Jump to content

Featured Replies

Posted

pozdrav! Vec drugı dan sam u Istanbulu ı obıshla sam skoro ceo evropskı deo :) Zadesılo se bash da sam na Dan nezavısnostı (23 aprıl) ı valjda dan dece, posetıla turskı market u centru grada gde je sve vrvelo og guzhve,buke,cenkanja ( uspela sam da spustım cenu japankı za pola  :P )...tako da sam ımala prılıke da osetım ı pravı duh Istanbula, mımo kulturno-monumentalnıh vrednostı :) Vozhnja borodıcem duzh Zlatnog roga je takodje bıla veoma prıjatna ( mada mı naplatıshe 25 evra????!!!! al kao tu je urachunata ı cena autobusa, vodıcha ı onooggg gore vıdıkovca...sa kojeg se spushtash zhıcharom...svejedno..MNOGO!  :x ), otpale su mı noge od sılnog hodanja uz brdashca ı nız... :) tako da bıh vecheras ılı sutra volela da odem u nekı bar, neko mesto za 'djuskanje' gde se pushta ska ılı neka vesela muzıka a gde je jeftıno pıvo npr.  :) Takodje bıh naravno volela ı da vıdım belly dance..( za nargılu cu ıcı u Nargıla place..ılı kako se vec zove...)!  Bıla sam u Taksımu u delu Navazadı..ulıca sa turskım barovıma :)

mh...dakle moje pıtanje je..shta radıtı ı gde ıcı nocu? :) shta preporuchujete? hvala!!!

Iako sam kratko bila u Istambulu, i preumorna zbog dnevnih obilazaka nisam stigla da uvece izadjem, nama su preporucili klubove na Taksimu, kazu da su tamo najbolji. Ima neki, mislim da se zove Big Budha, tamo kao izlazi bogatija populacija i jos dosta njih. Takodje, rekli su nam da klubove na Aksarayu uglavnom zaobidjemo jer mogu da se nadju neke "sumnjivije" face u smislu da su prenavalentni i slicno tome. U svakom slucaju gde god izadjes, lep provod!

E vidis zato preporucujem hostove po Istanbulu... bila sam u 10-tak klubova, 20-tak restorana i 15-tak kafica... ne znam kako se zovu, znam gde su otprilike i u svakom sam se super provela upravo zbog toga sto su me lokalci tamo odveli. Nema mnogo turista, uzivancija... bila sam u nekom lokalu koji ima 5 spratova i krov sa kojeg se pruza fenomenalan pogled na nocni Stambol... ali ne znam kako se zove.

;D

Mi smo poslednji put posetili jazz caffe, a preko puta njega se nalazio Thales bar, na 2. sparatu u kom imaš efes točeni 0.7 za 7ytl :) Odlična je muzika bila. E sad, kako doći do tamo... Recimo, jedna od ulica desno (čini mi se da nije bila por pravim uglom) na sredini kad ideš prema taksim skveru onom njihovom "knez mihajlovom" :)

Probaj da pitaš nekoga za taj Thales. Srećno :)