Jump to content

Featured Replies

10 decembra nisu bile ukinute.  ;) Znam 100 %, tada sam se vratio nazad. Dakle, u pitanju je tranzitna viza. Ne možeš drugačije.  To jest, tada nije moglo.

To je ok, ali tvoj post je od danas - kada vise vize ne trebaju...

10 decembra nisu bile ukinute.  ;) Znam 100 %, tada sam se vratio nazad. Dakle, u pitanju je tranzitna viza. Ne možeš drugačije.  To jest, tada nije moglo.

Za to nisam siguran - tek sada čujem. Uostalom, jedan drugar mi se zaustavio u Karsu večeras, sutra ujutro kreće za Posof, a odatle za Gruziju pa još dalje. Tako da ću i ja znati da li trebaju vize (doduše, on ima hrvatski pasoš).

• 3 months later...

Nista se nije menjalo- viza na 21 dan kosta oko 7€. Izdaje se na granicnom prelazu, gde se popunjava formular i menja novac (placa se iskljucivo u jermenskim dramima). Moze se uzeti i viza na 120 dana koja kosta oko 40€. Maloletnici dobijaju vizu besplatno. Ovo su vize sa jednim ulaskom. Multi vize se mogu dobiti samo u konzularnim predstavnistvima.

Ja bio u Jermeniji 2 puta ove godine i uvek sam ulazio kopnenim putem iz Gruzije. Moj savet ti je ako i ti ulazis kopnenim putem promenis nesto strane valute u drame vec u Gruziji jer na granici imaju jako cudan kurs. Ja sam se cenjkao oko kursa sa carinikom 15 min. Sve je to bilo u prijateljskoj atmosferi i nije neka velika stvar ako izgubis par evra obzirom na to da njima to poprilicno znaci..

Ja bih isao do Nagorno Karabaha. Jel onda dovoljna viza sa jednim ulaskom? Ili mozda ima neka tranzitna sa dva ulaska? :)

Jermeni Karabah smatraju svojom teritorijom, tako da je dovoljna viza sa jednim ulaskom.

Za Karabah ti treba posebna viza, koju mozes izvaditi u Jerevanu takodje za 3000 drama (6-7 evra). Medjutim, ako hoces da je dobijes istog dana, budi spreman da platis dvostruko.

I jos jedno pitanje. Znam da se posle Karabaha ne moze u Azerbejdzan. A obratno?