Jump to content

Featured Replies

bratislava

Koliko me secanje sluzi, Tisa ne protice kroz Bratislava-u.

Da nije u Szolnoku? Ako mislimo na isti most, ovaj Madjarski neverovatno lici na novi pesacko-biciklisticki most ponte della musica koji je otvoran ove godine u Rimu.

freethe, ipak si u pravu za Volgu, jer nisam precizno postavila pitanje.

ja sam mislila na reku Glomu u Norveskoj, koja  ulivanjem u jezero pravi najvecu unutrasnju deltu u Evropi, znacajnu jer se mulj koji reka donosi koristi za izradu gradjevinskih materijala.

izvini, tvoj red.

E sad jedno malo duze, ali pravo "putujuce" pitanje:

Kada bi iz Beca krenuli u njemu najblizi glavni grad stigli bi ste u drzavu B, ako iz B krenete u njoj najvecu susednu drzavu stigli bi ste u drzavu C, ako iz C krenete u njenu najvecu susednu drzavu dolazite u drzavu D, ako i iz D krenete u najvecu susednu dolazite u drzavu E!!!

Pitanje glasi: KOJA JE NAJMANJA SUSEDNA DRZAVA DRZAVE E???

Bez gledanja po netu ili raznim atlasima - dakle direkt iz glave (pošto će pitanje biti baš lako). Ko se, glavom i bradom, nalazi na zastavi pomenutog Butana?

Kako napraviti krug vodenim putem od Crnog mora do Egejskog mora, ali samo jenom proci kroz Bosfor?

Mislio sam na krace puteve. Balkanske.

Jel se računaju neplovne vode? Dunav-Velika Morava-Zapadna Morava-Ibar-Sitnica-Ušće Nerodimke u Sitnicu/Lepenac-Lepenac-Vardar

Cek, pitanje je totalno nedefinisano! Kakav je to krug ako ne pocinje i ne zavrsava se u istom mestu :?

Obzirom da nije krug, onda se od Crnog mora do Egejskog najlakse stize jednim prolazom kroz Bosfor, Mramorno more i Dardanele.