Jump to content

Featured Replies

Питкерн, пчелица наставља.

Иначе, било ми је занимљиво да прочитам ако нисам погрешно упамтио да су њихови потомци данас углавном Адвентисти Седмог Дана, или такво нешто, и да су јако религиозни и конзервативни... ко би то очекивао од побуњеничке банде :)

ne znam za njihova verska ubedjenja ali sam za ovo ostrvo cula jer placaju najskuplje struju na svetu, a dobijaju je iz dizel agregata nekoliko sati dnevno. Dizel naravno uvoze. Sad su im u planu neki vetrogeneratori.

clap.gif' alt=':clap:'> nghngh

Francuska kao i ostale kolonizatorske drzave imaju teritorije u svim hemisferama, ali su te teritorije nezavisne ( ukoliko se tako moze reci) drzave.

Tacan odgovor je  Kiribati.

inace verujem da je veliki broj onih romanticnih idilicnih fotografija plaza snimljen u ovoj zemlji, steta sto je tako daleka i tesko dostupna.

nastavi...

• Author

Svaka cast na pitanju.

Koja opstina u Srbiji ima granicne prelaze za dve razlicite drzave i koji su to prelazi?

Општина Сомбор има 2 гранична прелаза, један је Бачки брег на граници са Мађарском, други је Бездан на граници са Хрватском.

• Author

Romeos, bio dobar subotnji izlazak kad u 6 ujutru proveravas forum?  pijjj

Tacno, pitaj dalje!

Romeos, bio dobar subotnji izlazak kad u 6 ujutru proveravas forum? 

па више утиче +4 сатна временска разлика између Београда и АлмаАте, где живим. :)

Tacno, pitaj dalje! 

Ко је по занимању био  Еверест, чије име носи највећа планина на Земљи?

тачно је.

Џорџ Еверест је био  британски географ,главни геометар Индије.

Пчелица наставља :)

пaaaa... Казахстан, наравно ;)

пошто сам сигуран да је одговор тачан, одмах постављам следеће питање.

Ко је  одредио државну границу између Русије и Кине  1728 године?