Jump to content

Featured Replies

Evo da dignem ovu temu iz groba, nemam pojma šta je odgovor ali srećom Wikipedija zna  :angel:

У троглу су пет вулкана, који симболизују пет земаља Централне Америке, дуга као симбол мира и фригијска капа као симбол слободе. Вулкани деле два мора на којима лежи Никарагва, Карипско море и Тихи океан.

Sledeće pitanje: u ovom trenutku, koliko američkih geostacionarnih satelita lebdi nad Moskvom?

Ni jedan, jer svi geostacionarni sateliti orbitiraju iznad ekvatorialne linije (koja ne prolazi iznad Rusije pa samim tim ni iznad Moskve) na visini od 35,79 km iznad povrsine zemlje. Kako im i samo ime govori, oni su geostacionarni, t.j. krecu se brzinom obrtanja zemljine kugle i uvek se nalaze na iostom mestu u odnosu na zemljinu povrsinu. Mozda i gresim ako je u pitanju trik pitanje  :?

Naravno da je Chabin odgovor tacan, samo da dodam da je u trenutku nastanka zastave Centralna Amerika (pri tom se misli samo na drzave koje se nalaze na kontinentalnom delu a ne i ostrvske poput Kube Dominikanske republike....) zaista imala samo pet zemalja jer Belize i Panama nisu postojali.

rzoran je tacno odgovorio, inace mene su ovo pitali na jednom intervjuu za posao  ;D

Sta su clanovi nacistickih SS trupa imali iztetovirano ispod pazuha?

On 5/26/2011 at 9:10 PM, rzoran said:

Sta su clanovi nacistickih SS trupa imali iztetovirano ispod pazuha?

Re: Zanimljiva Geografija?

Ma znam  :( , ali bilo mi je toliko interesantno kada sam naleteo na taj podatak da mi je prosto bilo zao da ga ne podelim s vama  zvizhd . Ako to pitanje ipak ne odgovara naslovu "Zanimljiva Geografija", mozda moze ovo: Koji je prvi nacionalni park na svetu (gde se nalazi i koje godine je proglasen)?

1. марта 1872. године, каже Википедија. А ако ме питаш како су се, појединачно, звали сви посетиоци прошле годие, е то не знам. :)

samo da se vratim da pretprošlo pitanje : imali su istetoviranu krvnu grupu A,B,AB,O :D

Pedjalon, pucaj pitanje clap.gif' alt=':clap:'> . BTW, oba odgovora su tacna.

Da, ali ovom rekom plivaju ajkule koje se ne libe da napadnu i ljude.

Možda su takve i u Rio Juanu a mislim na neke druge.

Žiri je preinačio moju odluku i proglasio Majin odgovor kao tačan.

Slatkovodni morski pas, na kojeg sam ja mislio, je ovaj:

zambezi ajkula

Dakle, Majo, izvoli, postavi sledeće pitanje.

edit: sređen link

Do uvece ce pitanje biti postravljeno, nadam se da je to po propisu ;)

U kojoj zemlji Centralne Amerike se nalazi ostrvo (na jezeru) sa dva vulkana?