Jump to content

Featured Replies

Ne znam da li je jedina, ali ima ga Austrija, samo ne bas u tom komunistickom kontekstu.

Tacan odgovor...Ja i nisam pomenuo komunisticki kontekst, pazio sam na rijeci. Inace jedino Austrija ima te simbole na grbu...

gosn. tvoj red

pošto gosn-a nema moram se pozvati na pravilo da onaj koji da tačan odgovor ima rok od 3 dana da postavi pitanje, pa ću to iskoristiti  ;D

Predsednik koje države tvrdi da u svojim genima ima krv jednog vojskovođe sa druge polovine XVII veka i početka XVIII veka?

Trag: Franc List je komponovao muzičk-o/a del-o/a sa prezimenom tog vojskovođe kao nazivom dela.

Jeli tvrdi ili je tvrdio

Posto mi odmah pada na pamet ludi Bokasa iz Centralno Africke Republike  :evil:

Jeli tvrdi ili je tvrdio

Posto mi odmah pada na pamet ludi Bokasa iz Centralno Africke Republike  :evil:

Tvrdi.

Nije tačan odgovor.  nono

Sarkozi?  zvizhd

nemam pojma koji je vojskovodja, al sve mi se cini da sam procitala nekad da je tako nesto rekao...

Predsednik koje države tvrdi da u svojim genima ima krv jednog vojskovođe sa druge polovine XVII veka i početka XVIII veka?

Trag: Franc List je komponovao muzičk-o/a del-o/a sa prezimenom tog vojskovođe kao nazivom dela.

Juju, sad sam ustanovio greškicu. U pitanju je bivši predsednik.  :-[

Putin  :-\

Njet.

A i pitanje je predsednik koje države, a ne koji predsednik države. Mislim, sve jedno je, ako znaš predsednika, znaš i državu i obrnuto, ali možda pomogne ako razmišljate na taj način...

Kad` smo kod Lista, rekla bih da je naslovio jednu svoju kompoziciju nesto kao mars imperatoru Maksimilijanu I,  da nije mozda Meksiko?

Kad` smo kod Lista, rekla bih da je naslovio jednu svoju kompoziciju nesto kao mars imperatoru Maksimilijanu I,  da nije mozda Meksiko?

nono:mah:

Berluskoni  123

Valjda je u pitanju bivsi predsjednik neke drzave...

Veoma intrigantno pitanje, a moj zadnji pokusaj je Alvaro Uribe iz Kolumbije ili Lula da Silva iz Brazila...

Još nema tačnog odgovora. :)

Evo još jedan trag: istorijski događaji u životu ovog vojskovođe inspirisali su i nekoliko velikih pesnika XIX veka kao i jednog velikog kompozitora (pored Lista) da napiše operu.

Neko od predsjednika neke njemacke republike mozda? U svakom slucaju svaka cast na pitanju odlicno smisljeno. Bas me zanima koliko ce trebati da neko odgovori tacno...