Jump to content

Featured Replies

Ok hvala puno , spremicu to sv ei poslacu naravno i hotelima /hostelima mail pre toga da sve bude polriveno......znas li ti ili neko st acu sa ovim drugim delom pitanja , oko ovog broja sto treba da se dobije za vizu , jel mi salju na kucu ........i gde ga placam u Iranu kada idem izokola po selima ......hvala unapred

nisam ni znao da treba neki broj,meni to nije ni trebalo..mozda je nestyo novo zadnjih godina...pa kad si vec s tim kauch ljudima mozes ih i pitati za to pozivno pismo,mozes im i lovu ponuditi kao legalno to kosta toliko a ako on hoce eto mu pola da kao napise da te zove i blabla

a ako je previse komplikovano onda preleti zemlju,ako neka zemlja previse smara s vizama nema ni potrebe juriti u nju,svet je dovoljno  velik i ima dovoljno zemalja gde si dobrodosao i bez tog viza smaranja

Broj (kod) salju u konzulat koji odredis. Npr. Beograd. A za placanje... Ako zelis da izbegnes bankarske provizije i maltretiranje oko toga onda se uputi u grad u kome se nalazi agencija koja ti pribavlja taj broj.

ovo je neka iranska agencija preporucena ovde na klubu i koliko kapiram kada oni odrade aplikaciju da bi se dobio kod, i valjd asalju to n akucu i n aambasadu i to je uslov za taj kod sto je uslov za vizu......samo ne znam za vreme slanja meni i ambasadi ....niti kako i gde cu to da platim u iranu ???? To mi je zabuna ...nema onda tu banaka i peripetija, ali ne znam kome da platim u iranu ....ako uopste razumem sve to .......

nadam se da neko to tacno zna  ....

svima veliko hvala

Broj salju konzulatu i tebi na mejl. Platices samoj agenciji tamo (otici ces fizicki u njihove prostorije). Sve ide na poverenje. Koliko ces cekati to zavisi od cinilaca na koje tesko mozes da utices. Uradi to sto pre!

hvala svima

odradicu aplikaciju u naredna 2 dana 

Da li sam dobro shvatila - oni posalju meni i ambasadi taj kod,,,tek tada kada meni to stigne sa ostalim papirima idem u ambasadu po prvi put ili treba vec da nesto odradim u ambasadi?????

Ulazim sa Vana prema Urmia jezeru busom, a vracam se trans azija express vozom ......da li oni prave neki problem jer nemam avio karte npr????

Hvala unapred 

dodatak na prethodno pitanje - 

-   u njihovoj listi konzulata i ambasada , onoj koja je na samom sajtu ne postoji Srbija...da li samo u mailu njima da napisem, i hoce li to onda stici u ambasadu u beogradu ????

-  putujemo nas dve - da li da popunjavam jedan obrazac ili svakoj pojedinacni ???

-  jedna stvar mi i dalje nije 100% jasna , a ne bih htela da nesto zabrljam,ipak imam samo jos 25 dana do puta:

-   kada oni meni posalju taj kod i posalju ga i ambasadi, tek tada idem u ambasadu da trazim vizu, ili treba vec pre toga da nesto odradim u ambasadi , pa da se ovaj papir samo saceka????

Zvucim samoj sebi glupo - ali moram da budem sigurna , jer me vec hvata panika da mi je ovo malo vremena....

Najbitinije je da obezbediš taj kod preko iranske agencije, sve ostalo je formalnost. Kontaktiraj agenciju za koju se odlučiš i oni će te uputiti za dalje korake u apliciranju. Tek po dobijanju koda ideš u ambasadu.

Hvala......pisala sam onom gospodinu iz njihove turis. serv. agencije koji se eto preporucuje i od strane Kluba putnika , ali nema odgovora.....poslacu im sutra aplikaciju za taj kod, ali i dalje ne znam kako ce da mi posalju kada nasu drzavu nemaju na spisku postojecih iranskih ambasada.....zato sam ovome i pisala , ali nema odgovora.......

