Jump to content

Featured Replies

Kako se zove i gde se nalazi najduzi pecinski sistem na svetu? Da pomognem, do sada je istrazeno “samo” oko 628 kilometara  :o.

On 7/1/2011 at 8:22 AM, marko.petrovic said:

San Julian depresija u Argentini i njen najdublji deo Carbon, reko bi da je rzoran u pravu :)

Argentina, Laguna del Carbon, sa svojih 105 metara u.s.l.

:spot: Pogodak. Postavi pitanje.

Kako se zove i gde se nalazi najduzi pecinski sistem na svetu? Da pomognem, do sada je istrazeno “samo” oko 628 kilometara  :o.

zeljo_bl clap.gif' alt=':clap:'>, postavljaj pitanjce (al nemoj nesto tesko  :roll:)

kad smo kod speleologije...i mene kao spelologa...

gdje se nalazi najdublja jama na svetu? -2158m za sada...

Mislim da je noskich u pravu, negde sam video da je u Budimpešti najstariji u kontinentalnom delu Evrope. Dakle, gde bi drugde onda bio najstariji na ostrvu nego u Londonu.

Po ko zna koji put neprecizno pitanje i proizvoljan odgovor i pored prethodnih apela.

London nije nista manje evropsko tlo od Budimpeste, a metro tamo je svakako stariji.

Ako je odgovor trebalo da bude Budimpesta onda je pitanje trebalo da bude koji je najstariji metro u kontinentalnoj Evropi, ne na tlu.

Da, mislih na Budimpestu. Mada se ne vozim njime svaki dan jer je to samo jedna linija i preferiram bicikli.

Slazem se da je pitanje ne sasvim precizno, ali igramo se, zar ne?

Zeljo izvoli.

Igramo se, ali igra nema smisla ako nema nikakvih pravila i pobednik je proizvoljan.

Valjda je cilj igre dati tacan odgovor na postavljeno pitanje, a ne onaj odgovor za koji postavljac misli da je ispravan, a u stvari fakticki nije (kao sto je bio slucaj sa dvorcima u Belgiji i ostalim pitanjima).

On 7/5/2011 at 12:30 AM, noskich said:

Igramo se, ali igra nema smisla ako nema nikakvih pravila i pobednik je proizvoljan.

Valjda je cilj igre dati tacan odgovor na postavljeno pitanje, a ne onaj odgovor za koji postavljac misli da je ispravan, a u stvari fakticki nije (kao sto je bio slucaj sa dvorcima u Belgiji i ostalim pitanjima).

Cilj igre je da se ljudi zabavljaju, a nije mi jasno sta se ti toliko palis na ovo da se nonstop zalis na neke tehnikalije u zadnjih 10 strana... jel to neki pokusaj trolovanja ili sta? I ja sam pitanje razumeo da se radi o kontinantalnoj Evropi. Inace bi pitanje bilo koji je najstariji metro na svetu, jer nema smisla naglasiti da se radi o evropskom tlu osim ako ne zelis ljudima da sugerises da se ne radi o metrou u Londonu. Citaj izmedju redova...