Jump to content

Featured Replies

On 5/13/2009 at 5:54 AM, tiberius said:

...verovatno studiras u NS.

:D Ceo zivot prolazim tuda pa mi palo na pamet. Moje prvo pitanje ovde!

Kako se zove obelisk koji oznacava mesto gde je u Novom Sadu bila Jermenska crkva? To je univerzalan naziv za Jermenska obelezja a tako se i zove jedna planina ali ne u Jermeniji.

E, sad, da ne čekam potvrdu tačnosti odgovora postavljam novo pitanje. Šta u prevodu na srpski znači Tel Aviv?

Btw, ako sam pogrešio u odgovoru (a mislim da nisam), molim Pedjalona za potvrdu.

clap.gif' alt=':clap:'>

cestitam, mislio sam da ce biti teze. Mene taj hackar proganja godinama. Kao da se i ja osecam krivim sto srusise tu lepu,malu Jermensku crkvu. Da li znate gde se nalazi oltar i ostalo?Ovo nije kviz pitanje nego me interesuje jer ja neznam.

Tel Aviv ili brdo proleća, dina proleća, prolećni breg, tako nešto? Znam da je ime izabrano bilo na konkursu, pošto grad nije nešto puno star, ako ima jedan vek ili manje? 

• 3 weeks later...

Da li znate gde se nalazi oltar i ostalo?

Bio je u novinama tekst o tome, pre nekog vremena. Mislim da je skoro sve razvučeno, da je valjda zavod za zaštitu spomenika preuzeo neke stvari iz crkve, koje su kasnije misteriozno nestale a da niko ne zna ko ih je uzeo, i tako. Čini mi se da jermenska zajednica još uvek poseduje neke stvari.

O.K. pozabavicu se time kada dodje u NS. Imam priliku ovde, u Budimpesti, a i sam sam deo toga, da vidim kako se drzave EU odnose prema manjinskim zajednicama. I njihova kultura se prepoznaje kao deo zajednickog nasledja pa se tako i odnose prema njoj.

• 1 month later...

Tragajuci za meni zanimljivim destinacijama naleteo sam na nesto sto mi se cini veoma zanimljivim, a i ko rodjenim za ovu temu koja je vec neko vreme uspavana.

Koji je i gde se nalazi najduzi pescani sprud na svetu?

• 4 weeks later...

Izgleda da niko nema odgovor vise od mesec dana, imamo li neka pravila o tome koliko dugo se ceka odgovor? Daj nekok kviska ;D

Ajde da vam olaksam.

Nije u pitanju bas klasican sprud na kakve smo navikli po Dunavu. Ovom se sirina meri u kilometrima a duzina u stotinama kilometara. Na njemu se nalaze naselja, put, granicni prelaz, pa cak i jedan aerodrom.

• 3 weeks later...
  • Author

Tiberiuse, prosvetli nas o sprudu pa poteramo dalje :)

Ajde :(

Dacu vam podatke, al necu reci naziv. Ko prvi napise naziv, pita dalje.

Nalazi se izmedju Litvanije i Rusije, tacnije Kalinjingradske oblasti. Dugacak je skoro 100 km.

• 2 weeks later...

Kuronijska prevlaka :king:

Tiberius mogu ti reci da je ovo vrh destinacija. Barem ono sto se moze vidjeti na slikama...

Konacno!  clap.gif' alt=':clap:'>

Ok, verovatno je malo zbunjivalo to sto sam naveo da je u pitanju sprud, al ni sam nisam bio siguran koji je tacan prevod pojma "spit".

Hteo ja ovog leta da idem tamo al' nit sam imao crveni pasos niti dovoljno dana sengena da sve obidjem sto sam 'teo. Tako da sam ovu destinaciju ostavio za sledece leto, da je tad na miru gustiram autostopom. ;)

Inace nesto mi se cini da je Kalinjingradska oblast ko neka crna rupa u evropi. Niko je nesto ne spominje previse, a opet je tu, malte ne u centru.

Mashoni imas rec.

Posto mi je ovo premijera na ovom topiku, idemo nesto lakse:

U kojem se gradu nalazi jedini rimski mozaik boga Hipnosa na svijetu?