Jump to content

Featured Replies

Nemoj tako, Marina, može lagano da me obuzme  :-[ osećaj. Onda, sledi pitanje sa moje strane - pošto su mi se svidela ova "pivska" pitanja, da nastavimo sa njima. Istarsko pivo koje se proizvodi u buzetskoj pivari, na F?

• Author

he he - Favorit    :pivoooo:

letos ga je bilo dosta u Motovunu :)

hmmm sta da pitam... aj kad smo vec u tom kraju. Prva zvanicna nudisticka plaza na Jadranu (a mozda i sire) na K ?

"Motovunac", od tebe sam i ocekivao odgovor, he, he! Mislis li to na Koversadu, podno Vrsara? Ha, shpijunirao si tamo, sto posto, kada si se vracao iz Motovuna :hihi:. Nego, da ostanemo mi jos kod Istre. Ime gradica na tom poluostrvu, u blizini Pule (a nije na moru), sa divnim kamenim kucama i jos lepsim ulicama, gde decenijama u izvanrednim odnosima zive gotovo iskljucivo Romi i Italijani? Pocetno slovo je V, a dajem pomoc sto cu reci da je pocetno slovo u italijanskoj verziji naziva mesta, D.

Vodnjan ?

Inace pored Koversade na Istri ima jos gomila nudistickih letovalista. I dan danas imam prospekt negde. Bila je to neka Nemacka firma, Öbena ili tako nekako... Nekad sam znao da ih nabrojim sve, od Ade Bojane do Monsene i Valalte  :hihi:

Da postavljam pitanje?

Neka bude... gradic na jugu Madjarske koji u samom centru ima veliku dzamiju?

Ako dam slovo, bice  prelako  ::crazy:

:mrgreen:

Jeste Pečuj. Slažem se, nije baš gradić, ali ima taj neki varoški šmek. Nije baš ni metropola  ;)

Ajd, postavalj dalje!

I ja se sa tobom slažem za taj varoški šmek :wink:. Novo pitanje, novo pitanje :?. Hajde nek` opet bude Istra - i ponovo lako pitanje. Kako se zove najduži istarski fjord, koga oni još nazivaju i kanal? Da probamo bez početnog slova, pa ako zaškripi prelazimo na Kviska, ok?

Bravo ja  :banana:

Za mirnog mora i suncanog dana, kroz podvodni ulaz u spilju prolaze reflektovani suncani zraci i stvaraju fascinantno plavetnilo, dok uronjeni predmeti na površini mora poprimaju srebrnkast sjaj. Koja je to pecina?

Mala pomoc: nalazi se u Dalmaciji

Бордж-Сиди-Тви

Tako kaže neka ruska mapa... nigde bre nisam mog'o da nadjem nešto slično.  :102:

Nije ni to :lol:! Ok, jeste nesto tipa Бордж, ali je nastavak drugaciji. Inace, mesto se nalazi nekih tridesetak kilometara severnije od libijskog grada Gadamesa.

Ostrvo koje se nalazi u jezeru koje se nalazi na ostrvu u jezeru koje se nalazi na ostrvu u okeanu ?

Na slovo T!

lol::

Hehhe.

Nije Tuvalu...

Da vam pomognem, nalazi se medju Filipinima :)

Pa da, Tuvalu nije ostrvo u jezeru u .....  :bang: