što se ostalog tiče, dovoljno je da imaš bilo kakav rezervisani let za taj deo sveta (meni su priznali do BKK) i bukiranu sobu makar za jednu noć u nekom maležanskom hostelu. Ja sam, posle dobijanja vize, to odmah otkazala. :)

@nova putnica

ako ti je bas toliko jeftinija karta preko KL nego neke druge destinacije, onda udji u proces za multi vizu...bas da vidimo u kom su sad fazonu.....do sad je bila prica da mora da se sve salje na odobrenje u maleziju, i da proces traje oko 3 meseca....u najgorem slucaju, izvadices single entry ovde, to nije problem...pa onda kad stignes u australiju tamo apliciraj ponovo za vizu....

jedino proveri gde sve u australiji malezija ima konzulate, da ne bi morala da putujes do kanbere npr.

Edited by bam-bam

Pozovi ambasadu, to samo oni mogu da ti kažu. Objasni im svoj slučaj, S tim što mi se čini da i multi viza za srpkse državljane važi svega 30 dana. Ne znam, proveri, ali meni se čini da mi je pomenuta Ljiljana tako nešto rekla.

Što se ostalog tiče, dovoljno je da imaš bilo kakav rezervisani let za taj deo sveta (meni su priznali do BKK) i bukiranu sobu makar za jednu noć u nekom maležanskom hostelu. Ja sam, posle dobijanja vize, to odmah otkazala. :)

Da, pa jedino tako....hvala ti.

Edited by nova putnica

Ukoliko tacno znas kad su ti svi letovi, tj imas isplaniran ceo put, dobijas multi entry u Bg za tri sata. Bar smo mi tako. Stvarno je jako ljubazna gospodja u ambasadi, i kad joj prilozis sva dokumenta nemas brige. Mi smo se bojali da necemo dobiti multi, a jako nam je bilo bitno, a kad smo joj pokazali kompletnu dokumentaciju (svi letovi i hoteli u maleziji) ona nam je i sama rekla da uzmemo multi...

Put ce mi trajati 5 nedelja. Snezana011 rece da multi viza vazi samo 30 dana....to mi je problem.

Edited by nova putnica

ja sam multi vadio u maju i vazila mi je do avgusta, do datuma isteka vize imas 30 dana  za svaki ulazak u Maleziju...tako da se uklapas

Aha, znaci za svaki ulazak imam 30 dana da izadjem iz zemlje, ako dobro razumem. A koliko meseci vazi multi viza, od kada ti je izdaju, po tvoj prici, zakljucujem tri? Ili gresim. Hvala jos jednom.

Samo da dodam da se malezijska viza u Australiji vadi samo u Kanberi. Krajem 2011-te sam postom slao pasos iz Sidneja za Kanberu, kupe se dva koverta za preporuceno pismo pa se jedan koverat stavi u drugi kako bi ambasada mogla da vrati pasos. Tada sam imao lose iskustvo da mi se pasos `zagubio` u nekoj levoj posti, jedva sam ga nasao. Nije bas prijatno, a ako hoces da saljes 100% sigurno preko DHL-a i slicno poprilicno skupo. Cak je i preporuceno-obicno skupo, skuplje nego viza ce te izaci...

Edited by noskich

Upravo tako, viza mi je vazila 3 meseca i za svaki ulazak imas 30 dana. Samo putovanje mi je trajalo oko mesec dana

Put ce mi trajati 5 nedelja. Snezana011 rece da multi viza vazi samo 30 dana....to mi je problem.

Izvini na nehotičnom pravljenju još veće zbrke - 30 dana po jednom ulasku (što meni nije igralo jer sam prilično spora i ne mogu da se svakih 30 dana munem u neku susednu zemlju). Ali već su ti to drugi objasnili. :)