Jump to content

Featured Replies

Rzoran, aj nam otkri, pa postavi novo pitanje, ovo brate mnogo teško  :?

Macu Pikcu (Machu Picchu) u Peruu. Postoje pravila ulaska i jedno manje poznato je da se ne moze  nono uci u tradicionalnoj nosnji druge zemlje. Cak kazu da ako planirate da obucete kilt i nosite skotsku torbicu, obucete kimono, ili odecu svajcarske mlekarice, bolje jos jednom razmislite pre nego sto to uradite i krenete u obilazak gradjevina. A zaista se ima sta videti. I jos jedna manje poznata cinjenica je ta da ispod gradjevina postoje kilometri dubokih tunela koji povezuju razne zgrade a u koje ne mozes uci i prosetati se bez opreme sa kiseonikom jer razni otrovni gasovi mogu iznenada da se pojave. Arheolozi jos uvek ne znaju kako su drevne Inke iskopale tunele bez takve opreme. Ma ima toliko toga sto mi jos uvek ne mozemo da objasnimo, samo mozemo da nagadjamo.

A posto si se ti, RaxCherrych, cini mi se, naj vise zainteresovao za ovo  klanj::, mislim da je red da ti postavis sledece pitanje.

Nikad se ne bih setio..

E kad mi već nudiš, ajde da postavim  ;D

Na kom železničkom graničnom prelazu u Evropi je moguće ući u zemlju a da si prethodno mogao da izađeš na dva različita železnička granična prelaza u dve različite zemlje?

Kada kažem granični prelaz, mislim tamo gde se zapravo obavlja pasoška kontrola i udaraju pečati, tako da Švajcarska teško da će da bude pošto je zemlja šengena i graniči se samo sa zemljama šengena.

Dobro pitanje, ali nije  :)

Čop! Bravo!

U Čop se može ući ako si prethodno izašao iz Zahonja u Mađarskoj ili Čierne nad Tisou u Slovačkoj. Peđalon - tvoj red.

To je vec bilo. Ovaj je otvoren u januaru ove godine, tako da vam cika Googl i nije od pomoci.

To je vec bilo. Ovaj je otvoren u januaru ove godine, tako da vam cika Googl i nije od pomoci.

Jeste od pomoći, ali ćutim  :shh:

`Ajd da pomognem malo...

Zove se isto kao jedan insekt koji zivi na vazduhu samo tri sata dok u vodi zivi tri godine.

Na zalost sada ga ima samo u jednoj reci.

Znam da Tiski cvet moze da zivi tri godine u vodi a vrlo kratko u vazduhu. Predpostavljam da se most nalazi na reci Tisi, a gde tacno... Nemam pojma :?zvizhd:cry22: