Jump to content

Featured Replies

Uz Marsala Tita junackoga sina nas nece ni pakao smeeet!

Mi dizemo celo i krocimo smelo...

25.5 je dan rodjenja Tita i tada je poseta kuci cveca znatno povecana. Ja planiram da tog dana budem, cisto iz radoznalosti. :kamp:

Видиш Кико... интересантна идеја.

А шта ако стварно понесемо штафету?

...неку провизорну, нешто...  ?!

:mrgreen:

25.5 je dan rodjenja Tita i tada je poseta kuci cveca znatno povecana. Ja planiram da tog dana budem, cisto iz radoznalosti. :kamp:

Ti iz kuće cveća su ********* :psuje:

Pre nekoliko dana, kad je bila godišnjica smrti, imao sam neke goste i rešimo da odemo do kuće cveća. Usled spleta okolnosti stigli smo u 16:45, a zatvara se u 17h. Bilo je stvarno puno ljudi u tom trenutku, i puno cveća i venaca, za razliku od običnih dana u toku godine kad od cveća nema ni traga ni glasa.

Elem, pitam ove što rade da li će produžiti koji minut radno vreme, jer ima stvarno puno ljudi, poseban je dan u godini. Dobijem odgovor kako oni tu stoje od 9 i kako smatraju da za 8 sati ima sasvim dovoljno vremena da se sve obiđe, no eto, učiniće šta mogu. Bude mi jasno da neće, pa ubrzam goste, i odemo ka muzeju, sa još gomilom ljudi.

U 17:00:00 kada smo bili u prvoj prostoriji muzeja ušla je žena, rekla muzej se zatvara i krenula da gasi svetlo :psuje: Na naše negodovanje da mogu sačeakti jebenih dva minuta dobili smo odgovor da se muzej zatvara u 17:00 :o Šta znam, možda se Tito prevrne u grobu ako oni ostanu 2 minuta duže na poslu zbog svih tih ljudi koji su došli tog posebnog dana u godini. Pitam se da li i otvaraju tačno u sekund...

Teraju nas napolje, izlazimo kroz vrata na ulazu u park, i vidiš idu neka dvojica sa vencima, trče, zadihani, idu Bog te pita odakle, ali na ulazu rampa. Nema ulaska.

17:04. Masa ljudi i dalje izlazi, ali im ne dozvoljavaju da uđu na 2 minuta da polože vence, iako još uvek ima ljudi unutra. Ne, ne mogu da postave venac na spomenik jer su zakasnili 2 minuta (u međuvremenu je došlo još nekoliko ljudi).

Prilično sam se iznervirao, pa sam sačekao da vidim epilog. Posle 20 minuta rasprave sa portirom, videvši da ljudi neće otići, pušteni su da polože vence.

Čemu sve to? Koji je đavo tim ljudima, čim imaju malo moći na nekim, odmah se ponašaju kao najgora goveda :maddd: Zbog 2 minuta kašnjenja (iako idete ko zna odakle), ne možete postaviti venac na nečiji grob? I to ne bilo čiji.

Rekao bih da ti ljudi koji rade tamo nemaju nimalo poštovanja...

Eto, na pomalo neočekivanom mestu u Srbiji, baš su revnosni po pitanju radnog vremena, pa obratite pažnju...

• 2 months later...

Bio sam juce u muzeju 25. maj, doduse kuca cveca se trenutno renovira, ali svakako ima sta da se vidi, trenutno je glavna postavka predmeti od srebra koje je Tito dobio od raznih drzavnika...