Jump to content

Featured Replies

U  pustinji... ;D Ma, ima ih svuda, ali mene nijedna nije ozarila, tako da drugarica moze da bude bezbrizna! Ako i ozari, prezivece, nije strasno ;)

U principu ima ih svuda, ali ko na to ne racuna, i ne treba na more. Uglavnom se javljaju poslepodne oko 17h. Ja sam bila u Hammametu prosle godine kraj avgusta, pocetak septembra i nijedna me nije oprljila, mada se jedna zena iz grupe pozalila da ju je bas oko 17h jedna meduza opekla. Dakle, do 17h slobodno na plazu, a posle oprezno.

ZABOGA, pa ne trosite vreme u Tunisu samo na plaze i meduze. Idite u unutrasnjost. Idite tamo gde nema ponuda za fakultativne izlete od strane agencije koja vas je aranzmanski dovela. Idite i posetite Dugu, srpsko vojnicko groblje u Menzel Burgibi pored Bizerte, samu Bizertu, ksarove u okolini Medenina i Tatauina, Ksar Gilan, vozite se njihovom varijantom "sarganske osmice" olicene u Lizard Ruzhu, uzivajte u arhitekturi Tozera a ne da vam to mesto bude samo spavaonica na onim jednoobraznim putevima "kroz Saharu"... Jednostavno, uzivajte u pravom Tunisu, onom nepoznatom prosecnom gradjaninu Srbije.

• 2 weeks later...

Mislim da nema potrebe, bio sam tamo, preziveo bez ikakvih antiseptika i bilo kakvih drugih mera zastite. Mozda je neko i imao problema, ali generalno, nisam cuo da se ljudi zale.