Jump to content

Featured Replies

Super, hvala, pokusacu tako da vidim sta ce reci u ambasadi.

putnice sta su ti rekli u ambasadi, jesi bila?

to nas sve zanima :)

zasad je jedino Mendoza uspeo da izvadi tu multi vizu,...pa cisto da vidimo dal to stvarno sad funkcionise, ili je on dobio na lepe oci :ang:

Edited by bam-bam

Super, hvala, pokusacu tako da vidim sta ce reci u ambasadi.

Postovana,

18. avgusta sam aplicirao za multi vizu, i sasvim normalno dobio. Vazi do 18.11.2014.

Treba da imate avionske karte kojim potrvrdjujete da cete jednom mesecno izaci iz Malezije. To je zato sto u Maleziji ne mozete ostati duze od 30 dana po jednom ulasku. Onda morate izaci van Malezije (Singapur je najbolji jer je najblizi i ne treba viza) i ponovo uci. Time dobijate novih 30 dana i sve tako do datuma vazenja vize.

Normalno, uz avionske karte treba Vam i neki dokaz zasto zelite da ostanete duze. Ja sam imao pozivno pismo jedne firme.

Evo odgovora iz Malezijske ambasade koji je stigao na moj mail, a u vezi vize:

Dokumenti koji su Vam potrebni za dobijanje vize su:

-Fotokopija prve strane pasosa i pasos
-Jedna fotografija pasoskog formata
-Rezervacija hotela
-Rezervacija povratne avionske karte (Beograd-Beograd sa svim destinacijama koje cete jos posetiti)
-Popunjen formular na engleskom jeziku (saljem Vam u prilogu)
-5 eura

Za multiple vizu  Vam je jos potrebno:

-Najmanje jos jedan ulazak u Maleziju avionom (tj. barem dva ulaska avionom u Maleziju)
-Jedno propratno pismo, vrlo kratko objasnjenje zasto Vam je potrebna viza sa vise ulazaka.

Molim Vas da formular stampate obostarno, a ako niste u mogucnosti, mozete ga popuniti i ovde u ambasadi.

Sto se tice apliciranja, mozete to uciniti svaki dan od 9.00h do 12.00h.

Nasa adresa je Krajiska br.2, Dedinje

Ja cu ove nedelje predati dokumenta za multi vizu, pa vam javljam epilog.

Edited by nova putnica

• 2 weeks later...

Sada sam malo čeprkao po netu da vidim kako izgledaju maležanske vize. Jesam dobro skontao ili na njima piše da single entry važe 3 meseca od dana izdavanja? Ako dobro kontam, to znači sledeće: dobijemo vizu 1.januara, moramo izaći iz Malezije do 1.aprila? Tj. to je zadnji datum do kad možemo ostati tamo? Podrazumeva se da je viza u trajanju od mesec dana. 

Ili to znači da možemo UĆI u naredna 3 meseca? Šta je tačno od ta dva?

Sada sam malo čeprkao po netu da vidim kako izgledaju maležanske vize. Jesam dobro skontao ili na njima piše da single entry važe 3 meseca od dana izdavanja? Ako dobro kontam, to znači sledeće: dobijemo vizu 1.januara, moramo izaći iz Malezije do 1.aprila? Tj. to je zadnji datum do kad možemo ostati tamo? Podrazumeva se da je viza u trajanju od mesec dana. 

Ili to znači da možemo UĆI u naredna 3 meseca? Šta je tačno od ta dva?

Vaze tri meseca za `zapadne` pasose, meni je vazila mesec dana kada sam bio usao sa srpskim. Opet najbolje da pitas ambasadu.

bam-bam, juce sam dobila multi vizu. Predala sam dokumenta prema uputstvu gdje Ljiljane iz ambasade, koja je zaista jako ljubazna. Viza je bila gotova isti dan. Viza se moze koristiti u naredna tri meseca, svaki ulaz 30 dana, dok traje viza. Eto, hvala svima na pomoci!

bam-bam, juce sam dobila multi vizu. Predala sam dokumenta prema uputstvu gdje Ljiljane iz ambasade, koja je zaista jako ljubazna. Viza je bila gotova isti dan. Viza se moze koristiti u naredna tri meseca, svaki ulaz 30 dana, dok traje viza. Eto, hvala svima na pomoci!

izvini, ako samo mozes da pojasnis- da li vizi prestaje vaznost od sad pa naredna 3 meseca,sto znaci da posle toga vise nemas pravo da udjes? ili moras da udjes u maleziju u naredna 3 meseca, da bi mogla da je iskoristis, pa onda posle mozes da ulazis svaki put po mesec dana...gledam sad moje single entry malezanske vize, i na svakoj pise used before 3 meseca od datuma izdavanja?isto tako pise i na tajskoj vizi, ali npr. kod njih moras da udjes prvi put u zemlju do tog datuma, a onda posle svaki naredni put kad ulazis, napisu na samoj vizi datum ponovnog ulaska...ti ponovni ulasci uopste ne moraju da budu u okviru ta 3 meseca, nego i mnogo kasnije, sve zavisi koliko si dugo boravio svaki put na tajlandu, i u okolnim zemljama...