Ajde da se nadam da ce sve biti u redu .....plasi me sto se vreme primice a nisam obezbedila vizu - dok sve drugo jesam .......... :bang:

Ni to placanje njima mi nije bas jasno, ali mozda ce oni da mi napisu kako tj gde u Iranu da im platim.....

U svakom slucaju hvala puno  :mah:

HITNO - pomoc oko vize za Iran !!!!

nisu mi ni odgovorili na poslatu aplikaciju za kod koji je potreban za vizu, dani nam odmicu, i ne znam sta da radimo za iransku vizu.......

ok probacemo preko druge agencije za taj cuveni *kod*, ali tako promice vreme , i  ne znam ishod

ima li neki siguran nacin - bez veza i vezica po iranskim agencijama da se regularno dodje do koda, regularan - mislim na neku pravolinijsku putanju iz ambasade ....

zna li neko - da li bi resilo stvar pozivno pismo iz Irana, moze li to uopste da zameni kod ......

postoji li neko slicno iskustvo  :bang:  :bang:  :bang:

jel neko uzimao osiguranje za iransku vizu / posto mora- kod nasih osiguravajucih...ili preko iranaca, jer i to nude kao opciju...kakva su iskustva....nameravam nase , samo pitam ako neko zna - da li to ima neke veze

• 2 weeks later...

Posto cuveni *kod* cekam jos uvek .....da ne navodim razloge , i u panici sam da ce stici prekasno - u petak treba da putujemo....da li neko zna -kada predam u ambasadi za vizu - citala sam da se dobija istog dana, ali u koliko je u pitanju 1 dan,negde pise jedan dan  - to me buni , ako je jedan dan ,p aje to onda sutradan od predaje vize , a oni rade sa strankama svaki drugi dan, da li mogu i onog dana izmedju samo da dodjem po vizu.......

hvala svima 

jel neko uzimao osiguranje za iransku vizu / posto mora- kod nasih osiguravajucih...ili preko iranaca, jer i to nude kao opciju...kakva su iskustva....nameravam nase , samo pitam ako neko zna - da li to ima neke veze

Ne znam da li postoje neki posebni uslovi za osiguranje kad je Iran u pitanju, ali, na sajtu Uniqa, mozes kupiti osiguranje online, odaberes zemlju Iran, opcija interkontinentalno(polisa je 15000 evra) i za 30 dana kosta oko 2400 dinara.

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Da li je neko imao iskustva sa vadjenjem iranske vize na aerodromu u Teheranu (sa srpskim pasosem)? Naisla sam na razlicite informacije (da se viza izdaje na 14 dana, onda na 30 dana, da je produzenje (ne)moguce i slicno) i bilo bi korisno da cujem iskustva iz prve ruke.

Hvala puno u napred! :smile:

• 2 weeks later...
On 3/3/2017 at 0:40 PM, Andj said:

Da li je neko imao iskustva sa vadjenjem iranske vize na aerodromu u Teheranu (sa srpskim pasosem)? Naisla sam na razlicite informacije (da se viza izdaje na 14 dana, onda na 30 dana, da je produzenje (ne)moguce i slicno) i bilo bi korisno da cujem iskustva iz prve ruke.

Hvala puno u napred! :smile:

Ja sam vadio prosle godine (Septembar 2016) na aerodromu u Tehranu, jednostavno mrzelo me je da idem preko svih tih agencija i da uzimam i cekam za kod, jer sam saznao da se dobija na aerodromu bez vecih problema. Dobio sam na 30 dana, iako sam rekao da cu ostati u Tehran-u ne vise od 2 nedelje. Mislim da je cena bila oko 75 dolara (Imajte dolare jer ce vam racunati u evrima i dobicete malo losiji kurs). Takodje osiguranje i rezervacija hotela (ja sam imao samo adresu hotela) su obavezni. Nadjite bilo koji hotel na internetu, odstampajte adresu i prilozite ga uz dokumenta, kao da idete u njega. Naravno ovo je samo formalnsot.

Sve u svemu bez vecih problema, zavrsava se za 10-ak minuta na aerodromu.

Ako imas jos nekih pitanja tu sam...

Pozdrav,

K@ro