Jump to content

Featured Replies

Da nije nekadasnji vojni aerodrom Željava kod Bihaća. Naime znam da se on jednim delom nalazi u BIH, a drugim delom u Hrvatskoj

Nisam mislio na taj... Ovaj aerodrom je u redovnoj upotrebi i danas. Originalno se ceo nalazio u jednoj zemlji, ali onda se pojavila potreba da se produže piste, pa je sporazumno produžen preko "grane".

ma to je na granici Kanade i SAD. Kolko znam, ima ih tri takva na njihovoj granici, al valjda samo jedan koji je originalno bio u SAD, pa je produzenjem piste presao i u Kanadu. Sad, gde je tacno, ne secam se. Znam da mu naziv beshe po nekom potoku i drvetu. Da ne gresim, Pinecreek + neshto?

Deco, gledajte TV!

Panonski, el sam u pravu za odgovor?

dobro, posto sam siguran da je odgovor tacan, da postavim ja novo pitanje dok ne zaboravim :)

Koji je to glavni grad jedne Evropske zemlje koji ima isto ime kao i verovatno najpoznatiji raketni sistem dvadesetog veka poreklom iz Belorusije/Rusije?

Sad sam zbog tebe citao o raketama, posto si me zaintrigirao.

Meni je najpoznatija "Kacusa" ali ni jedan grad se tako ne zove.

Elem, odgovor ne znam, ali imam nesto zanimljivo za vas  ;D

Procitajte boldovani tekst:

http://en.wikipedia.org/wiki/SS-N-5

Nije mi jasno zasto su ga ovako nazvali (molim da se uzme u obzir da se druge ruske rakete po Nato-vski zovu "Satana", "Vojvoda" i "Kroz oblake", "Gremlin", "Gladijator" i slicno, kao i da je raketa napravljena 1963.). 

:mrgreen:

To moze da bude samo S300 originalna verzija iz 1978. koja se danas obelezava kao S300P.

Puno ime je "S300P Angara" sada to moze da zvuci kao Ankara, glavno grad Turske.

Koliko je Turska evropska zemlja je diskutabilno ali obzirom da hoce u EU...

dobro, posto sam siguran da je odgovor tacan, da postavim ja novo pitanje dok ne zaboravim :)

Koji je to glavni grad jedne Evropske zemlje koji ima isto ime kao i verovatno najpoznatiji raketni sistem dvadesetog veka poreklom iz Belorusije/Rusije?

beograd,iliti belgrad bm21a

mada, jel, nije oružje nazvano po Beogradu, već je na osnovni naziv Grad (vremenska nepogoda) zalepljeno Bel. Zanima me ako neko zna, dal naša vojska koristi neku varijantu Grada, kolko znam, Hrvatska ih poseduje, sad dal još iz doba Jugoslavije ili ne, ne znam.

Pa gosn.shofershajbno, mislim da je tvoj red. Posto se oglasavas na forumu mogao bi i da nastavis igru. Ima nas koji bi se "sigrali".