Jump to content

Featured Replies

Moram da priznam da ne znam odgovor na to 'preteranio lako' pitanje  :-[  ali usudicu se da probam da odgovorim na dopunsko... Da nije Krusevo u Makedoniji u pitanju? Kao kroz maglu mi je da se to dosta spominjalo kad je umro Tose Proeski, on je valjda odande i Cincar je. Mozda sam nesto pobrkala?

Jeste, u pitanju je Krusevo. Tamo cak i postoji obrazovni program u skolama na tom jeziku. Ako hoces, postavljaj pitanje, ali hajde da neko proba da da odgovor i na ovo prvo.

:D Pricekacu da neko pokusa odgovori na glavno pitanje, bas me zanima odgovor...

mene ste bas zainteresovali pa sam videla na netu...  al to nije fer  pa necu da odgovorim ;)

bas bas zanimljivo je sve u vezi njih... :)

Аааа, ово је скоро било у Забавнику, ал' заборавих. :)

Globe trekker mozda bi mogao da odgovoris ili bar pripomognes, s obzirom da se niko ne usudjuje da pokusa?

Pa, ne znam kako bih pomogao? Anyway, odgovor je Moskopolje a posto je Bokas odgovorila tacno na jedan deo mog pitanja, neka ona postavlja dalje.

Koji grad u Srbiji ima otvoreni bazen sa izdvojenim posebnim terminima za muskarce i posebnim za zene?  :o

Ne znam da li ih postoji vise, ali pouzdano znam za jedan...

clap Dobro si cuo! To saznanje je za mene bio mini kulturalni shok u sopstvenoj zemlji! Preuzmi...

Ministarstvo za secer?!?!?!  :o Ne bi mi palo na pamet da tako nesto postoji! Hvala za interesantnu informaciju marko.petrovic! Mora da su uposleni mnogo...  ;D

Ok, evo pitanja:

Najveci proizvodjac mandarina na svetu je __________.

:mrgreen:

Kina?

Mmmm.... mlako  :)

edit:

Zapravo hmmm. Sad sam pogledao na netu, i ili je ovo sto ja imam neverovatno zastarelo (za 7 godina) ili Wikipedija gresi. U svakom slucaju, postavljaj dalje. U ovoj knjizici sa svetskim statistikama koju imam pise da je Japan glavni proizvodjac, i u tom trenutku (2001) Japan proizvodi 3,5 puta vise mandarina od Kine... a dal' je moguce da su tako napredovali za to vreme... mozda i jeste  :?

Pitaj dalje...

:mrgreen:

Kina je najveci proizvodjac raznoraznog voca ali ne i malina. Srbija vodi  :party:

Cisto informacije radi  clap.gif' alt=':clap:'>

Pod utiskom pomalo bizarne slike stanicnog WC-a u Kursumliji : Kako se zove mestasce na severu New Zealand-a poznato po umetnickom resenju javnog toileta-a kontroverznog Beckog arhitekte, slikara i skulptora moderne?

Nije da se hvalim, ali koliko je meni poznato bese to u Novom Sadu... Mada, ko zna, nesto mi lako zvuci pitanje da nije neka navlaka? Uuuuuuh sramote ako gresim.