Jump to content

Featured Replies

Da, Kina stvarno liči na pivca.. A to im već pomalo postaje i nacionalni brend, u školi ih već uče "naša zemlja ima oblik pijetla", rekle su mi dvi kineskinje. Tako i Francusku u Francuskoj često zovu "heksagon", npr. na vremenskoj prognozi

Hvala susjed. A Vama Mr. Pedjalon zelim srecan put u predivnu zemlju punu kontradiktornosti, da se lepo nasetate (jedino se tako moze uzivati i videti sve poblize) i da nam donesete lepe pricice i jos lepse slicice u kojima cemo i mi uzivati.

Kada smo vec kod toga koja teritorija lici na neku zivotinju, zanimljivo je da teren oko Vankuvera  gledano iz vazduha zaista lici na zmaja sto je za Kineze sveta zivotinja i da svi oni zele da zive u Richmondu (deo Vankuvera) koji se nalazi u ustima zmaja. Kada se pogleda koji delovi Vankuvera imaju najvise stanovnika poreklom iz Azije, zaista ih je u Richmondu najvise, a najmanje u Abotsfordu i Chilivaku koji se na toj imaginarnoj mapi nalaze kod zmajeve zadnjice  ;).

A sada jedno lako pitanjce: Gde se nalazi naj dublja rupa na svetu ikada nacinjena ljudskom rukom (ne mislim bukvalno na kopanje rukama, znaci vestacki napravljena)? Svi oni koji rade u Oil & Gas industriji naj verovatnije znaju odgovor.

Nije bas Oil & Gas, ali da pokusam... Rudnik dijamanata u Sibiru?

Nije Oil i Gas, nisu dijamanti, nije Grenland i nije istok Rusije  ::crazy::ang:

Rudnik u Americi? Znam da nije precizno, ne mogu da se sjetim imena, ali mislim da je dubok oko 1.2 km...

Ova je duboka 12 km 262 m  ;)

Ima i dubljih

busotinu na nalazistu Odoptu, dubine 12,345 kilometara!!!

A ti si verovatno mislio na busotinu poluostvru Kola 12 km 261 m

Ova je duboka 12 km 262 m  ;)

Ima i dubljih

busotinu na nalazistu Odoptu, dubine 12,345 kilometara!!!

A ti si verovatno mislio na busotinu poluostvru Kola 12 km 261 m

Pitanje je bilo u vezi dubine a ne duzine. Ta busotina koju pominjes pripada horizontalnim izvorima i dugacka je 12,392 km, ali se dno nalazi na "samo" 11,426 km od  gornje povrsine zemljine kore. Ipak si bio/bila u pravu za poluostrvo Kola  clap.gif' alt=':clap:'> (link ka animaciji koja pokazuje koliko duboko smo prodrli u zemljinu koru http://www.all-around-us.com/science/geology/s-t-scie.htm). Na tebe je red za pitanjce.

Vodeni most? Znam da nije jedini vodeni most u svetu ali je jedini koji spaja istocnu i zapadnu Nemacku. Ma ja ovo samo lupetam jer je sigurno nesto drugo  :-[

Nije da lupetas nego  :bang: preterujes sa tacnim odgovorom  serenade

Bravoooooooooo  clap.gif' alt=':clap:'>

Ajd sad pa ti    smartass        P I T A J

Nije da lupetas nego  :bang: preterujes sa tacnim odgovorom  serenade

Bravoooooooooo  clap.gif' alt=':clap:'>

Ajd sad pa ti     smartass        P I T A J

Ja bi ipak da ti ponovis pitanje jer ovo nije bilo dobro formulisano jer vodenih mostova ima jos po svetu a ti si pitao "Sta Magdeburg ima sto niko nema?". Ajde, ponavljac (jbg nema ikonica za to), postavljaj pitanje.

Misliš najdužu? Kontam da je Kanada jer ima tamo gore sto čuda i uvala, fjordova, razuđenosti, ruska obala je mnogo ravnija. Mada ne bi me čudilo ni da je Indonezija, ali mislim da nije duža od kanadske.

Srednjeafrička Republika? Ili je onaj tip bio kralj? Ili čak samo general ali je jako volio zlato?  :D

Ili si ipak mislio na ono nebesko?  :)

Srednjeafrička Republika? Ili je onaj tip bio kralj? Ili čak samo general ali je jako volio zlato?  :D

Ili si ipak mislio na ono nebesko?  :)

Jeste,  clap.gif' alt=':clap:'>

tj. nije Srednjeafrička republika, već Srednjeafričko carstvo. Trajalo je svega 3 godine od septembra 1976. do septembra 1979. Jedini car je bio Bokasa I.

Susjed, postavi pitanje.