u svakom slucaju, lepa vest i odlicna novost za putnike namernike :dance: 

izgleda da cemo konacno moci da relativno opusteno koristimo usluge  kompanije air asia ko i sav normalan svet clap.gif' alt=':clap:'>

zezam se pola sata pokusavajuci ovde da stavim sliku svoje multi vize za Maleziju, ne bi li nekome pomogle informacije koje pisu na njoj, ali ne uspevam! Neka pomoc?

zezam se pola sata pokusavajuci ovde da stavim sliku svoje multi vize za Maleziju, ne bi li nekome pomogle informacije koje pisu na njoj, ali ne uspevam! Neka pomoc?

Stavi na neki image upload sajt, tipa imgur, imageshack i sl.

I onda linkuj ovde.

• 2 weeks later...

izvini, ako samo mozes da pojasnis- da li vizi prestaje vaznost od sad pa naredna 3 meseca,sto znaci da posle toga vise nemas pravo da udjes? ili moras da udjes u maleziju u naredna 3 meseca, da bi mogla da je iskoristis, pa onda posle mozes da ulazis svaki put po mesec dana...gledam sad moje single entry malezanske vize, i na svakoj pise used before 3 meseca od datuma izdavanja?isto tako pise i na tajskoj vizi, ali npr. kod njih moras da udjes prvi put u zemlju do tog datuma, a onda posle svaki naredni put kad ulazis, napisu na samoj vizi datum ponovnog ulaska...ti ponovni ulasci uopste ne moraju da budu u okviru ta 3 meseca, nego i mnogo kasnije, sve zavisi koliko si dugo boravio svaki put na tajlandu, i u okolnim zemljama...

Evo, mozda moj slucaj moze da pomogne. Dobio sa multi vizu 18.08. sa vazenjem do 18.11. i otisao u Maleziju krajem meseca.. Tamo sam na  otprilike 30 dana isao u Singapur. prvi put nije bilo problema na granici i usao sam  bez problema. Drugi put sam usao u Maleziju 27.10. i onda je nastao mali problem. Na granici su me poslali kod sefice, koja je trazila dokaz da cu otici iz Malezije 18.11. Iako sam imao avionsku kartu za 18.11. trazila mi je pozivno pismo, koje nisam imao kod sebe. Nakon natezanja od nekih 15 minuta, konacno me je pustila. Ovo znaci da u roku od 3 meseca mora da iskoristis vizu.

Ono sto svakako treba znati i imati na umu da njihovo Imigraciono ima diskretno pravo da na licu mesta odluci o vasem boravku u Maleziji. Na njihovom sajtu stoji da je viza samo uslov da udjete u zemlju, a Imigraciono odobrava ostanak u zemlji.

Kada udjete u Maleziju, lupe vam pecat "odobrava se boravak od 30 dana". I to sada vredi vise od vize. To znaci da je razlog mog zadrzavanja na granici bio upravo taj pecat. Oni su mi 27.10. lupili taj pecat i time mi produzili boravak do 26.11. A viza je vazila do 18.11. i to im se nije svidelo. Ali, svakako, mogao sam nakon tog pecata da ostanem nesto duze.

Je l' udaraju pečat preko onog viza-pečata ili na novoj stranici?

(Izvinjavam se na malom off-topicu ali mi je bitno da znam.)

Evo da i ja malo pridodam diskusiji. Tiče se Srba koji će da apliciraju u Šangaju, PRC.

Naime, (izgleda) od skoro maležani rešili da se više uopšte ne bakću sa vizama po svojim konzulatima već ovlastili nekakve Kineze koji čak imaju i sajt (http://visamalaysia.org/) da to rade umesto njih. Šta se dešava?

Gubi se dnevnica jer ne može da se sve lepo pošalje poštom. Mora da se mlatiš 300km u jednom pravcu i još toliko jelte u drugom (ako živiš tu gde mi živimo :). Gubiš dva dana svakako. 

