Jump to content

Featured Replies

Po nekoj logici stvari, posto je Azija najvece kopno, trebalo bi da je neki grad odande. Ovako, nekako kad pogledam mapu, "najcentralnije" mi deluje Novosibirsk.

Po nekoj logici stvari, posto je Azija najvece kopno, trebalo bi da je neki grad odande. Ovako, nekako kad pogledam mapu, "najcentralnije" mi deluje Novosibirsk.

Nije, nisi obratio pažnju na more koji napada Novosibirsk sa severa  :)

Kakav strasan napad sa preko 2000km. Uostalom, tamo i nema mora, to je sam led :D

Dobro, onda malo juznije, recimo, Urumci?

Sad vise nije ni vazno, pogodio sam iz druge ;)

Hm, aj, na brzinu neko pitanje...

Koji veliki grad u Brazilu bi se mogao nazvati "Bozicni" grad?

Nije Rio. Evo, mala pomoc, grad se nalazi na obali.

PS: Ako se ne javim narednih par dana, a vi sami zakljucite da ste dali tacan odgovor, slobodno nastavite :)

Natal

Пре че бити да си ти у праву.

Мени Белем пао на памет зато што Португалци тим називом зову Витлејем

Izvinjavam se sto kasnim sa odgovorom, ali najavio sam to ;)

Natal je tacan odgovor! Na portugalskom se Bozic kaze Natal.

Pcelice, izvoli, postavi pitanje!

MOzda Rio jer se medjunarodni aerodrom u Riju zvanicno zove Antonio Carlos Jobim, ali ga vecina poznaje kao Galeao...

clap

Po (inace mom omiljenom muzicaru) se zove od '99 a inace je ostao naziv po plazi Galeao.

nastavi freethe...

NIje ni u Kini, a nije ni Maracana. A kad smo vec kod Maracane u Rio de Janeiru, da kazem da se taj stadion i ne zove Maracana vec Estádio Jornalista Mário Filho!!!

A za one koji nisu culi, naziv Marakanã potice od jedne vrste papagaja.

@freethe,

da li mislis najveci fudbalski stadion, stadion za americki fudbal, stadion koji prima najvise gledalaca, ili sta vec? Ako je fudbalski, negde mi je u glavi da je onaj u Meksiko sitiju dosta velik, da nisi mozda na taj mislio?