Jump to content

Featured Replies

Posted

Društvo, primili su me na letnji kurs u Poljsku u julu!!! :dance: E, sad postoji par "problemčića"...kako za što manje para i što manje cimanja stići tamo? ;D Da li preporučujete avionom (iz kog mesta, preko koje kompanije i ima li uopšte aerodrom blizu Krakova :-[ ) busom, vozom (pročitala sam da je mnogo bolje ići lokalnim nego međunarodnim- jeftinije je) ...Ako idem busom ili vozom, koliko dana pre zakazanog datuma moram da krenem? Hajde, iskusnjaci  :) da vas čujem...ako je neko skoro išao u Poljsku...Da li je za vizu potrebno original pozivno pismo i da li mora biti rezervisana putna karta? Pročitala sam i onaj odeljak za vize, ali pošto za Poljsku nije ažuriran 1,5 godinu verovatno se nešto izmenilo...

Juce sam se vratio iz Krakowa i to za vrlo malo para- pojavila se nova autobuska kompanija Orangeways (www.orangeways.com) i voze svakog dana iz Budimpeste u Krakow i obratno. Cena karte je samo 14 e. Polazak iz Krakowa je svakog dana u 14.30, dolazak oko 21.30 na Nepliget a.s Dalje sam nastavio vozom do NS za oko 15 e. Inace, ista kompanija reklamira karte od Bg do Budimpeste za 8 e! Karte se kupuju preko interneta, autobusi su odlicni i mislim da je ovo daleko najbolja varijanta.

Sto se tice vize, stvarno ne znam, posto ne koristim srpski pasos osim za prelazak srpske granice.

Inace, putovao sam na do sledecih mesta: Poznan-Gdanjsk-Sopot-Torunj-Warszawa-Krakow-Auschwitz.

Gdanjske je super mesto-premasio je sva moja ocekivanja.

Pozdrav

Jao jao jao :)

Bolje da si onima iz BESTa vristala nego nas da zapitkujes :P. Salim se naravno. Sto se tice pisma oni ce ti poslati pismo ili tebi kuci (obavezno trazi da ti posalju sa pecatom i slicno zato sto imas nekih koji zaborave ili su mladi pa nemaju pojma a onda to nije validno bez pecata) ili direktno u ambasadu, moze se desiti da posalju na oba mesta.

Avion ima u Krakovu i to nije problem, samo im se javi ako dolazis avionom i pokupice te neko (malo je dalji od centra a i sto da ne iskoristis njihov prevoz i bez cimanja stignes do njih)

Avion, obrni okreni neces naci ispod 200e, i to voze svajcarci i nemci. Bolja je veza sa svajcarcima za 4h leta plus 2h cekanja zbog preesdanja u cirihu za 6 h si tamo i to sve iz Beograda. Ako uspes jeftiniji avion da nadjes obavezno mi javi, i ja planiram da skoknem do Krakova tj do Warsave.

Sto se moje marsute tice, kombinujem neku ludu akciju tipa:

1. Bus Nis-Bg povratna karta je oko 15-20e

2. Voz Bg-Budimpesta 15e u jednom pravcu, povratna 26e

3. Bus Budimpesta-Krakov cirka 30e povratna (s tim da ide samo Budapest - Krakow - Budapest (3,5,6,7) )

Every wendesday-friday-saturday-sunday

Departure from Budapest 6:00

Arrival to Krakow 13:30

Departure from Krakow 14:30

Malo cimanja ali jedna fina avantura. Prespavam u Budimpesti preko CS ili HC ako se zaebem pa promasim bus u 6 i toliko. Sve ostalo ej standard :)

pozdravce

Arrival to Budapest 22:00

There's also bus service from Krakow to Keszthely (via Budapest):

Departures from Poland:

every Friday - 20.00 - Bus Station (Dworzec Główny) Krakow

- - - - - - - - 06.00 - Népliget Budapest

- - - - - - - - 09.25 - Keszthely

Departures from Hungary:

every Saturday - 18.00 - Keszthely

- - - - - - - - - - 21.15 - Népliget Budapest

- - - - - - - - - - 07.25 - Bus Station (Dworzec Główny) Krakow

Prices:

one way to Budapest 90 PLN (~ 26 EUR); round trip - 150 PLN

one way to Keszthely 110 PLN; round trip - 170 PLN

PKS w Krakowie S.A.

tel. (012) 422-20-21

mail: [email protected]

http://www.pks.krakow.pl

• 1 month later...

mene zanima koliko je orangway siguran,tj da li dolaze na vreme i imaju polaske kako je napisano na sajtu i da li su ima autobusi u redu,da li su bezbedni?Hvala