Jump to content

Featured Replies

Ajmo probati nesto ovako...

Znamo da je Libija jedina drzava koja ima jednobojnu zastavu, medjutim postoji samo jedna zemlja cija zastava je kombinovana od 5 boja. Koja je to zemlja?

p.s. Da ne bude zabune trazi se drzava priznata u UN i u zbiru boja se ne racunaju grbovi ili amblemi

Da li se računaju crna i bela?

ako da onda bi trbalo biti nekoliko odgovora...Centralno Africka Republika...Sejseli...Komorska Ostrva...Mozambik...mislim da bi svi trbali biti priznati....doduse i Gvajana bi se mogla ubrojati(zastava je malo konfuzna al ima pet boja)

Oprastajte ljudi pogresno sam ukucao...nije 5 nego 6 boja i racunaju se i crna i bijela...

Sorry  :LOLLL:

a kako bi se zvala ta zemlja...

pederistan  :mrgreen:

nadam se da ovo nece biti povod da budem banovan  :maddd:

On 6/19/2011 at 7:09 PM, zeljo_bl said:

onda bi izbor trebalo da spadne na juznoafricku republiku...

Туркменистан ;D

On 6/19/2011 at 7:57 PM, Relja said:

Туркменистан ;D

pa posto libijci polako dobijaju novu zastavu(koja vise nije jednobojna) mozda i ovi nekad dobiju neku koja kvalifikuje za odgovor  ;)

On 6/19/2011 at 7:09 PM, zeljo_bl said:

onda bi izbor trebalo da spadne na juznoafricku republiku...

zeljo je pogodio... juznoafricka republika je jedina zemlja cija je zastava sastavljena od 6 boja

ok...znaci moj red...

ne pada mi nista posebno na pamet...

koje je jedino britansko tlo koje su svabe uspele da okupiraju tokom drugog svetskog rata?

On 6/21/2011 at 7:07 PM, chaba said:

Kako se zove rudnik dijamanta koji je opasan za helikoptere da lete iznad?

Deluje mi da ovo pitanje izlazi iz okvira teme, mozda gresim.

Nije u Africi, a jeste u okviru teme jer je rec o zanimljivoj geografskoj lokaciji. Evo da pojednostavim, opasno je za helikoptere jer vazdusni tokovi prouzrokovani dubinom rudnika mogu da "usisaju" helikoptera u rudnik.

Pa pise na spomeniku "Jedini milioner u Zhagubicu" pa bi trebalo da bude groblje u Zhagubici. Gresim  :? ili  :-\