Jump to content

Featured Replies

Potoji i to drugo, cim preplivas Belo More, od ovog prvog.  :blob:

Evo lakseg:

Lokalni naziv za gl.grad Grenlanda, Gothob, pocinje na N...

Da nije u pitanju mozda kraljica Boadiseaj

Jeste Boadiseja  :spot:

Postavi pitanje...

:mrgreen:

da ponovim u pitanju je oblik reljefa PRERAST, koji nastaje obrusavanjem tavanica pecina tako da danas predstavlja prirodni kameni most

naravno da nije Perast to je grad u Boka kotorskom zalivu

mala pomoc reka ima 6 slova

Znam za mesto Perast, nego pitam jeli reka Perast u ist. Srbiji gde se nalaze ti geomorfoloski oblici  :weed:

• Author

Pokrajina na P ?

Provansa

- britansko ostrvo na G (i mi izgovaramo "g" ne "dz")

Da li mislis na ostrva sve samih bogata?a :king:  jedno je i Gernzi

U Francuskoj ostrvo ili samo planina, zavisno od plime i oseke, blizu je ovih Kanalskih ostrva

u pitanju je ostrvo poluostrvo Sent Misel ili kako francuzi kazu Saint Michel

sledece pitanje:

Koja religija je zvanicna u drzavi Tuvalu

pretpostavljam neki hriscanski protestantizam, valjda, sta znam, valjda zbog proslosti ostrva (prethodne, a i sadasnje gazde su englezi valjda?)

ako sam u pravu, pitanje:

najveca hrishcanska bogomolja na svetu, i po visini i po povrshini (i po josh nekim parametrima).

pomoc: ima status bazilike.

Po volumenu je to hram svetog Petra u Rimu, po visini Kelnska katedrala. Sta mogu sto sam nerd...

Aj sad, predgradje na L, ne deo grada, predgradje ?

pretpostavljam neki hriscanski protestantizam, valjda, sta znam, valjda zbog proslosti ostrva (prethodne, a i sadasnje gazde su englezi valjda?)

ako sam u pravu, pitanje:

najveca hrishcanska bogomolja na svetu, i po visini i po povrshini (i po josh nekim parametrima).

pomoc: ima status bazilike.

odgovor nije tacan ? :maddd: :maddd: tako da nevazi pitanje koje si postavio? :maddd: :maddd:

da ponovim pitanje koja je zvanicna religija nezavisne drzave TUVALU

pa kako nije tachan =] mora biti tachan. =]

Tuvaluaneri i Tuvaluanerke (aj da ih ovako zovemo, zvuci simpaticno) su valjda pripadnici nezavisne Tuvaluanerske crkve, koja je u svojoj biti protestantska, koristeci se Kalvinistichkim uchenjem.

dal je tacno sad?

• Author

"Church of Tuvalu (Congregationalist) 97%, Seventh-Day Adventist 1.4%, Baha'i 1%, other 0.6% "

Znaci kongregacionalisti.... whatever..

reka na juznoj polulopti na P

Parana .

A ti kongregacionalisti izgleda jesu neki protestanti...

... morao sam i ja da pogledam...

A sad, predgradje na L? ne deo grada  :-) (bas sam dosadan  lol:: )

dodjavola, pa kongregacionizam je jedna vrsta uredjenja protestantskih crkava, ali sama po sebi nije vrsta crkve, vec vrsta organizacije crkvenih jedinica, parohija, shta ti ja znam..

no dobro, nauchismo neshto novo.

e da, Acketo, nije ti bio tachan odgovor na ono moje pitanje, al nema veze, postavicu ga opet kad mi dodje red =]

e da, Acketo, nije ti bio tachan odgovor na ono moje pitanje, al nema veze, postavicu ga opet kad mi dodje red =]

hmmmmm... da znas da si me naterao da trazim  :oops:

I tako nadjoh da u Africi postoji neka kopija svetog Petra Rimskog, navodno jos veca, ali nigde ne pise koliko... ja i dalje nisam ubedjen  :-P Svakako bizaran podatak...

Inace, Kelnska katedrala nece biti najvisa kad se zavrsi "Sveta Porodica" u Barseloni...

no dobro, nauchismo neshto novo.

True true!

Svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo...

dodjavola, Atzketo, kad si pronashao! shta sad, ne mogu da se pravim vazan da samo ja znam =]

A zamisli, nalazi se u Obali Slonovache, ima najvecu kupolu na svetu, najvisha je (valjda oko 165 metara), po povrshini bazilika zauzima preko 30000 kv. metara, itd itd.. ludost =] a sve to u tako interesantnoj zemlji heh =]

A, sto se predgradja tice, neka bude, neka bude... Lestane. Mozda ga neki nece prihvatiti, jer je mesto pored Beograda, ali ja se boljeg trenutno nisam setio. Ha, Acketa, da li si ti to podvukao da se ne racuna deo grada, na L, posto bi tvoji sugradjani spomenuli Liman?

Sledece pitanje: mesto u Hercegovini gde izvire reka Buna, na B, poznato i po derviskoj Tekiji?