Jump to content

Featured Replies

Мени неко рече да у Солуну има дууугачко шеталиште поред мора, а ја га се не сећам. ;D

Ajde. Grad ima samo 3 slova (u srpskoj transkripciji). Malo sam suzio potencijalne kandidate sada. :)

Sada mi pade na pamet, mozda je zabranjeno navoditidva odgovora u jednom postu? Opomenite me ako krsim nekakva pravila.

Da nije (a verovatno nije) Ulm?

Ne. S obzirom da se vec neko vreme sve svodi na nagadjanje, mozda bi najbolje bilo da kazem tacan odgovor i prepustim novo pitanje nekom drugom?

Tacan odgovor je Lodj, tj. Łódź, grad u Poljskoj. Ulica koja se trazi je Piotrkowska. Marko Petrovicu, imas cast.

Koja to Evropska drzava je i dalje zvanicno nepriznata od strane chak dve Evropske drzave clanice Evropske Unije? Takodje, ta drzava ne priznaje postojanje ove dve. Ovakvo stanje traje duze od 50 godina.

izuzmite Kipar, Maltu, Kosovo, Irsku, Farska ostrva, razne autonomije itd itd, nisu u toj prichi, radi se o drzavama za koje nekako podrazumevamo da su opste priznate i kao, bez takvih problema, makar u shiroj javnosti.

Hehehe...

O ovome sam chitao nedavno, pa znam bez gledanja igde (valjda znam)...

Dakle, Ceska i Slovacka ne priznaju Lihtenstajn i vice versa. Valjda je tako :)

:mrgreen:

Izvinite sto upadam. Ajd` samo ubacite neki link gde se moze vise procitati o ovoj temi. Bas mi je interesantna.

The Czech Republic is not recognized by Liechtenstein due to a dispute over the applicability of the Beneš decrees.

Slovakia is not recognized by Liechtenstein due to a dispute over the applicability of the Beneš decrees.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bene%C5%A1_decrees

• Author

Da, valjda je royal family iz Lihtenstajna imao neke posede po Ceskoj, ovi to nacionalizovali a nisu ni kasnije vratili i tako ...

Ajmo imenjak, od tebe ocekujemo nesto kreativno :)

Evo nešto lagano:

Koje dve prestonice se nalaze na istoj reci, jedna preko puta druge (bukvalno se gledaju, valjda se i nalaze na istom kilometru reke)?

Nije baš tako lako  :P

I Beč i Bratislava su na obe obale reke. Ova dva su samo na po jednoj obali reke, tačno jedan naspram drugog.

Znaš da jesu, nisam ni sumnjao da ćeš pogoditi  ;)

Postavljaj dalje!

Jos jedno lako. Kako se zove nekadasnja cincarska prestonica koja je, na zalost, danas samo u korovu i rusevinama? Nalazila se na teritoriji danasnje Albanije.

Ok, ako je preterano lako, onda dodajte i koji se grad u danasnjoj Makedoniji smatra mestom sa najvecim brojem Cincara, tj. njihovom nezvanicnom "prestonicom"?