Dakle, prostorija (ima adrese na tom sajtu) je pored nekih fancy radnji, bukvalno izgleda kao neka NVO organizacija. Radi od 9 do 12h na apliciranju i od 14-17h na podizanju. Telefonom vam kažu može da dođe drugar da preuzme (telefonom vam kažu iz pravog maležanskog konzulata jer ovu ''NVO'' organizaciju ni puškom ne možete da dobijete) a kad dođete da aplicirate kažu ma kakvi, to vas lažu, ili morate da dođete lično ili da vam šaljemo poštom (naravno, 5x skuplje od realne cene). Slika za formular MORA da bude sa belom pozadinom i dimenzija u milimetar milimetra, verovatno neki međunarodni incident biva ako se ne uklopi u to. Pošto mi kineska viza ističe kad letim na tamo, a mi im priložili karte Kina - Malezija i Tajland - Hong Kong, službenica se zabrinu kao kako će da reaguju ovi iz ambasade kad vide što nemam vizu. Ja kažem za Hong Kong nam ne treba viza. Nema veze, napišite vi na dva odvojena papira kako ćete kopnom da pređete iz Malezije na Tajland (još pita zar nemate avio kartu?!?) & da ćete da aplicirate za kinesku vizu u Hong Kongu. Svako normalan se pitao kakve veze ima Hong Kong sa Malezijom... ali dobro, kao što reče moj drugar Nenad, zdrava logika u ovim krajevima ne stanuje.

Cena, šlag na tortu! 170 rmb je za ''ostale'', 200 za Kineze, 250 za Induse itd itd.... Ja kažem kao mnogo sestro tarifirate, u Guangzhou su Nenad i Maja vadili za 50 rmb pre dve godine, ona pojma nema o čemu se radi. U BG  ona košta 5 usd valjda i još se dobija za par sati? Ovde se, inače, čeka 3 radna dana, a ako hoćete nju ekspresno (a to je sutra!!!) onda doplatite još 100 rmb.

I tako uzmem ja te papire, pristanem na sve uslove (imamo li mogućnost izbora?) i pokunjen izađem napolje... Da bi tek u putu pogledao račun koji su mi dali, koji sve objašnjava: visa fee 50 rmb, processing fee 120 rmb!

I sad nagradno pitanje: za koj moj ste osnovali taj NVO centar kada na kraju dara ispada skuplja od 15 mera, što bi rekao onaj u Porodičnom Blagu: Sa koje ste me to usluželi aghrhahvighajjhfjahhgrrrr???

Prokleta vizna birokratija, uvek sam je mrzeo...

Ono sto svakako treba znati i imati na umu da njihovo Imigraciono ima diskretno pravo da na licu mesta odluci o vasem boravku u Maleziji. Na njihovom sajtu stoji da je viza samo uslov da udjete u zemlju, a Imigraciono odobrava ostanak u zemlji.

Malo OT, ali to vazi za svaku vizu i/ili imigracionu sluzbu.

Je l' udaraju pečat preko onog viza-pečata ili na novoj stranici?

(Izvinjavam se na malom off-topicu ali mi je bitno da znam.)

Meni su svaki put udarili na cistoj stranici, ali pored vize. Tako da se ujedno vidi i viza i pecat

Još jedan off (strana počinje da manjka u pasošu :) - ako zamoliš graničare da ti ne udaraju pečate na susednoj strani nego na nekoj tamo levoj, bune li se ili prihvataju?

U pravu si Tales. Pola pasosa mi je sa malezijskim vizama. Ja sam uglavnom ulazio preko Singapura, a tu su samo salteri i neki mrki oficiri. Tako da nisam hteo da cackam mecku i pitam ih. 

Ja ću opušteno i sa zadovoljstvom da ih pitam. Ko ih j.ebe. Mislim, šta su oni, nacisti... Ponestaje mi polako ali sigurno stranica u pasošu, nemam šta da izgubim mnogo.

Edited by Tales

Još jedan off (strana počinje da manjka u pasošu :) - ako zamoliš graničare da ti ne udaraju pečate na susednoj strani nego na nekoj tamo levoj, bune li se ili prihvataju?

Evo, za drugara Talesa i sve ostale koji imaju problema sa praznim stranicama u pasošu,

jedan Božićni poklon od Najtvočera!  HO-HO-HO !!!

https://www.klubputnika.org/forum/topic/7850-prakti%C4%8Dan-savet-kako-sa%C4%8Duvati-stranice-u-paso%C5%A1u/#entry156552

p.s. Prihvatam da mi neko negde nekad kad me sretne pusti 'ladno pivo iz zemlje porekla u kojoj se nadjemo (ali ne malo pivo od 300ml ... A, ne! To nikako! )  ;D

pijjj pijjj pijjj

• 7 months later...

Ima nekih novina vezano za vizu,prvo ukoliko zelite da dobijete vizu isti dan kada ste i aplicirali,mora se zakazati bar dan pre.I viza kosta sada 700 dinara[doneti tacan iznos].Ukoliko zelite vizu sa vise ulazaka navesti pismenu izjavu razlog zasto zelite,izvod iz banke,najmanje 500e,pokazati u ambasadi i sve avionske karte pokazuju da ulazite najmanje 2 puta ili pismena izjava u kojoj navodite da ulazite vise od jedanput,prihvata se samo u slucaju ulaska iz Tajlanda i Singapura.