Jump to content

Featured Replies

• 1 month later...

I opet ja zakeram na ovu temu,sator birajte prema svojim afinitetima a ne po preporuci... Razmislite u koje doba godine vam najvise treba,koliko prostran vam treba da li bi ga premestali na svaka 2 ipo sata...itd

Ljudi treba mi mala pomoc :)

Za koji dan krecem u Exit kamp, i to ce mi ujedno biti prvi put da rasklapam/spavam u satoru i sl. :) Nabavio sam Mckinley Dakota 2 sator. Problem je sto nigde na netu ne mogu da nadjem detalje o njemu, niti uputstva kako se detaljno namesta, a kapiram da se namesta na slicnu foru kao i svi ostali. Elem, od opreme ima neke tanke sipke spojene nekim kanapom, koje se uvlace jedna u drugu, kocice, podlogu i krov. Moze li neko da me uputi na neko detaljno uputstvo kako da savladam ovu prepreku :D

Svi saveti su dobrodosli. Hvala!

Polozis platno na zemlju, stapove povezane kanapom spojis, imaces ih 2 komada, provuces ih kroz rupe na tom platnu, tako da se ukrstaju, podignes sator, jer su te sipke savitljive, krajeve od sipki zabodes u nesto sto strci na coskovima tog platnenog dela. Preko prebacis jos jedan sloj, povezes ga lepo, i onda pobodes kocic u zemlju, tako da obezbedi oba sloja satora. Na svim ostalim krajevima takodje imas mesta gde da zakacis sator kocicima, pobodes ih u zemlju i osiguras sator da ga vetar ne odnese. To je to, sve je kao i kod ostalih satora i samo ce ti se kasti :)

Ok, hvala na linkovima.

Mali update. Sator je iz jednog dela, sa tim sto dolazi u paketu sa jos jednim platnom (pretpostavljam da se stavi preko njega), i sipkama koje su sve spojene. Dve od tih sipki imaju crvene krajeve, pretpostavljam da to oznacava nesto. Sta? :D

Ma pomoći će ti neko u kampu, mnogo je prostije u praksi nego da se ovde opisuje...

On 7/1/2011 at 9:25 AM, zleetherius said:

Dve od tih sipki imaju crvene krajeve, pretpostavljam da to oznacava nesto. Sta? :D

To je klasicna zamka prodavaca satora, uvek zakomplikuju stvari, pa oboje 2 sipke u crveno ;D

Evo, ako ti s ovim ne bude jasno, onda iznajmi stan i batali kamp ;)

PS: Samo jos kocicima zakacis sator i pobodes ih u zemlju.

Šator je odličan :)

Kupio sam ga u Gori i cena mu je 7000. Ne znam koliko ih imaju još na lageru. Dimenzije kada se spakuje su 45x16 ali može da se zipuje, tako da bude za još koji cm manji.

Boga mi..nije jeftin..barem u odnosu na druge. Sad sam pricao sa burazerom, on ima takav za 3 osobe, kaze da se extra pokazao.

U principu 7000 dinara nije malo, ali ako ga porediš sa Ferinom i McKinley- em ispada duplo jeftiniji. A kao što rekoh neke karakteristike su bolje od šatora navedenih marki. U odnosu na šatore iz tempa, metroa i aličnih radnji- jeste skup :)

Samo je pitanje za šta ti treba i koliko ćeš ga često koristiti?

On 7/1/2011 at 7:08 PM, Vagabundo said:

U kojem smislu instant? :)

U smislu Pop-up  :)

Pronašao sam u Merkatoru McKinley za 2 osobe, sa popustom je ispao 3080 din. a rasklopi se za nepune 2 sekunde hehe

molim vas da mi neko odgovori na pitanje- gde u beogradu mogu da poravim sator? naime, imam odlican sator kome se pokvario jedan rajsfeslus za ulazak u isti. gde ga zameniti?

hvala!

Ti kupi novi rajf..ruf..to  :D , pa ga odnesi kod nekog da ti na masini za sivenje to sredi.

mislim da sam dodala jedno S viska.    :o

nego, gde da kupim takav rajfeslus, da ide u polukrug,  da je jako dugacak, tj. tacno toliko i toliko, debljine te i te?

dve krojacice su mi rekle da to ne rade.  :?

On 7/6/2011 at 4:09 PM, vinera said:

rajsfeslus

mislim da sam dodala jedno S viska.     :o

To S ti nije visak, nego imas i jedno R manjka ;D

Kaze se rajsferšlus, od originalnog nemackog "Reissverschluss" ;)

Ne znam na sta se odnosi to 3000mm. Ali ako se odnosi na ukupnu kolicinu padavina koju moze da podnese, znaci da si u potpunosti bezbedan. Ta kolicina padavina odgovara ukupnoj prosecnoj kolicini padavina u Beogradu za oko 4-5 godina!