Jump to content

Featured Replies

Ako je verovati Guglu baš je Balkan u pitanju. Bugarska, Haskovo.

Virgen de la Paz (Virgin of Peace), Trujillo, Trujillo, Venezuela 46.7 m (153 ft) Work of the sculptor, Manuel de la Fuente 1983

Monument of the Holy Mother of God, Haskovo, Haskovo Province, Bulgaria 16 m (52.48 ft) Stands on a 17 m tall pedestal. 33 m (108.24 ft) total height.

Шта сад? :)

Što se mene tiče neka postavlja pitanje ko hoće. Ja sam samo preneo ono što sam čuo od dosta ljudi tamo, bez da sam konsultovao google ili neki drugi pretraživač. Dakle, ako su lagali mene i ja lažem vas  :)

Ovo nije mnogo teško. Skoro pa sportsko pitanje.

Kako se zove grad u kome je vladar sa balkona svoje palate mogao da gleda polo utakmice?

Да, Исфахан је тачан одговор. Као што сам написао веома лако. Постави следеће питање.

Dakle, ako su lagali mene i ja lažem vas  :)

...Tu pricu zna svako, od vraga do popa... :music:

Pošto mi ništa teže ne pada na pamet a i da malo zaokružimo priču:

Koliko ima nacionalnih parkova u Srbiji i koji su to?

Djerdap, Fruška Gora, Tara, Kopaonik, Šar planina, valjda je ovo zvanična lista, te mu dođe pet

Plus:Deliblatska peščara

Sajt Zavoda za zaštitu prirode kaže da je marko.petrovic u pravu. Za sada ima samo toliko nacionalnih parkova. Bilo je nekih priča da Golija postane nacionalni park, ali mislim da se nije dalje odmaklo u tom pravcu. Takođe, Prokletije su bile na putu da postanu nacionalni park ali... Sve ostalo su rezervati i zaštićene zone.

Marko, pitaj!

potencijalno teže pitanje.

u kojoj zemlji možete da uz pomoć samo jednog dalekovoda lokalne elektrodistribucije precizno izračunate koordinate gde se nalazite? tamo to zovu i GPS za siromašne.