Jump to content

Featured Replies

Severna Osetija, Severni Sudan (hehe, opet samo geografski pojmovi ali ne i zvanicni drzavni nazivi). Hajde, neka bude onda Severna Irska (bez obzira sto je u pitanju deo UK-a, opet je najnezavisniji pojam drzave "sa severom" :-)  )

Mozhe li ovako?

Mozda ce se neko pobuniti oko pitanja i statusa zemalja, ali, iz mog ugla, odgovor se uvazava :) Meni je prvenstveno na umu bila Severna Irska, bas kao sto rece, kao "najnezavisniji" pojam ;D A mislio sam i na Severni Kipar, ciji je status opet jako diskutabilan.

U svakom slucaju, izvoli postaviti sledece pitanje :)

Globe trekker, hvala na savjetu, taman sam mislio reći kako osim par nepovezanih fraza ne znam ništa više o tome (a kamoli di su Toplice  :-[). Baš ću se malo raspitati, vrijedi znati svašta

Vredi, vredi, zato i jesmo svi mi ovdje  ;) Btw, jednina je u pitanju, odnosno Toplica, a mogu ti reci da ima dosta legendi i lepih prica vezano za sam taj kraj. Inace, to ti je region u kome su Prokuplje, Kursumlija, taj Plocnik, planina Radan, Djavolja varos, nekoliko banja (odnosno toplica :D  )...

A ko želi da vidi kako su izgledale vinčanske kuće, može to da učini upravo na Pločniku gde je rekonstruisano naselje iz neolita.

Evo još jednog arheološkog pitanja: gde se nalazi Iustiniana Prima?

Odgovor je u potpunosti tačan, nghngh  :) Pitaj dalje! Inače, ovaj lokalitet je mnogo poznatiji kao Caričin grad.

clap.gif' alt=':clap:'>

Izvoli TARA70, dalje.

p.s. želiš  nešto da napišeš a u vezi najvećeg vrtloga?

Na severu Norveške se nalazi vrtlog promera 6km i okreće se brzinom 6m u sekundi.Stvaraju ga struje koje teku u suprotnim smerovima.Vir je nazvan Old Cow(stara krmača) jer stvara zvuk sličan svinjskom roktanju.

A sad pitanje sortirajte tri najraširenija  jezika u svetu?